Ремонт маленької кухні в багатоквартирному будинку - 6 хитрощів, які візуально збільшать інтер’єр

Маленька кухня - це великий виклик - якщо ви плануєте облаштувати такий інтер’єр, ви напевно це вже знаєте. Це не тільки необхідність розміщення всіх необхідних елементів обладнання на невеликій площі, але також вибір відповідних кольорів та рішень, які зроблять приміщення більшим, ніж воно є насправді. Як візуально збільшити маленьку кухню? Ось 6 перевірених способів!

1. Маленька кухня? Ставте на яскраві кольори!

Вже давно відомо, що світлі кольори можуть візуально збільшити простір - вони відбивають більше світла, завдяки чому простір здається просторим, світлим і відкритим. Цей ефект буде посилений завдяки уніфікації кольорів стін і підлоги і навіть меблів. Розмиті таким чином межі зроблять маленьку кухню оптично більшою . Якщо ви фарбуєте стіни на кухні, вибирайте ніжні відтінки бежевого або сірого, а також позачасовий білий. Пастель також добре працює в невеликих інтер’єрах - тому, якщо ви не прихильник білих кухонь , вибирайте відбілені блакитні відтінки блакитного або пудро-рожевого. Також пам’ятайте, що правильно вибрати фарбу.

Стіни кухні схильні до дії вологи, водяної пари та різних видів бруду, тому варто шукати продукцію, розроблену для вимогливих умов приміщення цього типу. Найкраще підходить для керамічної фарби , яка створює покриття з гідрофобними властивостями, наприклад , буквально відштовхуючу бруд рідину. Magnat Ceramic Kitchen & Bathroom - стійка до плям, в тому числі до жирних, а також до багаторазового миття та очищення. Ця фарба додатково захистить стіни кухні від можливого розмноження бактерій та грибків. Завдяки цьому ви можете бути впевнені, що яскраві кольори стін на вашій маленькій кухні залишаться чистими і красивими, а малювати ви знову вирішите лише тоді, коли мрієте про метаморфозу інтер’єру.

2. Блискучі поверхні та дзеркала на маленькій кухні

Яскраві кольори - це одне, наступним кроком є ​​... блиск! Поверхні, що відбивають світло, роблять інтер’єр оптично збільшеним і додатково набувають неповторної елегантності. Вибираючи меблі для маленької кухні , вибирайте яскраві фасади з високим блиском , а якщо над кухонною стільницею повинна з’являтися плитка - вибирайте мінімалізм і блиск. Завдяки цьому ваша кухня буде виглядати свіжою та просторою. Для посилення цього ефекту ви також можете ввести в інтер’єр дзеркальні елементи - у вигляді аксесуарів або домінуючих прикрас. Дзеркало на маленькій кухні , будь то у вигляді великої панелі або ефектної деталі, додасть простору глибини і додатково освітлить.

3. Освітлення для маленької кухні - що вибрати?

Найважливішу роль в оптичному збільшенні простору відіграє світло - як денне, так і штучне. Влаштовуючи невелику кухню, переконайтеся, що вікна максимально відкриті, відмовляючись від темних жалюзі або важких покривал, і сплануйте кілька джерел освітлення . Він повинен включати центральне освітлення , тобто лампу або стелю, які будуть рівномірно освітлювати кімнату, а також освітлення завдань , наприклад, точкове або лінійне освітлення , встановлене над стільницею. Іноді занадто мало світла робить кухню меншоюа кольори темніші, ніж є насправді, - тому зверніть увагу на відповідну потужність лампи та колірну температуру. Найкраще використовувати нейтральне світло, яке оптично не змінить колір стін, і в той же час не зробить кухню здається холодною і недоступною.

4. Мінімалізм - ідеальне рішення для маленької кухні

Мінімалізм означає прості форми та нейтральні кольори, тобто рішення, які особливо вітаються на маленькій кухні . Однак варто пам’ятати, що ніщо так не зменшує інтер’єр, як ... надлишок предметів . Посуд, кухонні дрібнички та аксесуари, розміщені на стільниці, не тільки щодня займають необхідний робочий простір, але й роблять кухню невпорядкованою. Обмежте речі, які хочете тримати в полі зору, до мінімуму, а решту заховайте у шафи. Варто планувати функціональні системи організаціїщо полегшить інтер’єр для дотримання порядку - різноманітні контейнери дозволять зручно розділити всі елементи обладнання, звільняючи стільницю від надлишку переважних предметів. Це швидкий спосіб візуально збільшити будь-яку кухню .

5. Невеликі розміри кухні - максимально використайте їх

Ремонтуючи невелику кухню, намагайтеся використовувати кожен сантиметр простору . У таких інтер’єрах варто зупинитися на високих будівлях у яскравих кольорах , які не тільки забезпечать домогосподарство великою кількістю місця для зберігання, але й оптично збільшать кімнату, зробивши її здається вищою, ніж є насправді. Побутові прилади, такі як холодильник або посудомийна машина, слід заховати у вбудовані меблі, що ефективно уніфікує декор та візуально збільшить кухню.

6. Маленька кухня з широкоформатною плиткою

Широкоформатна плитка дозволяє отримати ефект гладкої поверхні - розташувавшись на підлозі, вони зроблять невелику кухню оптично виграють у просторі, а розміщені на стіні над стільницею, вони не будуть порушувати декор при великій кількості стиків. Варто вибирати мінімалістичну плитку нейтральних відтінків , без візерунків або тривимірних текстур - найкращим вибором стануть гладкі глянсові плитки, які красиво відбивають світло. Якщо наша кухня за дверима закрита, варто подумати про те, щоб «відкрити її» в коридор і з’єднати сусідні інтер’єри рівномірною підлогою.

Маленька кухня в багатоквартирному будинку може бути зручною, функціональною і красивою! Влаштовуючи такий інтер’єр, варто використовувати перевірені способи візуально збільшити простір - завдяки їм кухня стане яскравою і повною світла. Правильно підібрані кольори, блискучі поверхні, освітлення та мінімалістичні рішення можуть творити чудеса і перетворювати маленьку кімнату в ефектне кулінарне царство.


Стаття написана у співпраці з брендом Magnat.