Як влаштувати сучасну телевізійну стіну - дивіться 8 ідей

У 2017 році виповнюється рівно 80 років з часу запуску експериментальної телевізійної станції на шістнадцятому поверсі хмарочоса Пруденціал у Варшаві. Протягом наступних років були зроблені різні спроби передачі та відпрацьована відповідна сила телевізійного сигналу. Врешті-решт, у жовтні 1952 року вийшла перша півгодинна телевізійна програма, відома в розмовній формі як «Єдинка».

Цікаво, що більше півстоліття тому для більшості поляків телевізор був предметом розкоші. На той час приймачі, такі як Вісла, Белведер та Рубін, розміщувались лише в кількох будинках. Сучасні реалії повністю змінили ситуацію, і наша країна виявляється одним з найбільших постачальників телевізорів на європейський ринок. Крім того, ми все більше охоче влаштовуємо в своїх будинках зручні телевізійні куточки, в яких гості не лише сучасної електроніки, але і ідеального дизайну. Наступні натхнення є найкращим прикладом цього.

Меблі навколо телевізора? Чому ні!

Одним з найпопулярніших рішень, що робить телевізійну стіну не тільки ефективною, але і практичною, є меблі. Зазвичай це відкриті полички, що оточують телевізійний екран. Цей тип меблів найчастіше розроблений на замовлення, завдяки чому простір навколо телевізора використовується повністю. Стійки ідеально підходять для невеликих інтер’єрів, де кожен сантиметр на вагу золота. Ви можете виставити вишукані дрібнички на полицях або зберегти колекцію своїх улюблених фільмів та серіалів.

сучасна телевізійна стіна у вітальні

Любителям однорідних поверхонь і цілісних композицій слід спокуситись включити меблі у вигляді шаф. Більшість моделей оснащені спеціальними поличками, ручками і отворами, завдяки яким можна спритно заховати всі елементи домашнього кінотеатру. Крім того, шафи виявляться практичним місцем для зберігання (колекція книг, текстиль для їжі або елегантна порцелянова вечеря - тепер все знайде своє місце!). Мінімалістичні накидні моделі без ручок ідеально підходять для сучасного інтер’єру. Якщо кімната невелика, ми рекомендуємо витончені, яскраві кольори та блискучі фасади. Завдяки цьому композиція стане легкою і візуально більшою.

Що таке маскувальні панелі?

Окрім меблів, дизайнери інтер’єрів все частіше схиляються до спеціальних стінових панелей, які є не лише надзвичайно дизайнерським акцентом, але й чудовим маскуванням для неслухняних заплутаних кабелів. Панельні конструкції виготовляються з різних матеріалів, таких як дерево, лакований МДФ або плити HPL. Варто зазначити, що найчастіше це рухомі елементи, які дозволяють вільно переставляти меблі в інтер’єрі та переносити електроніку в інше місце. Тому це рішення сподобається всім, хто любить зміни і не замислюється про обов’язкове облаштування інтер’єру.

Розташування стін телевізора - цегла, бетон або декоративний камінь?

Телевізійним приймачам дуже подобається оригінальний фон. У сучасному інтер’єрі роль такої стінної «основи» із задоволенням зіграє сирий бетон, дизайнерська цегла або елегантний декоративний камінь. Варіації такого роду суттєво відрізняються від класичної рівномірної обробки стін, вони вносять оригінальні риси в інтер’єр і навіть стають його головною прикрасою. Модні настінні зубила зроблять телевізійний куточок кольоровим - і не лише завдяки улюбленим фільмам-блокбастерам!

А може, телевізор у кадрі?

У гламурному інтер’єрі надзвичайна обробка є сучасною, тому іноді варто вийти за рамки звичної схеми та надіти щось абсолютно нетрадиційне. Однією з таких оригінальних обробок може бути телевізор у ... декоративній рамі. Завдяки цьому приймач при вимкненні буде нагадувати дизайнерське зображення. Якщо ви зважилися на подібне рішення, пам’ятайте, що не перестарайтеся з декором стін. Рамка повинна бути флагманською зіркою композиції, тому варто відображати її на рівномірному, монохромному тлі.

3D панелі у вітальні з сучасним телевізійним куточком

Телевізійний куточок та 3D панелі

Останнім часом на сучасних телевізійних стінах дедалі частіше застосовують 3D-панелі. Однак це не дивно - це дуже модний декоративний аксесуар, який додає інтер’єру багато затишку та ефективно заспокоює. Стінові панелі виготовляються з натуральних компонентів, основними інгредієнтами яких, як правило, є гіпс, повсть, кокосові та пальмові волокна або високоякісна пробка. Елементи в 3D-версії найчастіше прикрашені характерним стьобанням у формі ромбів, квадратів або шестикутників. Буває і так, що деякі моделі оброблені елегантними гудзиками - такий акцент захопить серце кожного любителя аранжувань з відтінком гламуру.

Телевізор та камін - коли це перевірений дует?

Ще одним цікавим рішенням може бути повішення телевізора прямо над каміном. Це може бути традиційний пристрій з електричним приводом або на біопаливі (однак, варто пам’ятати, що згідно з протипожежними нормами, внутрішня обстановка повинна знаходитися на відстані щонайменше 80 см від елементів каміну, які нагріваються вище 150 градусів Цельсія). Ця композиція зручна та надзвичайно затишна - дозволяє одночасно дивитися улюблені фільми та милуватися танцюючим полум’ям. Деякі замість каміна воліють проектувати спеціальне поглиблення під телевізор для зберігання дерев’яних колод. Цей тип акценту також може бути інтригуючим і привертаючи увагу, особливо в скандинавських, сільських чи шалених композиціях.

Сучасне обладнання, зручні меблі та легкий доступ до ваших улюблених кінопродукцій означають, що сьогодні кожен може почуватись як вдома, як у кінозалі. Приватний телевізійний куточок варто побалувати та подбати про його дизайнерські обробки. Врешті-решт, ми називаємо кіно десятою музою Аполлона, і кожна муза, безсумнівно, заслуговує прекрасного оточення!