Як почистити вікна без смуг?

Найближчими днями на нас чекає сумнівне задоволення мити вікна щороку. На щастя, є кілька способів, за допомогою яких ми можемо зробити це швидко та ефективно, а головне без потворних смуг.

Весняне сонце, що світить прямо у наші вікна, швидко покаже пил і плями на вікнах. Це знак того, що ми повинні їх мити та освіжати. Не всі знають, що при чищенні вікон правильно вибирайте час. Ми точно уникаємо годин найбільшого сонячного світла і бажано чекати похмурого дня. Ми не миємо вікна, що виходять на схід до 11:00, вікна на півдні між 11:00 - 15:00 та західні після 15:00. Мити в будь-який час можна лише вікна, що виходять на північ.

Як уникнути плям на вікнах?

Блискучі вікна, без плям і некрасивих плям, залежать від способу їх миття. Для початку почнемо з віконних рам і підвіконня. Тоді перейдемо до чищення скла за допомогою наведених нижче методів.

Очисник вікон

Найпоширеніший спосіб - використання рідини для омивача. Ми можемо вибрати рідину з консистенцією води або піни. Їх ефективність залежить від якості препарату та матеріалу, яким ми протираємо скло. Найчастіше це туалетний папір або кухонний рушник.

Серветки для миття вікон

Це одне з нових, цікавих рішень, тобто серветки, змочені спеціальним препаратом. Помийте скло безпосередньо ними, а потім дайте йому висохнути.

Очисник вікон

У нас завжди є під рукою, і це виявляється дуже ефективно. Щоб очистити скло, розчиніть його у воді, нанесіть на скло паперовим рушником або тканиною, а потім відшліфуйте скло сухою тканиною.

Поливайте оцтом або лимоном

Це домашній та екологічний спосіб чищення вікон. Додайте у воду трохи оцту (близько 2 столових ложок) або соку половини лимона і використовуйте цей розчин для очищення вікон. Після нанесення рідини шліфуйте скло сухою тканиною, доки смуги не усунуться.

Полотна з мікрофібри або газети

Звичайно, миття - це не все, адже полірування скла однаково важливо. Для цього ми можемо використовувати тканину з мікрофібри, яка не притягує пил, або щоденні газети. Ми подрібнюємо аркуш паперу до м’якості, а потім використовуємо для полірування скла до ідеального ефекту.

Інтелектуальна пральна машина

У галузі миття вікон також є нові рішення, одним з них є спеціальна мийка - пилосос, який спочатку розпорошує рідину, втирає її на поверхню скла, а потім дуже обережно витягує всю справу, не залишаючи смуг.

Кондиціонер для тканини

Цей метод можна використовувати після чищення вікон. Протріть вікна пом’якшувальним ополіскувачем. Це запобігає так само швидкому прилипанню частинок пилу або бруду до скла. Після традиційного миття вікон ми застосовуємо пом’якшувач тканини та поліруємо його.

Миття вікон - не одне з найприємніших завдань і навряд чи комусь подобається, але, безумовно, всі воліють дивитися крізь чисті та блискучі вікна. Варто використовувати один або кілька методів чищення вікон. Давайте поєднаємо різні рішення для досягнення найкращого результату.