Як почистити велюрові меблі? Способи очищення велюру

Як почистити велюр ? Це питання часто задають люди, які хочуть придбати диван, оббитий цією м’якою тканиною. Однак вони побоюються, що обслуговування та чищення велюру буде занадто вимогливим та трудомістким. Хороша новина - є способи швидко та ефективно почистити велюрові сидіння та інші меблі. Читайте далі!

Що таке велюр?

М'якість, делікатність і благородний вигляд - це терміни, які чудово описують велюр. Меблі, оббиті велюром, виглядають надзвичайно стильно та елегантно, і відпочивати на них - чисте задоволення. Багато років велюр вважався розкішним матеріалом. Сьогодні меблі, покриті цим матеріалом, стали дуже модними і доступні практично кожному.

Чистка велюру - про це варто пам’ятати

Перш ніж перейти до конкретних заходів, якими можна прати велюр , у нас є кілька практичних порад щодо догляду за цією тканиною.

  • Якщо на предметі меблів вже є пляма, насамперед дійте швидко . Чим раніше ви почнете виводити пляму, тим більше шансів отримати бажаний ефект.
  • Перш ніж почати правильно чистити велюровий диван або крісло, злийте якомога більше рідини з забрудненої тканини тканинами або паперовими рушниками. Наступним кроком завжди має бути ретельне пилососування всього предмета меблів . Якщо ви про це забудете, пил, що залишається під час прання, буде не естетично приємним, а на очищеному місці можуть залишитися непривабливі плями.
  • Велюр - дуже ніжна тканина. Який би ви не вибрали велюрові засоби для чищення, спочатку спробуйте його на непомітній ділянці . Тоді ви зможете побачити, чи впливає дана міра на фактуру або колір оббивки.
  • Також не забувайте, що велюр не любить сильних чистячих засобів! Завжди вибирайте лише м’які миючі засоби .

Як почистити велюровий диван? Спробуйте розчин аміаку

Як почистити велюрову оббивку? Якщо ви шукаєте домашні засоби для очищення велюру , спробуйте розчин аміаку. Дві столові ложки нашатирного спирту залийте літром води і натріть цим розчином пляму. Увага! Велюр не любить чищення проти зерна - завжди очищайте бруд у напрямку до волосся на тканині. Після очищення плями залиште розчин на тканині приблизно на годину. Потім м’якою щіткою почистіть склеєну щетину і просушіть мокру пляму феном. Цей спосіб прання велюрової оббивки надзвичайно ефективний, дешевий і простий.

Як почистити велюр? Робіть ставку на спеціальні заготовки

Чим почистити велюрову оббивку? Звичайно, на ринку також є спеціалізовані препарати для догляду за велюром у вигляді рідин або пінок. Такі заходи не тільки дають можливість легко видалити плями з тканини, а й уникнути т.зв. ефект присідання, тобто ущільнена, неестетично виглядає щетина в тому місці, де ми найчастіше сидимо. Цей ефект запобігає часто розчісування тканини м’якою щіткою, бажано спеціалізованим велюровим засобом.

Якщо ви мрієте про диван, оббитий м’якою оксамитовою тканиною, не соромтеся думати про те, як почистити велюрову оббивку і як за нею доглядати , просто замовіть предмет своєї мрії, про який мрієте! Як бачите, чистити велюровий диван не набагато складніше і трудомісткіше, ніж підтримувати чистоту звичайної тканинної оббивки. І ефект того вартий!