6 переваг парових печей. Все, що ви повинні знати перед покупкою!

Ви хочете бути в формі, еко, мати більше часу для себе і готувати, як Гордон Рамзі, один з шеф-кухарів з найвищим заробітком у світі? Використовуйте пар, вживання якого сягає кам’яного віку, де їжу готували на пару, загортаючи в сухе листя. Тоді в Стародавньому Китаї для приготування смачних страв використовували глиняні каструлі, і з часом їх місце зайняли практичні пароплави. В даний час шанувальники здорового способу життя та гарної їжі мають у своєму розпорядженні набагато більш функціональний інструмент - парові печі ! Завдяки їм м’ясо ніколи не буде сухим, як чіпс, а сирник буде пухнастим, як хмара! Про ці та інші переваги ми пишемо разом із брендом Electrolux .

1. Страви на пару мають більше вітамінів і смаку

Пара - секретний інгредієнт успішної випічки, соковитого м’яса та хрустких хлібних скоринок. Його використання покращує консистенцію приготованих страв, запобігає втраті їх кольору і, насамперед, дозволяє зберегти всі мікроелементи, що призводить до більш апетитних та корисних кулінарних пропозицій! Їжа не всмоктує олію і не втрачає поживних речовин, які потім потрапляють у кошик або у воду.

Незалежно від того, яку страву ви хочете приготувати, ви можете регулювати температуру та рівень вологості в духовці Electrolux SteamBoost ; випікайте, як у звичайній електричній духовці, або збагачуйте смак страв парою. Його поєднання зі звичайним нагріванням змусить усі хлібобулочні вироби - від булочок і булочок до смажених - порадувати не тільки своєю ніжністю, але і м’якістю. З іншого боку, м’яка обробка, що включає виключно використання пари, змусить рибу та овочі виділятися ніжною текстурою та відсутністю висихання. Тепер лосось завжди буде ідеально рожевим і кремовим, а брокколі буде темно-зеленим і повним вітамінів.

2. Приготування на пару - це здорово та економно

Приготування на пару - це спосіб приготувати смачні, але також легкозасвоювані страви. Ці оздоровчі властивості пов’язані не тільки з запобіганням втраті вітамінів та мікроелементів, необхідних організму для нормальної роботи. Вживання пари також обмежує вживання жирів і олій, тому це допоможе в ефективній боротьбі за бездоганну фігуру. Страви дієтичні, смачні та насичені корисними інгредієнтами!

Підходяща їжа зменшить тіло, але не гаманець, оскільки вентилятор, який використовується в духовках Electrolux SteamBake, гарантує постійну циркуляцію гарячого повітря, а це означає, що страва може випікатися при температурі до 20% нижчої та на 20% швидше, ніж традиційна побутова техніка. Завдяки цьому ви заощадите час і гроші, отримуючи при цьому здоровіші страви і гарну фігуру! Приклад? Щоб зробити курку з хрусткою шкіркою, потрібно близько години і двадцяти хвилин. З використанням пари ніжне м’ясо дістанеться до столу навіть на 12 хвилин раніше!

3. Домашні страви на смак як з найкращого ресторану

Щоб готувати як професіонал і віртуоз кулінарних смаків, не потрібно тренуватися з найкращими і проводити багато годин на кухні. Пара також допоможе виділити смачні аромати з кожної страви та правильний спосіб приготування SousVide. Це техніка, якою користуються найбільші майстри. Про що це? Приправте м’ясо або рибу і упакуйте їх у пакет, в якому вони ідеально замаринуються - вакуумне закриття дозволяє зберігати їх у холодильнику до тижня, перед тим як поставити в духовку. Приготовлені таким чином страви готуються на пару без повітря, що може негативно позначитися на їх смаку, завдяки чому посилюється злиття ароматів, а страва виходить надзвичайно делікатним. Таке герметичне покриття уповільнює процес окислення, але одночасно збагачує страву і утримує в ньому натуральні соки, вітаміни, мікро- та макроелементи.

Процес варіння у вакуумі займає трохи більше часу, ніж звичайна випічка, і хоча це здається мистецтвом, насправді для цього не потрібні складні інструменти. У випадку з Electrolux , духовок SteamPro цілком достатньо , оскільки вони забезпечують точне регулювання параметрів, а отже, також гарантують повторюваність оксамитових смаків кожного разу, коли ви хочете обробити своє небо прозорими композиціями.

відпарювання

4. Парова піч багатофункціональна

Парова піч - союзник здорового харчування та страв прямо з кухонь, позначених зірками Мішлена. Однак використання пари - це не єдині його можливості! Electrolux SteamBoost з Steamify® може зробити набагато більше теж. Завдяки опції «розморожування» обладнання може швидко впоратися із замороженими овочами або рибою. Функція «випікання хліба» дозволить вам створити ідеальні умови для випікання золотих хлібців, а функція «гриль» допоможе вам приготувати криваві стейки на вечерю з друзями.

Інноваційна піч також виявиться помічником у випіканні різних солодощів. Це швидко розігріє вечерю без необхідності використовувати мікрохвильову піч або дозволить готувати традиційні страви з використанням гарячого повітря. Саме обладнання поєднує в собі переваги класичної духовки та тієї, яка готується на пару, тим самим відкриваючи масу кулінарних можливостей. У ньому можна приготувати закуски, рибу, рис, крупу, овочі, м’ясо, випічку, запіканки, хліб чи десерти!

5. Гарантія ідеально приготовленої їжі

Якщо у вас вже є кулінарний шматок у вигляді згорілої запіканки, тіста для крупу та м’яса, смак яких важко порівняти, парова піч SteamCrisp стане рішенням ваших проблем . Це пристрій, що захищає посуд від висихання, призначений для любителів ідеально приготованих страв - хрустких зовні і соковитих всередині. Пара і гаряче повітря покращують смак і текстуру, а також запобігають висиханню їжі . Це ідеальний рецепт для приготування смачного м’яса, запіканок, хліба та тістечок, а також спосіб розігрівати страви без ризику пересихання.

Температурний зонд постійно контролює температуру їжі та сигналізує про закінчення приготування , одночасно вимикаючи духовку. Завдяки цьому не може бути й мови про недоварену грудку індички або подрібнене смажене, яке занадто довго піддавалося термічній обробці. Коротше кажучи, це гарантія того, що кожен вражаючий обід, сімейний Святвечір чи вечеря з друзями будуть успішними, і їх курс не буде порушений ні запахом попеленого терпкого, ні смаком ще сирого баранини.

Однак для досягнення успіху на кухонному полі потрібні двоє! Індукційні плити Electrolux з функціями SenseBoil® або SenseFry® також забезпечують повний контроль за смаком приготованих страв . Перший полегшує приготування макаронних виробів або варених овочів, регулюючи температуру води, що наближається до кипіння. Другий, у свою чергу, оснащений спеціальним датчиком, який контролює температуру на поверхнях каструль і сковорідок, запобігаючи тим самим горінню млинців або стейків. Завдяки Electrolux усі ваші кулінарні результати перевершать усі очікування - готуєте ви на плиті або запікаєте в духовці.

6. Чищення духовки відбувається швидко і просто

Зазвичай, коли випікання (і правильна дегустація результатів цього процесу) приносить задоволення, чищення духовки не є улюбленим заняттям. Однак у цьому випадку парові печі виявляються практичним винаходом - прилади Electrolux дозволяють чистити парою , а функція Aqua Clean дозволяє підтримувати бездоганно чисту поверхню духовки без копіткого очищення та використання хімічних речовин. Як це працює? Просто налийте трохи води на дно духовки, виберіть функцію Aqua Clean і температуру 90 ° C і зачекайте, поки пара пом’якшить жир і бруд , які слід видалити м’якою тканиною після охолодження пристрою.

Хрустка хлібна скоринка, рожевий лосось, спокуслива темно-зелена броколі, ідеально кривавий стейк, пухнастий чізкейк і соковита смажена індичка - це лише кілька страв, які стануть результатом використання парової печі . Це засіб, який допомагає у кулінарному завоюванні та покращує смак готових страв. Це дозволяє випікати без жиру , готувати та чистити SousVide без використання хімічних миючих засобів . Це також економить час, енергію та гроші, і перш за все, це крок до здорового харчування, тобто ароматів, повних ключових інгредієнтів для організму.