Пастелі, спосіб зменшити нудьгу в інтер’єрах - як і з чим їх поєднувати?

Консервативний білий, позачасовий бежевий та приглушений сірий - це, безумовно, один з найбільш обраних кольорів при оформленні інтер’єрів. Вони універсальні, універсальні, підходять до багатьох стилів та аранжувань ... але чи означає це, що вони не можуть нудьгувати? Якщо ви застійні в інтер’єрі і шукаєте щось, що змінить вашу квартиру чи будинок - у нас є ідеальне рішення для вас! Пастельні кольори внесуть всередину позитивну енергію і прогонять нудьгу в композиції. В яких інтер’єрах вони працюватимуть і як їх поєднувати? Радимо!

Пастельні кольори в інтер’єрах - чи варто їх вибирати?

Хоча пастель асоціюється переважно з дитячими кімнатами, вони все частіше трапляються і в інших кімнатах - репрезентативній вітальні, затишній спальні чи кухні. Сезон ремонту в самому розпалі, тому, якщо ви хочете швидко зробити метаморфозу свого будинку чи квартири, фарбування стін - це найпростіший і найшвидший спосіб зробити це. Літо змушує вас вибирати позитивні, пастельні кольори , які не тільки набагато універсальніші, ніж інтенсивні або темні кольори, але і вносять багато легкості в композицію та оптично скрашують інтер’єр.

Які відтінки варто вибрати?

  • Пудро-рожевий , також у злегка брудному варіанті запилено-рожевого . Гарні відтінки рожевого можна знайти, наприклад, у кольоровій палітрі Білосніжного атласу під назвами Błogi Poranek або Playlarny Róż.
  • Корал , який обрали кольором 2019 року Інститутом Pantone. Витончена, відбілена версія Coral Chic ідеально підійде для будь-якого інтер’єру.
  • Синій - поза часом, і важко заперечити його чарівність, пов’язане з нескінченним небом викликає позитивні емоції та сприяє концентрації уваги. Широкий вибір відтінків дозволяє вибрати ідеальний: Шепіт ночі, Таємне зізнання, Лазурний берег, Сором’язливий погляд або Крижано-синій.
  • М’ята , яка є більш витонченим трампліном із популярної темної зелені. Він може виступати з ними в дуеті або соло, вносячи всередину трохи природної енергії. Який м’ятний відтінок вибрати - класичне М’ятне освіження або Повітряне плаття освіжить будь-яку кімнату.
  • Лаванда - це не тільки красива квітка, але і дуже ефектний колір. Це дуже елегантно, хоча і тонко. Який відтінок більше підійде вашому інтер’єру - ніжний лавандовий захват чи рішуча Королева ночі?

Пастельні кольори стін - з якими кольорами поєднувати пастель?

Пастельні та нейтральні кольори

Це найбезпечніше і найелегантніше поєднання. Можна поєднувати пастель з білими, ніжними відтінками екрю, бежевим або світло-сірим . Синій, м’ятний, пудрово-рожевий, лавандовий і відбілений жовтий відтінки будуть виглядати красиво як на стінах, так і у вигляді аксесуарів. У першому випадку вони будуть будувати характер інтер’єру, у другому - вони будуть барвистим доповненням до композиції. Це безпечне та ефективне поєднання, яке буде працювати в будь-якому інтер’єрі.

Яскраві кольори підходять як маленьким, так і просторим кімнатам . Це також сфера інтер’єру в скандинавському стилі - тому, якщо ви любитель аранжувань, натхненних красою крайньої півночі, це ідеальний набір для вас. Пастельно-рожевий на стінах у вітальні прекрасно гармоніюватиме з білим або бежевим диваном та іншими меблями цього кольору. Вся справа буде легкою і дівочою, і в той же час дуже затишною. Композицію слід доповнити деталями з масиву дерева , лози або ротанга - також вітаються зелені рослини.

Інтенсивні кольори та пастель

Прекрасною ідеєю введення пастелі в інтер’єр, не боячись отримати надто делікатний і розмитий ефект, є поєднання їх з контрастними кольорами. Такі чудові поєднання змушують кімнату набувати оригінального характеру і привертати увагу. Пудрово-рожева стіна може стати фоном для дивана в зеленому відтінку , посилюючи глибину його кольору. Це також чудово виглядає в поєднанні з чорними меблями, наприклад, кухонними меблями в матовому покритті.

Блакитна стіна у вітальні може приймати різні обличчя - одного разу вона представиться у скандинавському стилі, інший раз у прованському або класичному стилі. У поєднанні з теплим помаранчевим, а також елементами жовтого, золотого та класичної червоної цегли синій покаже свій справжній потенціал. Таке енергійне поєднання ідеально вписується в етноклімат ! Композиція повинна бути збагачена барвистим текстилем, прикрашеним геометричними візерунками , оригінальними світильниками та сувенірами з далеких подорожей.

Різні відтінки пастелі

Чи може поєднання м’яти, вибіленого жовтого та персика добре виглядати в одному інтер’єрі? Це, безумовно, ідеально підійде для дитячої кімнати. Ви також можете переправити їх у вітальню, одягнувши в цікаву форму - наприклад, геометричну картину на одній зі стін. Така барвиста композиція стане характерною прикрасою інтер’єру, а також дасть вам багато свободи у виборі аксесуарів та аксесуарів.

Пастелі - з якими матеріалами їх слід поєднувати?

Дерево, лоза та ротанг

Пастельні кольори дуже універсальні, тому підійдуть до багатьох матеріалів. Ви можете вільно поєднувати їх з деревом - як світлим, темним, так і вибіленим . Якщо ви виберете кольори з теплими тонами, ви отримаєте дуже затишну атмосферу в інтер’єрі, якщо холодну - інтер’єр стане елегантним. Ідеальною компанією для пастелі буде також лоза або ротанг , які особливо підходять для інтер’єрів, оформлених у скандинавському , еко або бохо стилі .

М’ятні стіни в спальні створять природну атмосферу в інтер’єрі - просто поєднуйте її з дерев’яними акцентами та зеленими акцентами у вигляді візерункової постільної білизни, цікавої графіки на стіні або зелених рослин. Пудрово-рожевий знайде своє місце у скандинавській вітальні , де разом з білими та дерев’яними елементами буде заклинати затишну та сімейну атмосферу. Синій стане чудовою основою для композиції в еклектичному стилі , з часткою тепла завдяки дерев’яним акцентам та натуральним матеріалам.

Цегла

Пастелі також цікаво виглядають у компанії популярної цегли - білого, сірого, відтінків бежевого або класичного червоного. Поєднання нейтральної цегли та пастелі виглядає дуже легким та затишним, тому воно підійде до більшості інтер’єрів та, залежно від аксесуарів, різних стилів аранжування. Ви також можете вибрати барвистий контраст, наприклад, поєднуючи червону цеглу з пастельними шторами . Цегла-сирець розм’якне, і ефект може вас позитивно здивувати.

Бетон

Бетон, звичайно, не є природним супутником для пастелі. Це асоціюється з промисловою атмосферою, будучи повною протилежністю ніжним, пастельним кольорам . Однак існують способи «одомашнити» бетон, і один із них - просто зіставлення його з пастеллю. Пудро-рожевий ефективно порушить строгість бетонної підлоги, ставши основою для еклектичного розташування, повного контрастів.

Пастелі - це ціла гама красивих відтінків, серед яких кожен знайде щось для себе. Вони позитивні, яскраві та легкі, підходять для багатьох аранжувань. Ви можете поєднувати їх з нейтральними, насиченими кольорами, а також з іншими пастельними тонами. Вони також добре уживаються з найпопулярнішими матеріалами, такими як дерево, цегла або бетон. Тож давайте познайомимо їх із вашим домом не на мить, а на довше! Стіни, пофарбовані в пастельні кольори, розвеселять домашній простір, оточуючи всіх мешканців аурою оптимізму та благополуччя.