Дерев’яна підлога - переваги та недоліки

Дерево - красивий, елегантний і, перш за все, довговічний матеріал. Це додає інтер’єрам благородства та елегантності та робить їх набагато затишнішими. На жаль, дерево, як і будь-який інший матеріал, також має недоліки. Що саме? І чи є тут не лише переваги? Про це ви можете прочитати у статті нижче.

рожеве крісло, бежевий килим, срібляста лампа, диван кремового кольору, дерев'яна підлога

Чи міцні дерев'яні поверхні?

Дерево є синонімом надійності - його довговічність оцінюється протягом багатьох десятиліть! Гарний і благородний, він стійкий до механічних пошкоджень, подряпин і вм’ятин, що триває його вигляд бездоганним протягом тривалого часу. І навіть якщо з часом через стирання воно стає тьмяним, його можна повторно відшліфувати та покрити лаком. Найбільш міцний паркет - це паркет із дубової деревини та екзотичних сортів. Поставити його можна в будь-якій кімнаті, навіть у ванній! Тоді, однак, найкраще, якщо це змащена деревина, яка добре захищає від вологи. 

листя папороті шпалери, оленячі подушки, дерев'яна підлога, сільська спальня

Дерево = затишок?

Дерев’яні поверхні є ідеальним протиотрутою від холоду всередині. Підлога з дощок для будь-якого облаштування може принести максимальний затишок - як за кольором, так і за фактурою. До того ж він дуже теплий і приємний на дотик. Отже, ідеально підходить не тільки для вітальні, але і для спальні! Що також важливо, дерево прекрасно поглинає звуки, що заспокоює та надає кращі акустичні ефекти приміщенню.

Натуральність - це сфера деревини

Натуральна деревина характеризується тим, що її поверхня може бути нерівномірною і різноманітною за кольором. Цікаві смужки, неправильні барвники, сучки, ніжні тріщини - ось що робить дошки красивими. Цікаво, що протягом століть цінувався бездоганний зовнішній вигляд підлог - деревина була ретельно відібрана і уникнуто будь-яких нерівностей. Однак у наш час неоднорідність має найбільшу ціну! Така «недосконала» естетика додає інтер’єру характеру та робить його неповторним. Крім того, варто пам’ятати, що завдяки своїй структурі деревина залишається антистатичним та алергічним матеріалом.

бірюзові стільці, дерев'яний стіл із сірими ніжками, дерев'яна підлога

Чому дерево вважається універсальним матеріалом?

Дерево - це стильний матеріал! Красивий, позачасовий, універсальний - він додасть стилю і благородства будь-якій кімнаті. Він ідеально підходить для різноманітних стилів інтер’єру. Їх люблять як крутий індустріальний, так і романтичний провансальський тренд або ідилічна сільська традиція.

Чи подобається деревині різні поєднання? Звичайно!

Дерев’яні підлоги можна без вагань поєднувати з різноманітними матеріалами, кольорами та візерунками. Вони ідеально гармонують з цегляною, клінкерною або декоративною підлоговою плиткою. Тож якщо ви віддаєте перевагу еклектичним поєднанням, не хвилюйтеся. Дерево може похвалитися нейтральною естетикою, саме тому воно виглядає дуже гармонійно в кожному стилістичному поєднанні.

Ціна деревини - недолік чи перевага?

Недоліком дерев'яних підлог є, звичайно, ціна. Готовий, якісний варіант (наприклад, паркет) коштує близько 120 злотих за квадратний метр. Звичайно, скільки виробників, стільки пропозицій, варто проаналізувати хоча б кілька з них. 

Чому деревина може деформуватися?

Мало хто знає, що деревина може деформуватися. Звичайно, все залежить від якості та породи деревини, але багато видів, якщо приміщення занадто сухе і занадто тепле, можуть стискатися і створювати непривабливі прогалини. Тому варто пам’ятати про підтримання належного рівня вологості в приміщенні, де розміщена дерев’яна підлога.

біла підвісна лампа, сірі штори, підлога зі світлого дерева, білі стільці

Яким механічним пошкодженням піддається дерев'яна підлога?

Ще одним недоліком лакованих дерев'яних підлог є те, що на ньому видно кожну подряпину. Пам'ятайте, що як паркетна поверхня, так і тверда дерев’яна дощата підлога схильні до подряпин. Перш за все, його слід належним чином закріпити, а також піддати належному догляду та адаптації до рівня використання в даній кімнаті.

Чому встановлення дерев’яної підлоги є складним завданням?

Монтаж дерев’яної підлоги може бути набагато більш трудомістким і трудомістким, ніж укладання панелей. Пам’ятайте, що дерев’яні підлоги зазвичай розміщують на балках, тобто дерев’яних балках, розташованих на стелі або цегляних стовпах. Що це означає? По-перше, набагато складніший процес складання. По-друге, потрібно знати, що підлога з натурального дерева підніме рівень кімнати на кілька приємних сантиметрів.

П’ять переваг та чотири недоліки - ось короткий виклад вищезазначеного тексту. Однак нам здається, що якості деревини набагато важливіші за недоліки. Перед красою та благородством цього матеріалу варто закрити на це очі!