Лампа для знищення комах - ми відповідаємо на 8 найпоширеніших питань про лампи від комах

Лампа для знищення комах - популярна альтернатива ногам, спреям та запашним свічкам. Пристрій ефективно справляється з комахами , а крім того, робить це без запаху та безпечно . Ви розглядаєте можливість придбати лампу для знищення комах, але у вас все ще є багато сумнівів у вашій голові? У нашій статті ви знайдете відповіді на 8 поширених запитань, які допоможуть вам прийняти рішення.

1. Як працює інсектицидна лампа?

Робота інсектицидної лампи дуже проста - пристрій залучає, а потім усуває літаючих комах . Роль приманки виконує лампочка УФ-А, встановлена ​​всередині корпусу . Флуоресцентні лампи цього типу випромінюють ультрафіолетові промені А, невидимі для людського ока, але вони привертають увагу комарів, молі та мух . Ви також можете знайти на ринку світлодіодні лампи для знищення комах, які дешевші, але працюють менш ефективно, ніж люмінесцентні лампи.

Можливості пристрою визначаються не тільки типом люмінесцентної лампи , але і її потужністю . Чим потужніше джерело світла, тим більше комах приваблює лампа. Оптимальні результати вдома та на вулиці забезпечують інсектицидні лампи потужністю 15-40 Вт .

2. Яку лампу для знищення комах вибрати?

Комахи, залучені світлом , знищуються за допомогою різних механізмів . Як правило, існує три методи нейтралізації комах: вибухова вставка , липка вставка або всмоктуючий вентилятор . Як працюють різні типи механізмів і яку інсектицидну лампу купити для домашнього використання?

  • Яскрава інсектицидна лампа - найпопулярніше рішення. Пристрій оснащений високовольтною електричною мережею . Залучені комахи згорають на решітці, а потім потрапляють у контейнер під ним. Купуючи світильник, звертайте увагу не тільки на його зовнішній вигляд і розміри , а найбільше на вплив решітки . Пристрої, що працюють при низькій напрузі (менше 1500 В), можуть не справлятися з більшими комахами і можуть вимкнутись при занадто великому навантаженні. Крім того, ви повинні пам’ятати про регулярне очищення електричної решітки та спорожнення контейнера.
  • Лампа для знищення липких комах заснована на використанні популярних липких вставок. При контакті з липкою поверхнею комахи прилипають до неї і постійно знерухомлюються. Пристрій працює безшумно і споживає менше енергії, ніж яскраві лампи. Оскільки комах ловлять цілими, лампа забруднюється набагато повільніше, а також є набагато гігієнічнішою. В основному пристрій має лише один незначний недолік - клейкі вставки доводиться регулярно замінювати , що тягне за собою додаткові витрати.
  • Вентиляторна інсектицидна лампа всмоктує комах через маленький віяло. Його крила мають округлу форму, тому він не ріже і не розчавлює залучених комах. Залежно від ваших потреб, ви можете спорожнити контейнер через тривалий час, коли комахи мертві, або випустити комах відразу після їх спіймання. Тому лампа легко чиститься і повністю гігієнічна . Пристрій робить паузу, коли його акуратно торкаються, тому він не представляє загрози для наймолодших домочадців.

Іншим фактором при виборі пристрою є спосіб його живлення . У магазинах ви можете знайти батарейні лампи від комах, лампи, що живляться від батареї, підключені безпосередньо до розетки або оснащені кабелем. Якщо ви плануєте підвісити пристрій до стелі, виберіть модель із спеціальним тримачем, до якого можна прикріпити шнурок або прикріпити гачки.

3. Яку лампу для знищення комах слід вибрати для свого дому, а яку - надворі?

Купуючи зовнішню інсектицидну лампу, переконайтеся, що виробник дозволив таке використання пристрою. Світильник для саду або тераси, особливо відкритий світильник, повинен бути твердим і виготовленим з водонепроникних матеріалів . Завдяки цьому пристрій не пошкодиться водою та вологою, а також буде повністю безпечним для домочадців. Однак вдома працює інсектицидна лампа будь-якого типу - незалежно від використовуваного корпусу або типу джерела живлення.

4. Чи шкідлива інсектицидна лампа для людини?

Багато людей задають собі питання, чи безпечна інсектицидна лампа для здоров’я. Не потрібно турбуватися - УФ-лампи для комах випромінюють електромагнітне світло з довжиною хвилі 300-400 нм . Отже, доза ультрафіолету настільки мала, що не чинить шкідливого впливу на здоров’я людини та тварин. Більше того, лампи працюють без використання хімікатів та ароматизаторів, які можуть дратувати дихальні шляхи, а також викликати або посилювати симптоми алергії.

5. Чи працює інсектицидна лампа проти комарів?

Лампи для знищення комах приваблюють більшість літаючих комах , включаючи комарів. Для того, щоб ефективно боротися з чумою, що дратує комах, варто увімкнути лампу приблизно за 1-2 години до настання темряви і залишити її ввімкненою протягом ночі.

Інші способи боротьби з комарами див. У розділі Як відлякати комарів? 9 домашніх засобів від комарів.

6. Чи працює інсектицидна лампа проти мух?

Світильники проти комах допомагають боротися не тільки з комарами, моллю та оцтом, але і з набридливими мухами своїм дзижчанням . Пристрій найкраще використовувати всередині будинку. Щоб лампа для знищення комах приваблювала мух, підвісьте її в затіненому місці подалі від інших джерел світла.

7. Чи працює інсектицидна лампа протягом дня?

Лампа для знищення комах найефективніша після настання темряви, але її можна використовувати і вдень . Для кращих результатів варто розміщувати пристрій у тихому місці з низьким сонцем , подалі від вікон та інших джерел світла.

8. Скільки часу працюють флуоресцентні лампи UV-A в лампах від комах?

З часом світло, випромінюване лампами від комах, слабшає. Для збереження хороших результатів встановлені люмінесцентні лампи слід систематично замінювати . Виробники ламп для знищення комах рекомендують замінювати їх в середньому кожні 2000 годин або на початку нового сезону.

Перевірена інсектицидна лампа - це безпечний і надійний спосіб боротьби з комахами . Окрім того, що він безпечний для здоров’я, він дозволяє повністю уникати шкідливих хімічних речовин та штучних ароматизаторів. Виробники також приділяють все більше уваги зовнішньому вигляду пропонованих пристроїв. Деякі моделі ламп від комах нагадують елегантні ліхтарі або ліхтарі , тому можуть стати цікавою прикрасою.