6 найпоширеніших помилок при чищенні вікон. Уникайте їх цієї весни

Коли надворі повно весни, приємно дивитись на неї крізь кришталево чисті вікна - особливо зараз, коли ми сидимо вдома . Тож якщо вам цікаво, як ефективно почистити вікна, щоб вони блищали, обов’язково скористайтеся нашими перевіреними порадами! Нижче ми перерахували 6 найпоширеніших помилок, допущених при чищенні вікон . Остерігайтеся їх, перш ніж хапати спринклери, ганчірки або мийки вікон!

1. Неправильно підібрані засоби для чищення вікон та профілів

Якийсь кліше, але буває! Плануючи чищення вікон, деякі люди обирають підручні заходи, наприклад універсальні аерозольні рідини для чищення різних поверхонь. На жаль, такі препарати можуть залишити на вікнах смуги, жирні плями і навіть подряпати їх ! Те саме стосується миючих засобів для віконних профілів. Багато лосьйонів для чищення містять мікрогранулки, які невидимі оку і можуть подряпати віконні рами.

Тим часом на ринку є спеціальні засоби для чищення профілю - як дерев'яні, так і пластикові. Завдяки їм ви будете чистити вікна не тільки ретельно, але і безпечно! Повертаючись до вікон - якщо ви хочете очистити їх більш екологічно і не використовувати спеціальну рідину, використовуйте ... звичайний оцет ! Досить двох чайних ложок оцту на склянку води, щоб вікна знову засяяли кристалічним сяйвом.


Дізнайтеся більше про те, як використовувати оцет для прибирання будинку тут.


2. Чистка вікон у сонячний день

Гарна погода зазвичай спонукає до прибирання вікон! Тим часом виявляється, що сонце у повному блиску не на користь кришталево чистих вікон. Чому? Інтенсивні сонячні промені змушують рідину, що розтікається по віконних покривах, швидко висихати, і таким чином на їх поверхні з’являються непривабливі сліди та плями . Тому найкраще чистити вікна в теплий, але похмурий день або пізно вдень.

3. Спочатку миття профілів та підвіконь

Ще одна типова помилка - спочатку промити профілі, що оточують скло . Якщо ви зробите це і помиєте вікна вдруге, брудна вода, що стікає з них, забруднить раніше вимиті рами. Те саме стосується підвіконь. Тож пам’ятайте - спочатку почистіть скло , а потім віконні профілі, ущільнюючи каучуки та підвіконня.

4. Миття вікон холодною і некип’яченою водою

Всі ми знаємо, що холодна вода не залишає смуг на вікнах. Однак для дуже сильно забруднених скляних поверхонь варто спочатку використовувати теплу воду , а потім промивати їх холодною . Крім того, ви повинні знати, що помилково мити вікна водою прямо з-під крана . Як виявляється, т. Зв Перед кип’ятінням вода з-під крана зазвичай дуже жорстка - особливо у великих містах. Сполуки у воді майже неможливо легко видалити плями з вікон.

Крім того, бруд погано розмазується. Тож якщо ви хочете полегшити собі справи, просто закип’ятіть воду і дайте їй охолонути, перш ніж чистити вікна . Інший спосіб - використовувати дистильовану воду , яку ви можете придбати в Інтернеті, а також на АЗС чи в більшості супермаркетів.

5. Некомпетентне шліфування скла

Стара школа очищення вікон каже, щоб відполірувати вікна старими газетами. Однак сьогодні така практика поволі застаріває. Якісна газетна папір часто буває занадто грубою , що може спричинити мікро подряпини на скляній поверхні. Крім того, легко забруднити руки газетними чорнилами.

Інші використовують для полірування паперові рушники. У свою чергу папір часто розшаровується і залишає білі частинки на поверхні вікна. То чим ви найефективніше поліруєте вікна? Як виявляється, найкраще в цьому відношенні працюють абсорбуючі полотна з мікрофібри або ... еластичні нейлонові колготки !


TRIK: спочатку відполіруйте вікно зверху вниз, потім поперек . Завдяки цьому ви уникнете набридливих смуг.


6. Занадто слабкі засоби для чищення дуже брудних вікон

Буває, що вікна після зими надзвичайно брудні. З цією проблемою найчастіше стикаються власники квартир у великих містах - особливо, коли вікна виходять на дуже жваву вулицю. Тоді може статися так, що навіть при використанні дуже міцного миючого засобу для скла доведеться докласти багато зусиль, щоб повернути вікнам колишній блиск. У такій ситуації вам на допомогу прийде натуральна лляна олія ! Якщо вікна сильно забруднені, спочатку промажте їх поверхню маслом і залиште на годину. Після закінчення зазначеного часу очистіть вікна, як зазвичай, засобом для миття вікон. Блискучі вікна гарантовано!

Хороша ідея наздогнати прибирання під час # перебування вдома ! Чистка вікон не найприємніша, але - як бачите - існує кілька перевірених способів уникнути непотрібної роботи. Дотримуйтесь наших порад, щоб уникнути основних помилок, і ми гарантуємо, що весна за вашим вікном здасться ще красивішою !


Стаття написана у співпраці з торговою маркою Krispol.