Дерев'яні жалюзі - унікальні прикраси у вікнах ванної кімнати

Для створення унікальної композиції ванної кімнати ми обираємо різні стилі: від класичного, наповненого дерев’яними акцентами, до мінімалістичного, де панує проста форма та виразні деталі. В яких інтер’єрах нам слід вирішити накрити вікна дерев’яними жалюзі? Ось декілька практичних порад, як правильно вибрати жалюзі для ванної.

На сторожі світла та декору

Дерев'яні жалюзі дозволяють регулювати кількість світла, що потрапляє в приміщення. Завдяки цьому ми можемо створити неповторну атмосферу та комфортні умови в його інтер’єрі. Відображення світла, що проходить через нахилену штору, додасть шарму будь-якій ванній, забезпечуючи захист від сторонніх очей. Залежно від розміру вікна та способу кріплення жалюзі, ми можемо вибрати кілька ширин ламелей: 25 мм, 50 мм та 70 мм. Однак слід звернути увагу на той факт, що підняте покриття займає близько 20% загальної висоти.

Дерев'яні жалюзі 25 мм ідеально підходять для скління стандартного розміру. Вікна, встановлені на рамі, гарантують швидкий та неінвазивний монтаж та вільний доступ до віконних стулок. Пластини 50 мм і 70 мм, через більші розміри, слід монтувати над вікном або у поглибленні вікна, щоб згорнуті стулки дозволяли зручно відкривати вікна. Як правило, їх застосовують у разі великого і численного скління. Однак багато що залежить від того, в якому стилі ми влаштовуємо ванну кімнату, і якого кінцевого результату ми хочемо.

Жалюзі безліч можливостей

Дерев'яні жалюзі, залежно від колекції, відрізняються наявними кольорами та фактурою планок. Класичні (колекція Natural), вони характеризуються природним виглядом, повним різноманітних відтінків та унікальною формою кілець, помітних на їх поверхні. У цій колекції переважають переважно коричневі відтінки, які підкреслюють оригінальний та унікальний характер деревини. Це рішення ідеально підходить для ванних кімнат з дерев'яними меблями, ламінованим покриттям або плиткою подібного тону.

Ми також можемо використовувати їх на основі контрасту, наприклад, комбінуючи світлу настінну плитку з темно-коричневими жалюзі. Змішування стилів також є популярним рішенням. Дерев'яні жалюзі в поєднанні з каменем, бетоном або цеглою створюють затишну атмосферу, ефективно порушуючи сирий стиль ванної кімнати. Для мінімалістичних ванних кімнат або тих, де переважає плитка з характерним кольором, ми можемо вибрати жалюзі з гладкою поверхнею рейки (сучасна колекція).

Однак, якщо ми хочемо відмітну текстуру дерева з сильно виставленими деталями, ми повинні вибрати колекцію Unique. В обох варіантах ми можемо знайти численні відтінки білого, сірого або чорного, які ідеально відповідатимуть таким композиціям, забезпечуючи ефектне та унікальне покриття вікон. Сучасні дерев'яні жалюзі - це запорука гарного оформлення ванної кімнати.

Дерево завжди виглядає елегантно, воно також поза часом і додає унікальний характер інтер’єру. Жалюзі також є функціональним аксесуаром, який часто є важливим елементом дизайну інтер’єру. Тому варто розглянути ідеальне рішення для нашої ванної кімнати, яке зробить це приміщення ще більш стильним та комфортним.