Ми відремонтуємо стіни - глибоку матову або матову фарбу з витонченим блиском?

Яка фарба підходить для домашнього інтер’єру?

З моменту останнього ремонту минуло кілька років, і настав час освіжити кімнати в нашому будинку. Однак нам не потрібно приймати рішення про генеральний ремонт, щоб повністю змінити інтер’єр. Досить пофарбувати стіни в зовсім інший колір, і таким чином ми досягнемо дивного ефекту. На відміну від зовнішнього вигляду, фарбування стін не є складним завданням, і багато людей роблять це самостійно. Однак вибір правильної фарби може бути проблемою. Найпоширеніша дилема - вибір між глибокою матовою фарбою та керамічною фарбою. Який із них ми придбаємо, залежить від таких питань, як естетика, прання та те, яке приміщення ми хочемо відремонтувати.

Перш за все, естетика

Коли ми заходимо в кімнату, перше, що ми помічаємо, це зовнішній вигляд стін. Колір фарби, що гармонує з меблями та аксесуарами, є основою для облаштування кімнати. Також звертається увага на те, оптично фарба збільшує приміщення або робить його менше. Керамічна фарба виявляє глибину кольору, особливо коли вона темна. Тому це збільшить маленьку кімнату, зробивши її більш просторою. Також він дуже добре виглядає на великих поверхнях. Важливо лише правильно підготувати поверхню перед фарбуванням. Стіна повинна бути гладкою - таким чином колір буде виглядати на ній красиво.

Альтернативою керамічній фарбі є глибока матова фарба. Виріб чудово приховує будь-які дефекти поверхні, тому ми можемо пофарбувати навіть старі стіни порожнинами. Цей вид фарби красиво виглядає у великих просторих кімнатах. Однак він не відображає світло, тому може виглядати несприятливо в невеликих інтер’єрах, оптично зменшуючи їх.

Зберігання стіни в чистоті

Дуже важливою особливістю фарби, про яку ми іноді забуваємо, є підтримка чистоти. Керамічна фарба має високий вміст смоли, що створює покриття на стіні, що захищає від бруду. Завдяки цьому ми можемо легко видалити кожну пляму, і в той же час ми не пошкодимо поверхню, оскільки керамічна фарба стійка до плям і стійка до дезінфікуючих засобів. Тому ми можемо успішно використовувати його в приміщеннях, що піддаються частим плямам. У цьому питанні глибока матова фарба набагато гірша. Це менш практично і важче підтримувати чистоту. Кожен бруд, який ми видаляємо, залишатиме непривабливий колір та блиск. Тому не рекомендується використовувати інтер’єри, які піддаються інтенсивному використанню.

Яка фарба для ванної, а яка для спальні?

Знаючи властивості обох видів фарби, ми можемо правильно підібрати кожен з них до різних кімнат будинку. Глибока матова фарба більше підходить для великих, просторих віталень, їдалень та спалень. Незалежно від вибраного нами кольору, він стане фоном для будь-якого оформлення інтер’єру. Завдяки тому, що ця фарба не відображає світло, вона чудово підійде для фарбування стелі та стін з дефектами, які ефективно її замаскують.

Маленькі кімнати будуть виглядати просторішими, коли ми покриємо стіни керамічною фарбою. Відбиваючи відблиски світла, це збільшить вузькі коридори та маленькі спальні. Завдяки стійкості до плям він ідеально підходить для передпокоїв, кухонь та ванних кімнат, які піддаються частим забрудненням і вологи, а також у вітальні та їдальні та дитячих кімнатах на горищі. Керамічна фарба полегшить очищення поверхонь в таких приміщеннях, зберігаючи при цьому ідеальний колір стін.