Який камін вибрати для створення затишного інтер’єру?

Потріскування розжарених галявин, радісний танець полум’я та сплеск тепла - це магія, яка - особливо зимовими та осінніми вечорами - може тривати вічно! Камін був і завжди буде серйозним конкурентом телевізору у вітальні, він з гордістю замінить настінні картини в спальні, а у визначенні затишного інтер’єру займе одну з ключових позицій. Хтось ставиться до цього як до прикраси, інші поєднують бізнес із задоволенням, насолоджуючись мерехтливими язиками вогню та опалюючи будинок одночасно.

Який камін вибрати? Чи можете ви перетворити його на додаткове джерело тепла або поставити його як доповнення до прекрасних моментів із гарячим какао в руці? Думки розділилися, і все залежить від стилю квартири, розміру будинку, труби для димоходу та багатства гаманця. Разом з виробником камінів Kratki ми підготували кілька порад для всіх, хто хоче оточити себе чарівним сяйвом, але не знає, що вибрати.

Де встановити камін?

Окрім технічних та монтажних питань, варто подумати і про декоративний варіант каміна . Оскільки він найчастіше присутній у представницькому салоні, ми повинні переконатися, що видовище полум’я, що грається за склом, порадує глядачів, і ми не повинні дозволити іншим деталям відволікати увагу від цього шоу. Отже, помилка в домовленості полягатиме в тому, щоб розташувати камін і телевізор на одній площині. Щоб створити інтер’єрний компроміс, давайте розмістимо камін із панорамним склом на одній стіні, а плоский телевізійний екран на перпендикулярній до нього поверхні . Після цього вам залишається лише поставити зручний диван і м’які подушки перед ними і насолоджуватися феноменальним видом.

Якщо ми влаштовуємо вітальню, відкриту на кухню або їдальню, а архітектура будівлі дає більше свободи, фахівці Kratki радять урізноманітнити простір і замість камінів з панорамним склом використовувати кутові моделі , які можна знайти в пропозиції повітряних, газових та газових рішень. з водяною сорочкою від Kratki. Цей варіант стане цікавим стильовим зв’язком між різними зонами будинку , а також дозволить поглянути на блискучі язики вогню з двох і навіть трьох сторін.

Повітряний камін або водяна сорочка?

У повітряних камінах ключовим словом є DGP, що є абревіатурою фрази: розподіл гарячого повітря . Цей процес може бути подвійним. У більш спрощеному варіанті повітря, нагріте за допомогою спеціальної вставки, повертається до приміщення, де знаходиться камін, і за допомогою природної плавучості поширюється в радіусі трьох метрів від основного джерела . Якщо ми хочемо використовувати тепло для обігріву приміщень, розташованих трохи далі, нам доводиться інвестувати в систему труб і турбіну , які через канали, що проводяться, підштовхують теплу масу до інших частин будинку.

Серед інших конкурентів повітряних камінів моделі з водяною сорочкою , оскільки крім естетичних вражень, пов’язаних із полум’ям полум’яних кольорів за склом, вони також гарантують потужність практичних застосувань, що значно зменшить експлуатаційні витрати. Такі рішення можна розглядати як додатковий нагрівальний котел, який працює з іншими джерелами тепла, наприклад, газовою або масляною піччю. Каміни з водяною сорочкою завдяки підключенню до установки - вони не тільки будуть обігрівати радіатори та гарантувати тепло в зимові дні або прохолодні весняні вечори, вони також будуть використовуватися для обігріву господарської води і - що важливо для любителів романтичного настрою - вони створять чарівну атмосферу!

Чому вибирати газовий камін?

Звук горіння деревини для деяких є заспокійливим звуком. Однак до недоліків традиційних рішень можна віднести необхідність запалювати, додавати колоди або видаляти пил і сажу . Тим, хто хоче насолодитися лише басейном приємних вражень, рекомендуємо встановити газові каміни . Це дешеві, ефективні та прості у використанні альтернативи, вони означають менше клопоту зі зберіганням палива, очищенням вставки, видаленням попелу та всього конверта, пов’язаного з підтриманням порядку. Для їх правильної роботи достатньо природного газу або зрідженого газу з балона , і ми досягнемо приємного тепла без будь-яких зусиль, використовуючи зручний пульт дистанційного керування, що дозволяє регулювати температуру в розчинах Kratka . і запрограмувати систему навіть за тиждень наперед.

Це також хороше рішення для нетерплячих, адже лише одна кнопка відокремить їх від чарівного тепла, що випромінює з-за скла, а реальність полум’я гарантуватимуть інноваційні технології та керамічні шматки дерева - використані в пропозиції виробника Kratka. Коротше кажучи - нам не потрібно боятися, що за рахунок зручності ми обмежимо справжність відчуттів.

А може стильний "козел"? Чому варто вибрати автономну піч?

Джерелом додаткового тепла також може бути т. Зв коза, тобто окремо стояча піч , яка буде чудово працювати, коли ми хочемо зігріти приміщення, створити більш атмосферні умови для проведення часу або - просто - ми обмежені розмірами, а архітектура приміщення не дозволяє будувати традиційні каміни . Ми можемо поставити стильного «козла» там, де маємо доступ до димохідних труб. Сама збірка порівняно дешева та швидка , тому затишна атмосфера може бути у вас під рукою. Піч не вимагає кожуха, і в разі переїзду ми можемо її розібрати та взяти разом з іншими меблями.

Самостійні печі - це подорож домовленості. Завдяки їм ми повернемося до спогадів про свята у бабусі, яка спалила смачні кулінарні смаколики в кахельній печі. Моделі, створені за зразком дитинства, можуть з'являтися в ретро-кімнатах, де час зупинився, а швидкоплинні моменти оточені ностальгічною декоративною ноткою. Krátká в чавунних пропозиції будуть викликати в уяві незвичайну атмосферу в приміщеннях , натхнених англійською або сільському стилі , і газові моделі будуть доповнювати мінімалізм і декоративну економіку сучасних тенденцій .

За склянкою вина, чаєм з малиною або гарячим шоколадом. З книгою, улюбленою настільною грою та набором ароматичних свічок. Восени, взимку або ранньою весною. Камін, незалежно від того, в якому вигляді він виглядає, наповнить простір чарівною аурою і дозволить вам відпочити в затишку кімнати, а також - буквально - реагувати на тепло вашого домашнього каміна.