Як вибрати найкращого дизайнера інтер’єру?

"Все, що ви можете собі уявити, є реальним", - сказав одного разу Пабло Пікассо. Кожен хороший дизайнер визнає, що художник має рацію поширювати бачення свого останнього проекту перед вами. Досвідчені дизайнери інтер’єру не бояться викликів чи найсміливіших ідей. Вони вміють вільно орієнтуватися в морі різноманітних стилістичних напрямків та чудово підбирати матеріали, фактури та кольори. В їхніх головах все є стильним, цілісним цілим, яке спочатку потрібно перенести на екран комп’ютера, а потім перетворити на реальність.

Професія дизайнера інтер’єрів набуває все більшої популярності в нашій країні. Не дивно - сучасні поляки надають велике значення зі смаком облаштованим просторам, вони хочуть жити красивіше та функціональніше. Тому досвідчений дизайнер часто є незамінним - особливо, якщо житлову площу обладнати непросто. Але як знайти потрібну людину в морі різноманітних реклам та веб-сайтів, якій ми доручаємо дизайн нашого відокремленого притулку? Ось декілька чудових порад!

Перше: чому важлива освіта дизайнера?

Мало хто знає, що дизайнерів інтер’єрів можна розділити на кілька груп. Перша група - це дизайнери, що працюють в архітектурних бюро, які, по суті, проектують будівлі. Тому дизайнери займаються облаштуванням житлових приміщень «до речі». Деякі кажуть, що їх послуги іноді є найдорожчими на ринку. Другу групу складають люди, які співпрацюють з виробниками меблів та різних оздоблювальних матеріалів, наприклад, фурнітура для ванних кімнат або кухонна кераміка. Їхні послуги, як правило, входять у ціну придбаного товару, тому це чудовий варіант для людей з обмеженим бюджетом. Третя група називається фрілансери, які працюють індивідуально або створюють замовлення для приватних конструкторських бюро. Це, безсумнівно, професіонали, які займаються виключно дизайном інтер’єру. Тим не менше,який варіант ви вибрали, пам’ятайте, що ви завжди повинні запитувати дизайнера про його компетенції, тобто навчання та закінчені курси. В даний час майже кожен може пройти додаткове дослідження дизайну інтер’єру, якого часто недостатньо, щоб оформити красиво, стильно та ергономічно. Щоб дізнатись більше про можливості дизайнера, запитайте його про індивідуальну пропозицію та попередній план, згідно з яким триватиме ваша співпраця. В ідеалі, він повинен включати підпункт, в якому дизайнер зобов'язується виконати концептуальний проект, тобто малювання стін та обладнання на плоскому плані, комп'ютерну візуалізацію оформлених інтер'єрів, а також технічні креслення для підрядника. Також запитайте, чи займається дизайнер також оздобленням інтер’єру, тобто не лише плануванням планування кімнат,розташування електричних розеток або дизайн кухонних меблів, а також розташування меблів, підбір кольорів інтер’єру та підбір освітлення та відповідних аксесуарів.

Друге: навіщо звертати увагу на портфоліо?

Портфоліо - одне з найважливіших міркувань при виборі дизайнера інтер’єру. По-перше, це свідчить про досвід дизайнера, а також демонструє його фантазію, креативність та нетрадиційний підхід до предмета. Крім того, ви легко зможете побачити, в якому стилі дизайнер працює найбільш охоче. Звичайно, професіонал повинен бути універсальним, але не дивно, що деякі люди ближчі до прохолодної мінімалістичної промислової естетики, а інші - до ідилічних, теплих сільських концепцій. А як щодо молодих, перспективних дизайнерів, які лише будують своє портфоліо? Ну, ігнорувати їх взагалі не слід! Великою перевагою молодих, але освічених дизайнерів,є свіжий погляд на дизайн інтер’єру і відсутність страху перед впровадженням оригінальних, інноваційних рішень. Для молодих дизайнерів облаштування простору - це і праця, і пристрасть. Крім того, молодий дизайнер інтер’єрів дуже гнучкий і добре орієнтується в сучасних тенденціях - він із задоволенням виходить за рамки звичних шаблонів дизайну інтер’єру і охоче поєднує позачасові рішення з сучасними тенденціями. Роблячи ставку на «свіжу кров», ми також можемо бути впевнені, що будемо платити менше. Однак перед тим, як вирішити працювати з молодим дизайнером, обов’язково попросіть у нього приклади оригінальних візуалізацій та фотографії його перших проектів.молодий дизайнер інтер’єрів дуже гнучкий і добре знає сучасні тенденції - він із задоволенням виходить за рамки звичних інтер’єрних моделей і охоче поєднує позачасові рішення з сучасними тенденціями. Роблячи ставку на «свіжу кров», ми також можемо бути впевнені, що будемо платити менше. Однак перед тим, як вирішити працювати з молодим дизайнером, обов’язково попросіть у нього приклади оригінальних візуалізацій та фотографії його перших проектів.молодий дизайнер інтер’єрів дуже гнучкий і добре знає сучасні тенденції - він із задоволенням виходить за рамки звичних шаблонів дизайну інтер’єру і охоче поєднує позачасові рішення з сучасними тенденціями. Роблячи ставку на «свіжу кров», ми також можемо бути впевнені, що будемо платити менше. Однак перед тим, як вирішити працювати з молодим дизайнером, обов’язково попросіть у нього приклади оригінальних візуалізацій та фотографії його перших проектів.

По-третє: де найкраще шукати дизайнера інтер’єру?

Звичайно, через т.зв. з вуст в уста! Немає нічого кращого, ніж рекомендація родини, друзів чи знайомих, які задоволені співпрацею з фахівцем. Крім того, ви самі бачите, як конкретний дизайнер впорався із викликом - повірте, це набагато більше, ніж просто картинки чи візуалізації. На додаток до рекомендацій родичів, завжди варто шукати хорошого дизайнера в Інтернеті. Очевидно, що найнадійнішими є об’єктивні думки та рейтинги. Однак будьте чуйними як до дуже захоплених, так і однозначно негативних думок, оскільки їх можна писати на замовлення. Зрештою, найкращий спосіб вибрати найкращого дизайнера - це завжди організувати з ним очне інтерв’ю, яке дозволить перевірити рекламний матеріал із веб-сайту чи газети,в якому ви знайшли оголошення. На додаток до оригінальних веб-сайтів дизайнерів, варто також відвідати платформу homebook.pl. Завдяки спеціальній пошуковій системі ви знайдете безліч професіоналів, ознайомитесь з їх професійною освітою та ознайомитесь з портфоліо.

Полювання на ідеального дизайнера може зайняти у вас кілька місяців. Однак пам’ятайте - завжди варто почекати і знайти людину, яка повністю відповідатиме вашим вимогам. Недбалий проект, зроблений випадковим чином і без зусиль, призведе до фатальних наслідків, тоді як професійна та стильна концепція гарантуватиме вам щоденну радість - і на довгі роки. Тому що, як сказав хтось дуже мудрий, "найкращий спосіб передбачити майбутнє - це створити його!"