Запрошуючі читачі: міські джунглі пана Ремігіуша

Мінімалісти інтер’єру люблять сирі простори, краса яких лише біла та сіра. Інші віддають перевагу інтер’єрам з шаленим ритмом кольорів, декорацій або тенденцій. Є також ті, хто здатний витончено поєднати обидві ці тенденції на невеликій території. Погляньте на квартиру Ремігіуша Дорави , який влаштував незвичайні міські джунглі на площі 48 м² . Садівник та дизайнер зелених насаджень із Гданська довів, що в дизайні інтер’єру немає нічого неможливого. Навіть якщо ви мрієте про газон ... на балконі в багатоквартирному будинку.

Балкон, залитий квітами

Тож почнемо з цього - балкон, який створює справжній фурор у передбачуваному оточенні кварталів одного з районів Гданська. Непомітний, типовий вузький балкон, оточений скляною балюстрадою, під умілою рукою дизайнерів став справжнім оазисом зелені ! Почалося з газону, який покрив тьмяну тротуарну плитку і перетворив балкон на задній двір . Навесні там цвіли казкові барвисті крокуси!

Садівник подбав про практичну сторону. Йому не довелося турбуватися про те, щоб затопити свого сусіда, оскільки надлишок води з политої галявини стікав до смуги навколо тераси, а звідти - у жолоб. Задля безпеки поверхня під газоном також була облицьована фольгою та агротекстилем. Ремігіюш зробив все, щоб насолодитися красою та близькістю природи, запрошеної сюди на зелений балкон.

Сьогодні балкон, мабуть, найбільше нагадує квітковий луг . Він повний веселкових кольорів завдяки букетним гортензіям та іншим видам квітів, висадженим на клумбах. Будлеє , також відоме як кущі метеликів, не випадково приваблює на балкон різнокольорових комах, які складають цю фантастичну, окрему екосистему. Все це доповнено дерев'яним шезлонгом , ідеально підходить для блаженних моментів відпочинку.

48 м² міських джунглів

Зелений балкон є певним чином продовженням інтер’єру оригінальної квартири. Тут також рослини диктують умови інших елементів екстравагантного розташування. У світлій, відкритій вітальні, пов’язаній з кухнею, переважають великі горшкові квіти з величезним листям. Це справжнє царство вкл. модні монстри , декоративні стреліції та феноменальні виділення . Ремігіуш Дорава зібрав близько 70-80 зразків рослин у маленькій квартирі !

Деякі з них мають свою історію. Зелена колекція розпочалась із порятунку від смерті понад 20-річної монстери . Пізніше прибуло більше видів, і сьогодні вони з гордістю представляють себе в білих та глиняних горщиках , стоячи прямо на підлозі. У гущавині цих міських джунглів не бракувало порядку. Рослини були розташовані відповідно до їх розміру, щоб менші, що стояли попереду, могли проявити себе у всій красі.

Відгомін індустріальних нот

У зеленій хащі решта декору вітальні здається лише фоном. Однак вам не потрібне навчене око, щоб побачити модні тенденції, або чутливе вухо, щоб почути відгомін промислових нот. Головна зірка тут, безсумнівно, своєрідна стіна . Раніше на ньому були бетонні плити, що залишало за собою ще цікавіший, сирий ефект . Дизайнерська бетонна лампа - це також типова промислова деталь. Також атмосферу горища створюють гладка блискуча плитка на підлозі, цегла на стіні в залі та білий мармур над кухонними стільницями.

У вітальні увагу також привертає білий журнальний столик у формі нирки, підпертий на трьох дерев'яних ніжках, що, звичайно, не могло бути без ... квітів. Стіл оточений зручним, глибоким кріслом і диваном. Це типові елементи скандинавського стилю , прохолодне походження яких створює цікавий контраст із соковитою зеленню рослин з тропічних джунглів. Вдень це можна побачити дуже чітко завдяки великій кількості світла, що надходить через велике вікно та балконні двері. Доповнює цю художню композицію витончена абстрактна картина Моніки Марчевки.

Квартира та балкон Ремігіуша Дорави, гданьського садівника та зеленого дизайнера, відомого в Instagram як re.dor, - це надихаюче поєднання модних тенденцій та оригінальних стилів. Однак неважко знайти лейтмотив у сміливому мішмаші . Безперечно одне - душа цього місця зелена .