6 вражаючих метаморфоз маленьких ванних кімнат. Ви не повірите, що це той самий інтер’єр!

Метаморфози у ванній непрості! Хоча такі інтер’єри, як вітальня чи спальня, можуть бути зачаровані вишуканим настінним розписом, освіжаючим колір стін або морем стильних тканин, ванна кімната може бути набагато вибагливішою! Нижче ми представляємо шість цікавих аранжувань, які перетворили нудний та немодний інтер’єр у функціональні, естетичні та модні простори.

Ремонт ванної кімнати з 90-х

Представлений нижче інтер’єр керувався естетикою, характерною для 90-х . Прямокутна плитка з темною затіркою, бетонна, не ергономічна полиця та відсутність багатопотокового освітлення зробили простір ванної кімнати похмурим і здавалося набагато меншим, ніж було насправді. Інтер’єр потребував великої дози світла, нової глазурі та, головне, повного ремонту!

Як каже сам дизайнер, головною метою ремонту було отримання простого, теплого та функціонального простору. Тому було вирішено використовувати яскраву кольорову палітру, що коливається навколо білого та сірого. Щоб інтер’єр не здавався незручним, наділи дерев’яні елементи - стільницю та одну зі стін над ванною. Завдяки тому, що деревина має приємний медовий відтінок, у ванній мешкають дружні, теплі нотки. Крім того, у ванній є дизайнерська підвісна стеля та багатопотокове освітлення , завдяки чому інтер’єр набув глибини. Варто зазначити, що над ванною є функціональний скляний екран, а над ергономічним корпусом - дзеркало без рамок, що оптично збільшило простір.

Ремонт ванної кімнати без забивання плитки

Друга метаморфоза була здійснена недорогим шляхом, але вона вимагала великої віддачі та праці від власників. Раніше стіни покривали побитими, потрісканими плитками, деякі з яких були різних кольорів та розмірів. На підлозі можна було побачити пошкоджений килим з ПВХ у супроводі старого плінтуса. Крім того, входу у ванну заважав великий непрацюючий умивальник, який пам’ятав про початок 1990-х.

Ванна кімната в скандинавському стилі

Власники ванних кімнат вирішили провести ремонт, не забиваючи плитку . Вони видаляли рухомі або тріщини елементи, замінюючи їх новими, а потім фарбували ціле спеціальною фарбою, призначеною для плитки у ванній. Старе підлогове покриття з ПВХ було зірвано і замінено на нову модель, схожу на дошки підлоги. Умивальник і змішувачі - як для ванни, так і для умивальника - також довелося замінити. Весь комплект був укомплектований новими меблями для ванних кімнат та елегантними аксесуарами. Підвіконня також зазнало метаморфози, його відшліфували наждачним папером і пофарбували двома шарами безбарвного лаку.

Загальний ремонт невеликої ванної кімнати

До ремонту в інтер’єрі панував недружній хаос. Стіни були прикрашені елементами старої глазурі та нерівномірно нанесеною фарбою у двох відтінках синього. Полки у ванній кімнаті були відкриті, а ванна мала страшний недобудований кожух. Інтер’єр потребував радикального освіження та загального стилістичного знаменника, який міг би принести приємну гармонію у ванну кімнату.

ванна кімната в екологічному стилі

Дизайнер вирішив повністю перетворити інтер’єр . В даний час ванна кімната привертає увагу інтенсивним відтінком соковито-зеленого, що нагадує модний еко-тренд. Крім того, підлогу прикрашає плитка для ванної, що імітує дерево. Замість відкритих полиць з’явилися високі місткі шафи, завдяки яким у ванній кімнаті був дружній порядок. Архітектор також намагався змінити арматуру - замість стоячого унітазу він зупинився на акуратному підвісному компактному, який займає набагато менше місця. У свою чергу пральна машина знайшла своє місце в функціональних меблях, а над ванною встановлено зручну скляну ширму.

Ванна кімната в традиційному стилі

Наступна композиція - данина традиційному стилю. Дизайнер зупинився на модних відтінках бежевого та сірого. Завдяки такому вибору кольорів інтер’єр виглядає легким і дуже естетичним. У ванній кімнаті мешкає акуратна фурнітура з подібними, обтічними формами - і умивальник, і унітаз витримані в одному стилі, що вносить відчуття гармонії в інтер’єр. Крім того, варто звернути увагу на зручну асиметричну ванну , яка завдяки скляному екрану може також виконувати роль душової кабіни. Щоб додати трохи затишку простору ванної кімнати, дизайнер зупинився на дерев’яних аксесуарах - прямокутних настінних полицях та зручній коробці для зберігання текстилю у ванній.

ванна кімната перед ремонтом

Загальний ремонт санвузла в блоці

Представлений інтер’єр - це подорож у 90-ті роки. Старомодна плитка, стара фурнітура та нефункціональне розташування побутової техніки зробили простір ванної кімнати похмурим та неелегантним. Тому дизайнер вирішив витягнути з інтер’єру максимум потенціалу і вирішив провести загальний ремонт - починаючи з різки плитки, проходячи повну заміну фурнітури і закінчуючи новими аксесуарами та меблями.

ванна кімната в мінімалістському стилі

В оновленій ванній кімнаті є модна плитка, що імітує бетонні поверхні , а також стильні мозаїчні елементи. І умивальник, і унітаз замінено на акуратні маленькі моделі. Величезною перевагою є підвісна стеля, в якій приховані галогенні ліхтарі, а також світлодіодні стрічки, встановлені безпосередньо під обід просторих настінних шаф. Дерев’яні елементи додають простору приємного тепла, тоді як величезне дзеркало без рами оптично збільшує простір і додає легкості. Вся справа виглядає свіжим і дуже великим містом.

ванна кімната перед ремонтом

Ремонт ванної кімнати в багатоквартирному будинку

Метаморфоза ванної кімнати в багатоквартирному будинку може бути величезною проблемою - найчастіше тому, що такі інтер’єри довгі, вузькі та невпинні. Представлена ​​нижче кімната ідеально вписується в цей канон. Незвичне розташування стін виявилося додатковою складністю. Однак досвідчений дизайнер чудово використав потенціал ванної кімнати. Він поставив меблі перед перегородкою, де встановив умивальник і заховав пральну машину.

Відразу за нею є зручна ванна зі скляною ширмою та дизайнерським змішувачем для душу. Перед невпинною косою стіною є модна полиця для дрібниць. Вся справа була оформлена в скандинавському стилі з домішкою сирого промислового напрямку .

Іноді досить декількох простих прийомів і трохи фантазії, щоб за короткий час створити свіжий і модний простір у ванній. В інших випадках потрібен капітальний ремонт. Однак незалежно від того, який у вас інтер’єр, вдала метаморфоза завжди приносить велику кількість задоволення, задоволення та приємних естетичних почуттів.