Якого кольору для спальні? Спокійний білий, приглушений сірий або полум'я кольорів?

"Наше здоров'я в основному завдяки сонцю (...), ми також отримуємо користь від ще однієї величі, яку дарує світло - кольору", - написала британський терапевт Бренда Маллон в одній зі своїх книг. Дійсно, кольори надзвичайно потужні! Найпростіший спосіб це спостерігати - коли ти на природі. Соковитий зелений ефективно заспокоїть ваші нерви, блакитний колір неба наповнить вас оптимізмом, тоді як фіолетове сяйво призахідного сонця стане ідеальним фоном для романтичного побачення.

Варто надихатися красою природи та використовувати силу кольорів також в облаштуванні домашнього простору. Магія кольору може впливати на настрій домочадців, визначати характер інтер’єру і навіть оптично змінювати його пропорції. Колір стін особливо важливий у спальні. Тут ми починаємо і закінчуємо день. Тож перш ніж ми визначимося з певним відтінком, давайте добре подумаємо! Тим часом ми детальніше розглянемо футляри з трьома спальнями: витончена біла дама, елегантна жінка, омита сірими, та різнокольоровий оптиміст.

Білий колір їй підходить

Біла спальня - чудовий вибір для людей з м’якою вдачею, які цінують впорядкованість. Це допомагає заспокоїтися і розслабитися. Білий колір чудово відбиває світло і оптично збільшує кімнату, тому варто використовувати його особливо в невеликих інтер’єрах. Благородний білий із спальні Magnat Дитяча кімната чудово виглядає з іншими кольорами цієї серії, як нейтральними, наприклад, кремовим мармуром або сірим молочним халцедоном, так і енергійними, такими як яскраво-жассонітовий жовтий, чарівний фіолетовий шпінель або рожевий діамант.

Люди, які мріють про оазис миру, повинні вибрати перший варіант, тоді як неспокійні душі можуть експериментувати ...

Людям, які мріють про оазис миру, слід вибрати перший варіант, тоді як неспокійні душі можуть експериментувати з різнокольоровими аксесуарами. Варто пам’ятати, що білий не любить конкуренцію, тому найкраще вибрати два-три контрастних елемента. Сильні відтінки (наприклад, інтригуючий лабрадорит) додадуть інтер’єру характер, а пастельні ноти - романтичні ноти (наприклад, бірюзовий аквамарин або чарівний морганіт), якими ми можемо намалювати одну зі стін або її фрагмент. Ще один спосіб ввести кольори в білий інтер’єр - це барвистий текстиль, завдяки цьому рішенню ми зможемо змінювати зовнішній вигляд інтер’єру, коли завгодно, без зміни базового відтінку стін.

Які стилі інтер’єру вам подобаються білі?

Білий колір ідеально вписується в скандинавські та пошарпано-шикарні інтер’єри. Щоб утеплити спальню сканді, пограйте в неї дерев'яними аксесуарами, темною підлогою і спробуйте щільні теплі матеріали. Білі шабі стануть ще затишнішими завдяки жіночним аксесуарам, таким як мереживні штори чайного кольору або романтичне покривало, прикрашене мотивом троянди.

Сірий - це прекрасно!

Сірий, як і білий, має розслаблюючі властивості. Це ідеальний вибір для тих, хто має проблеми із засинанням і розслабленням. На відміну від стереотипів, сірий зовсім не нудний! Цей колір має безліч відтінків - тонких і відбілених, таких як Яскравий кальцит, Скандинавський кришталевий халцедон або темніший, Незвичайний кварц від Magnat. Сіра стіна ідеально відповідатиме набагато темнішому графітовому узголів’ю ліжка та голубиному покривалу.

Сірий - нейтральний колір, тому в інтер’єрі, оформленому в цьому тоні, ви легко можете поєднувати контрастні візерунки, наприклад, ялинку з смугами. Тут нічого не турбуватиме! Сірий також чудово виглядає в компанії теплих соковитих кольорів, наприклад, модного жовтого (Сонячний Лимон). Тому варто урізноманітнити попелястий інтер’єр кількома доповненнями в цьому відтінку. Також слід пам’ятати, що одним з останніх хітів інтер’єру є сірий бетон. У правильній обстановці це буде виглядати божевільним дизайнером! Простий спосіб створити конкретний ефект на стіні - це використовувати декоративні штукатурки, наприклад, бетон Magnat Style.

Які стилі інтер’єру подобається сірим?

Сірий любить сирі, схожі на горище простори та сучасні мінімалістичні інтер’єри. Блискучий гламур також добре розуміється на сірому. Варто зазначити, що і жінка, і чоловік чудово почуватимуться в сірій спальні. Тож якщо ми шукаємо компроміс, сірий може виявитись золотою серединою!

Барвистий калейдоскоп

Якщо ми сповнені енергії і не боїмося екстравагантних поєднань, підемо до барвистої спальні. Це може бути не «храм роздумів», але ми, безумовно, порадуємо своїм темпераментом. Хороша ідея - пофарбувати одну зі стін в насичений колір і підібрати аксесуари того ж відтінку. Ви також можете спробувати шпалери, прикрашені вигадливими візерунками, і звернутися до них з мотивами на тканинах. Неправда, що контрастні візерунки будуть виглядати нудно разом.

Якщо стіна прикрашена біло-чорними смугами в дуеті Noble White та Daring Onyx, ви можете легко обробити свою спальню білими постільними речами в рожевий горошок. Рожевий також може з’явитися на сусідній стіні, але він повинен бути якомога пастельнішим, як Чарівний морганітовий магнат. Спальня Дитяча кімната. Людям, яким подобаються зміни, слід пофарбувати стіни в нейтральний колір, наприклад, ніжний алебастровий яшмовий бежевий або сірий - сталевий авантюрин або світлий кальцит, і грати лише з різнокольоровими аксесуарами. Тоді дозволяється інтенсивне поєднання кольорів, і спальня може виглядати по-різному кожен сезон!

Які стилі інтер’єру вам подобаються кольори?

Стиль бохо особливо ідеально підходить для веселих кольорів. У його випадку кольорові теми можна поєднувати в різних конфігураціях. Квіти та смуги або печворк та казкові квіткові візерунки нікого не здивують! Барвистий, але набагато спокійніший з точки зору кольорів, виявляється морським трендом. Тут лідирують білий, відтінки синього, жовтого та червоного.

Яка фарба найкраще працює в спальні?

Спальня - це місце, де ми проводимо багато часу, відпочиваючи від труднощів дня. Вибираючи фарбу для її фарбування, варто звернути увагу на її властивості, крім кольору. Сучасні інтер’єрні фарби покращать якість повітря в приміщенні за рахунок зниження рівня формальдегіду, який може надходити з певних будівельних матеріалів, меблів, ламінату, килимів та килимів. Краще повітря в спальні - це також краща якість нашого сну, а отже - краща робота протягом дня.

Особливу увагу слід також приділити вибору фарб для спальні алергіка. Вони повинні мати компоненти, що захищають стіну від росту бактерій, цвілі та грибків, а також мати антистатичне покриття, щоб запобігти прилипанню пилу до її поверхні. Давайте виберемо функціональний продукт, такий як Дитяча кімната спальні Magnat, що знижує рівень формальдегіду в повітрі до 98%.

Іноді важко уявити, наскільки важливу роль відіграють кольори у житті кожного. Вони можуть впливати на його настрій, креативність, апетит, сон і навіть рішення, які він приймає. Тому варто оточувати себе лише кольорами, компанія яких доставляє нам задоволення. Адже спальня - це затишна ніша, де не повинно бути непроханих гостей.