Умивальник, унітаз і біде - як вибрати кераміку для ванної? Посібник

Ніжна, елегантна, функціональна, підходить до різних стилів розташування - ось якою є сучасна санітарна кераміка . Останні колекції дуже різноманітні, а також пропонують цікаві функції, що підвищують комфорт користування унітазом , біде або умивальником . Як вибрати кераміку для ванної ? Що пропонують останні колекції? Разом з брендом Excellent ми створили практичний посібник, який допоможе вам придбати практичну та естетичну кераміку, ідеально підходить для інтер’єру та потреб домогосподарства.

Кераміка для ванної - як правильно вибрати?

У ванній кімнаті зручність використання повинна поєднуватися з естетикою. Інтеграція цих особливостей відображається у виборі меблів для ванних кімнат, а також обробних матеріалів, аксесуарів та сантехнічної кераміки - правильно підібране обладнання гарантуватиме цілісне розташування з позачасовим характером. Вибираючи кераміку для ванної , в першу чергу слід керуватися якістю матеріалів. Це забезпечить, що умивальник , унітаз або біде будуть не тільки чудово виглядати, але і будуть служити домочадцям роками. У той же час, варто зупинитися на кераміці ванної з однієї дизайнерської лінії, яка ідеально відповідає одна одній.

Ще одним фактором вибору кераміки є відповідність її розміру та стилю ванної кімнати. Відмінні пропозиції бренду включають серію кераміки для маленької ванної кімнати , а також колекції, призначені для великих інтер’єрів. Унітази та біде ліній Doto Pure-Rim та Ness доступні у двох розмірах, що найкраще відповідає розміру кімнати. Вибираючи кераміку, не можна забувати про естетику - вона повинна залежати від стилю облаштування ванної кімнати. Інше обладнання підійде до мінімалістичного, класичного інтер’єру, а інше обладнання сподобається шанувальникам екстравагантності та оригінальності декору.

Першим сподобаються прості, злегка округлі форми, які можна знайти в колекції Doto. Колекція включає як підвісний унітаз, так і біде. Колекція Doto Pure-Rim ідеально підходить для ванних кімнат з класичним дизайном, тоді як серія кераміки Ness чудово доповнить простори, оформлені в сучасному стилі, натхненні індустріальним або скандинавським стилем. Колекція Ness відрізняється елегантними кутовими формами, чашею без обідів та екологічним рішенням для змиву водою, що дозволяє підтримувати найвищі стандарти гігієни.

Оригінальні рішення також можна знайти в колекціях кераміки Quadra та Bull. Бренд Excellent також оснастив свою санітарно-керамічну серію дошками з м’яким закриттям , виготовленими з матеріалу, стійкого до подряпин.

Як підібрати умивальник до стилю ванної?

умивальник для стільниці

На ринку представлені різні умивальники - окремі моделі відрізняються кольором, формою, розміром та способом установки. Пропозиція бренду Excellent включає як умивальники зі стільницею , представлені колекціями Orido , так і моделі, вбудовані в стільницю . Незалежно від того, який тип ви вибрали, ми маємо можливість правильно вибрати фурнітуру - це зручне рішення, особливо якщо ми не впевнені, які елементи найкраще працюють разом. Змішувачі для ванної кімнати випускаються як у класичному білому, так і в хромованому та модному чорному кольорах.

В ідеалі умивальник повинен бути того ж кольору і форми, що і решта сантехніки. Ви також можете скористатися альтернативним рішенням, вибравши його на повну протилежність іншим елементам декору, завдяки чому ми побудуємо цікавий контраст, який може стати лейтмотивом еклектичного розташування ванної кімнати . Однак варто пам’ятати, що в пишно оформлених ванних кімнатах не слід використовувати занадто декоративні умивальники . Вони будуть добре працювати в мінімалістичному, класичному та збалансованому дизайнерському інтер’єрі.

Туалет для ванної - який унітаз вибрати?

Унітази - це елемент кераміки ванної кімнати , який зазнав найбільшої метаморфози за ці роки. Сьогодні унітази без внутрішнього обідка є стандартними . Це рішення є надзвичайно практичним, оскільки усунення закутків означає легше очищення сидіння унітазу та усунення місць, де накопичуються шкідливі для здоров’я мікроорганізми. Зняття ободів не тільки підвищує гігієну, але й забезпечує більш ефективне полоскання. Rimless висить чаша Doto Pure-Rim використовує систему харчування Rim ( 4,5 л промивного) забезпечення економічного і екологічного споживання води. Ця екологічна система змиву також використовується в інших унітазах Excellent.

унітаз без обідків

Унітази бувають двох варіантів - стоячі або підвісні. Перші кріпляться до підлоги, а другі - це компактні пристрої, інтегровані із вбудованим змивним баком. Підвісні унітази прості в установці і призначені для самостійного встановлення. Вибираючи модель унітазу , слід прийняти рішення, щоб отримати максимальну кількість вільного та корисного місця. Тут на допомогу приходять чудові рішення , і їхні головні переваги:

  • можливість заховати всі прилади в стіні ,
  • тиха робота ,
  • мінімізація ризику відмови ,
  • екологічність ,
  • високоякісне керамічне покриття .

Що враховувати, вибираючи біде для ванної?

Біде для ванної кімнати повинно виходити з тієї ж серії, що і унітаз - воно не може відрізнятися ні кольором, ні формою. Це пояснюється тим, що ці частини обладнання монтуються поруч. Виробники кераміки для ванних кімнат пропонують біде, які нагадують унітаз з тієї ж лінії, але додатково оснащені насадками або невеликим висувним носиком. Вибір унітазу та біде з однієї колекції гарантує, що все буде виглядати гармонійно та стильно. Прийнято принцип, що для підвісного унітазу вибирають біде того ж типу, а стоячий унітаз поєднують із стоячим біде.

Вирішуючи встановити біде у ванній , слід ретельно продумати місце його розміщення. Пам’ятайте, що необхідно залишати достатньо місця з боків, щоб комфортно ним користуватися - рекомендується розміщувати біде на відстані не менше 30 см від унітазу, стіни або іншого санітарно-гігієнічного приміщення. Відстань повинна бути більшою, якщо біде використовуватимуть люди похилого віку або люди з обмеженими фізичними можливостями. Біде також слід встановлювати на зручній висоті. Вказаний знаходиться на відстані 40 см від підлоги.

Душовий туалет - компромісне рішення для маленької ванної кімнати

Біде вже давно є однією з найпопулярніших керамічних ванних кімнат у світі. На жаль, у маленьких ванних кімнатах це не основне обладнання, яке часто виникає внаслідок невеликих розмірів інтер’єру та необхідності обладнати його лише повністю необхідними елементами. Учасники домогосподарства не хочуть захаращувати ванну кімнату, тому вирішують лише встановити унітаз . Однак, коли ви не хочете відмовлятися від переваг наявності біде навіть у мініатюрній ванній, варто скористатися рішенням 2 в 1, запропонованим Excellent . Він прихований як душовий туалет Dakota . Він доступний у двох формах - літери D та у формі квадрата. З класичної ванної кераміки відрізняється багатством функцій, що полегшують гігієнічні заходи, включаючи миття.

душовий туалет

Робота душового туалету проста і інтуїтивно зрозуміла. Він оснащений декількома режимами прання , які він регулює залежно від потреб та налаштувань, що забезпечує високі гігієнічні стандарти. Для більшого комфорту користувача він оснащений 5-ступінчастою шкалою для регулювання температури та сили розпилення та регулювання положення сопла. Туалет Dakota дозволяє в будь-який час вимкнути прання, а також змінити положення сопла або силу потоку води. Додаткові функції - повільно закривається плата та нічний режим зі світлодіодним підсвічуванням . Однак найголовніше, що він поєднує в собі функції унітазу та бідеа його компактні розміри дозволяють встановлювати його навіть на невеликій площі.

Кераміка для ванної повинна бути як практичною, так і естетичною, ідеально відповідати стилю інтер’єру та потребам домочадців. Крім того, добре, якщо це не є проблемою під час чищення та забезпечує високу гігієну використання. Існує велика кількість умивальників, унітазів та біде, які відповідають цим критеріям, і це підтверджується колекцією чудової кераміки для ванних кімнат . Вони дозволяють підібрати обладнання на свій смак і стиль ванної кімнати, і в той же час не знижують планку з точки зору комфорту використання.