Купуємо холодильник - на що слід звернути увагу?

Ароматичні аромати, різноманітні смаки, апетитні страви - це сфера смачних кулінарних подорожей. Однак, щоб туди поїхати, потрібен ... холодильник. Цей розумний побутовий прилад, який з’явився на ринку ще в 1862 році, ретельно гарантує, що продукти зберігаються при правильній температурі і, отже, довше свіжі.

Купівля холодильника - це надзвичайно складна діяльність, але вибір правильного пристрою з урахуванням ваших індивідуальних потреб - це тема для керівництва. У наступному тексті ми спробуємо запропонувати, на що слід звернути увагу при купівлі ідеального холодильника.

Почнемо з місткості!

Наскільки великий повинен бути холодильник? Це ключове питання, яке слід задати собі на самому початку. Одиноку людину повинен задовольнити пристрій ємністю 120-130 літрів. Якщо ви живете з партнером, додайте 30 додаткових літрів (у кожному разі для кожної додаткової людини). Тому сім'я з чотирьох людей повинна покладатися на 220-літровий холодильник. Розмір морозильної камери? Зробіть цей аспект залежним від індивідуальних уподобань. У найбільш економічному варіанті він становитиме близько 50 літрів на людину.

Кілька слів про морозильну камеру ...

Оскільки ми вже знаємо, яку ємність морозильної камери вибрати, варто врахувати її технічні питання. Сучасні холодильники дуже часто оснащені двома заповнювачами та двома термостатами, що змушує холодильник та морозильну камеру працювати самостійно. Завдяки цьому ви можете розморозити морозильну камеру, не вимикаючи весь пристрій. Однак окремі термостати забезпечують правильну температуру в обох частинах холодильника. Чи має обладнання, оснащене одним генератором, якісь переваги? Так, це, як правило, набагато дешевше і працює тихіше.

Розкладка холодильника

Як оформлений холодильник всередині, дуже важливо. Тож зверніть увагу на розташування полиць холодильника та варіанти їх регулювання. Полки можуть бути скляними або пластиковими (перші витримують навантаження до 25 кг). Крім того, пристрій повинен бути обладнаний спеціальними камерами для овочів та м’яса. Варто пам’ятати, що ідеальна температура для овочів - 5 градусів Цельсія - завдяки їй вони довше залишаються хрусткими і не втрачають вітамінів. Температура у відділенні для свіжого м’яса та риби повинна бути 0 градусів Цельсія. Чудово, якщо виробник оснастив морозиво розумними гаджетами, такими як стелаж для пляшок або контейнер для зберігання яєць.

Двері важливі

Холодильники найчастіше відкриваються з правого боку. Звичайно, може трапитися так, що облаштування кухонного інтер’єру цього не дозволяє, і ви мрієте про пристрій, який відкривається з лівого боку. Розслабтесь, це можна зробити! Виробники також все частіше випускають такі типи моделей. Людям, у яких велика родина, слід уважніше розглянути просторі двокімнатні холодильники. Вони дуже місткі та зручні у використанні.

Дизайн окремо стоять або стримано для вбудовування?

Окремо стоячі холодильники мають дедалі більше прихильників. Їх головна перевага - оригінальний дизайн. Барвистий ретро-холодильник може стати головною зіркою кухонної композиції! Деякі дизайнерські моделі оснащені стилізованими ручками або ефектними світлодіодними підсвітками. Є також холодильники, прикрашені оригінальною графікою та шаблонами. Окремо стоячі холодильники добре почуваються у більших кімнатах - пристосувати їх до маленької кухні часто є проблемою (пам’ятайте, що їх конструкція не дозволяє вбудовувати!). Маленькі, сучасні інтер’єри, безсумнівно, подружать зі спеціальним вбудованим холодильником. Пристрій може бути майже непомітним, завдяки чому він створить цілісне, єдине ціле з меблями.

Енергоефективний та розумний

Холодильники мають кілька енергетичних класів - від A +++ (тобто найбільш економічний) до G (найменш ефективний). Якщо ви хочете енергоефективний холодильник, уважніше розгляньте моделі, позначені літерами A або B. Наприклад, ці 200-літрові варіанти використовують близько 0,8-1 кВт-год на день, тоді як версії, позначені G, більше 3 кВт-год. Варто пам’ятати, що холодильник - це пристрій, який працює безперервно! Вибравши модель високого класу, ви можете заощадити кілька десятків (а то й кілька сотень) злотих на рік.

Що ще може запропонувати вам сучасний холодильник? Все більше пристроїв оснащено системою no-frost. Це не що інше, як механізм, відповідальний за належну вентиляцію холодильника та його сушку. Завдяки їй мороз не осідає на стінках пристрою, а водяна пара йде до випарника, перетворюється на лід, який згодом розчиняється і випаровується. Коротше кажучи - завдяки морозу розморожування холодильника більше не потрібно.

Сучасні моделі також можуть регулювати температуру до рівня вологості продуктів (завдяки чому їжа довше залишається свіжою), вони мають функцію «відпустки» (холодильник знижує температуру та споживання енергії), антибактеріальне покриття або сигналізацію для відкритих дверей. Сенсорні екрани, таймери та термометри з підсвічуванням забезпечують додаткове задоволення.

Сирий циліндричний модуль теплопередачі у верхній частині відповідав за роботу холодильника, сьогодні він вдосконалений за допомогою інтелектуальних технологій. З ними варто подружитися - завдяки цьому зберігання продуктів стане набагато менш проблематичним і набагато дешевшим!