Як створити спальню мрії?

Спальня - дуже важлива кімната в кожному будинку. Ми можемо в ньому відпочити, відновити сили та відірватися від повсякденних обов’язків. Звичайно, головне місце в ньому займає ліжко. Тому він повинен бути надзвичайно функціональним та адаптованим до уподобань домочадця. Які ще елементи зроблять спальню справжнім оазисом релаксації?

Сплануйте свій простір

Перш за все, спальня повинна бути функціональною і забезпечувати вільне переміщення між меблями. Щоб створити справжнє місце відпочинку, розробляючи облаштування кімнати, нам слід врахувати, які елементи займуть найбільше місця і які з них будуть необхідні. Перш за все, варто відмовитись від телевізора, який ефективно порушує повноцінний сон. Найважливіші елементи спальні - це, звичайно, ліжко, тумбочки, шафа для одягу, достатнє освітлення і, якщо дозволяє лише простір - туалетний столик.

Відповідне розташування

Спальня мрії повинна бути персоналізованою - лише тоді вона забезпечить нам добробут і добрий сон. Деякі з нас - любителі мінімалізму, інші добре почуваються в класичних або сільських інтер’єрах. Безперечно одне: меблі та аксесуари повинні створювати узгоджену композицію, яка відображатиме нашу особистість. Спальня повинна не тільки виконувати свої функції, але і бути комфортним та естетичним місцем.

Вибирайте колір стін

На відміну від зовнішнього вибору, вибір правильного кольору - справа непроста, оскільки це залежить від кількох факторів. Перш за все, враховуйте розміри кімнати. У випадку з маленькими спальнями варто використовувати нейтральні, світлі кольори, які оптично збільшать інтер’єр. Великі спальні пропонують трохи більше можливостей, а колір стін - це лише питання наших уподобань. Однією з сучасних тенденцій є використання контрастних кольорів, але вони вимагають від домогосподарки чуття смаку та фантазії. Найкращі кольори, які дозволять нам заспокоїтися, це білий, бежевий, світло-зелений та синій.

Подбайте про освітлення

Освітлення - надзвичайно важливий елемент дизайну спальні. Він має не лише практичні, а й естетичні цінності. Стельові світильники, стоячі світильники, настінні світильники, плафони та приліжкові світильники можуть створити потрібну атмосферу та підкреслити цікаві елементи декору. Ефективному відпочинку сприяють лампочки, що випромінюють тепле світло, а ніжні абажури в приглушених кольорах надають спальні легкість.

Зручне ліжко

Улюблені меблі, відповідний колір стін, освітлення та вишукані аксесуари позитивно вплинуть на наш сон, але якщо ми хочемо, щоб він справді регенерував, матрац - це перше, про що нам слід подбати. Якщо його неправильно підібрати, це може спричинити біль у м’язах, хребті або перерваний сон. Хороший матрац повинен підтримувати все тіло, щоб підтримувалася правильна кривизна хребта. Однозначно варто вибирати матраци з технологією поролонової пружини, які забезпечать у кілька разів кращу повітропроникність порівняно зі звичайними поролоновими матрацами, а також запобігатимуть перегріванню та пітливості вночі. Матраци Dormeo AIR PLUS із запатентованою пружинною технологією Octaspring® мають такі переваги. Правильний вибір подушок не менш важливий - найкраще вибрати анатомічну подушку,забезпечити оптимальну підтримку та полегшити м’язи шиї та шиї під час сну.