Композитний настил: які переваги композитного настилу?

З одного боку, дерево - це красивий і природний матеріал, але з іншого боку, його можна знеохотити через низьку довговічність та необхідність регулярного догляду. Для людей, які мріють про терасу в природному сільському стилі і бояться, що деревина для посадки не спрацює, композитна дошка стане ідеальним рішенням. Ці типи дощок, також відомі як WPC (Wood Plastic Composites) , складаються з натуральної деревини, змішаної з синтетичними матеріалами, до якої також додаються захисні речовини для забезпечення довговічності та тривалого терміну служби композиту.

Тераса з композитної дошки - переваги

Композитні дошки - в порівнянні з натуральною деревиною - виходять дуже вигідними, якщо порівнювати параметри використання. Безперечними перевагами композиту є: стійкість до низьких температур, висока міцність (якщо ми хочемо забезпечити міцну міцність, вибирайте дошки з додаванням полівінілхлориду), нечутливість до вологи та впливу грибків або комах.

Ще одна сила композитних дощок - швидке та легке складання. Більшість виробників пропонують готові терасові системи, які можна легко зкрутити самостійно, тим самим виключаючи додаткові витрати на монтаж. Більше того, на терасах з композитних дощок немає непривабливих слідів стикувальних елементів (свердління, шурупи), оскільки вони належним чином замасковані. Завдяки цьому поверхня тераси з композитних дощок гладка і ціла.

Композитна тераса практична і проста в обслуговуванні. Досить регулярно очищати його від пилу, листя та іншого бруду, а час від часу мити шваброю або спеціальною мийкою під тиском.

Композитна тераса - недоліки

Які недоліки композитних плит? Така тераса може коштувати трохи дорожче тераси з дощок з натурального дерева. Тим не менше, витрати, пов'язані з додатковим фрезеруванням або просоченням, зникла. Композитні дошки не повинні бути належним чином захищені оліями або спеціальними препаратами, тому в кінцевій заяві ціна порівнянна з натуральною деревиною. Для когось естетика може бути мінусом. Композитні дошки позбавлені природних сучків і пазів, які трапляються в натуральній деревині. Люди, закохані в благородний зовнішній вигляд дерева, можуть бути розчаровані композитом, який лише імітує фактуру дерев’яних брусів.

Композитна дошка може з часом змінити колір. Зміна кольору композиту на більш світлий - природне явище. Тому уникайте часткового покриття поверхні тераси, оскільки це може призвести до утворення темних плям. Горщики з квітами або садові меблі не повинні довго стояти на одному місці.

Композитні дошки набагато міцніше натуральної деревини, але це не означає, що вони довговічні. Особливо обережно слід бути влітку в період барбекю. Високі температури - особливо гарячий жир - можуть пошкодити поверхню тераси. Власники тераси з композитних дощок також скаржаться на ступінь нагрівання тераси, що може унеможливити вільне використання платформи босоніж.

дубова композитна дошка для тераси Композитні дошки не потрібно просочувати.

Ціна композитних дощок

Як ми вже згадували, композитна дошка для тераси коштує дорожче звичайної дерев’яної дошки. Однак ми не повинні керуватися лише ціною, оскільки, підсумовуючи витрати на канавки, просочення та складання дерев’яних дощок, ми прийдемо до висновку, що в цілому композит і дерево коштують однаково.

Ціни на композитні дошки варіюються залежно від кольору, оздоблення та якості. Ми будемо купувати найдешевші композитні плити від 120 злотих за метр , тоді як за композити найвищого класу ми будемо платити близько 200 злотих / м² **. Однак пам’ятайте, що часто низька ціна дорівнює низькій якості. Щоб насолодитися міцним і красивим композитом, вибирайте дошки перевіреного виробника.

Не забувайте про необхідні аксесуари композитної тераси: балки, лати або кріпильні затискачі. Ми також повинні врахувати додаткові витрати, пов’язані з підготовкою землі та самою установкою, якщо ми доручили будівництво тераси монтажній бригаді.

Композитні настильні дошки - складання

Композитна тераса - це найпростіший тип тераси, що самостійно збирається. Виробники пропонують готові системи, що складаються з дощок, балок та затискачів, штифтів та гвинтів, завдяки чому збірка платформи є дуже ефективною.

Щоб тераса була стабільною і виконувала свою функцію, надзвичайно важливо правильно підготувати основу. Композитну платформу можна встановлювати на: бетонну або залізобетонну стяжку, затверділий грунт, засипаний піском бетонними блоками, або на сталеву конструкцію. Слід пам’ятати про відповідний ухил тераси, який дозволить правильно відводити воду. Субстрат повинен бути добре загартованим, очищеним від рослин і покритим геотекстилем. Композитну терасу не потрібно ізолювати від вологи.

Складена тераса на балконі Терасові платформи дуже дешеві і прості в установці.

Композитна терасна площадка - ідея для балкона

Альтернативою композитним дошкам може бути композитна площадка , тобто квадратні елементи з дерева та пластику. Цей тип дошки часто вибирають для балконів або менших терас в блоках. Перевагою такої платформи є дуже проста збірка. Дошки можна розмістити на існуючій терасі або на вимощеній поверхні. Для композитних платформ не потрібен каркас з балок або арматури. Дно цих дощок вистелено спеціальним поліпропіленовим килимком з виступами, завдяки якому квадрати з’єднуються як пазл.

Композитна колода має ті ж властивості, що і композитні дошки. Він не стирається, він стійкий до вологи, ультрафіолетових променів і шкідників. Композит простий в обслуговуванні і дуже міцний. Завдяки легкій конструкції, яка дозволяє у будь-який час видаляти елементи, електричну установку можна заховати під платформою - наприклад, кабелі від освітлення балкона.

Терасові платформи також спокушають дуже низькою ціною. За квадратний метр таких дощок ми заплатимо близько 35-50 злотих / м², що в поєднанні з довговічністю та швидким складанням робить композитну платформу ідеальним рішенням для обробки балкона.