Як облаштувати квартиру? Перевірте 5 стилів і подивіться, який із них вам підходить!

Дизайн квартири - справжній виклик - особливо якщо ви робите це вперше або не впевнені, який стиль там повинен бути. Серед сотень натхнення, чудових фотографій та безлічі підказок щодо дизайну інтер’єру часом важко знайти стиль, який відповідає характеру та побуту домочадців. Те, як ви влаштуєте цей найважливіший житловий простір, вплине на настрій та повсякденне функціонування всієї родини. Через кілька років, коли ви озирнетесь, облаштування квартири стане чудовим спогадом або ... сумною помилкою. Як знайти свій стиль інтер’єру? Вам більше не потрібно гадати - розкажіть, що вам подобається, і ми підкажемо, який інтер’єр вам підходить !

1. Вінтажний стиль

Вінтаж - справжнє задоволення для любителів стилю минулих років. Якщо вам подобаються меблі з душею , ви пристрасно шукаєте оригінальні дорогоцінні камені 1950-х, 1960-х чи 1970-х років на інтернет-аукціонах, і ви завжди почувались як вдома в будинках своїх бабусь і дідусів - це стиль для вас. Хороший дизайн не старіє, і ви це прекрасно знаєте! Проекти тих років вишукані, прості і водночас надзвичайно естетичні, завдяки чому вони стають позачасовими прикрасами сучасних квартир. Тут немає суворих правил - ви можете поєднувати старе з новим , вводити в інтер’єр сильні кольори та нестандартні матеріали. Варто спробувати стилізовані частини обладнання- це можуть бути ретро побутова техніка, фурнітура, що нагадує своїх попередників років тому, а також оригінальні старі меблі.

У таких інтер’єрах часто переважали дерев'яні паркетні підлоги, влаштовані у вигадливих візерунках. Така унікальна основа не тільки чудово зігріває інтер’єр, але і надає йому неповторну старовинну атмосферу, яку неможливо імітувати за допомогою сучасних панелей або килимових покриттів. Якщо ви не живете в старих будівлях, а мрієте про ялинковий паркет , ви можете підібрати дерев’яну плитку у відповідному форматі - сучасні моделі настільки заплутано схожі на дерев’яні, що результат вас неодмінно здивує! А як щодо стін? Ви можете пофарбувати їх нейтральним білим або ніжним кремовим кольором, а обраного покрити насиченим зеленим, синім або бордовим відтінком ... або обклеїти шпалерами з малюнком . Класика чудово виглядає на кухонному задньому планіретро плитка - тут ви також можете збожеволіти від кольору або зберегти ціле в нейтральному тоні.

2. Індустріальний стиль

Якщо ви один з тих людей, які хотіли б жити в нью-йоркському мансарді , що нагадує інтер’єри квартир з улюблених американських серіалів ... вибирайте індустріальний стиль ! Це простори, сповнені контрастів, у яких старе зустрічається з новим, а сировина супроводжує їх, щоб одомашнити, затишні доповнення. Квартира, спроектована в індустріальному стилі , сподобається любителям старої цегли, сирого бетону, масиву дерева та металу. Вам не потрібно забивати штукатурку або проводити складні експерименти з архітектурним бетоном - навіть квартира в новобудові може легко придбати промисловий вигляд, наприклад завдяки плиткам, що імітують бетон. Через видимі установки все це може здатися незавершеним - але нічого не може бути далі від істини! Саме ця поверхнева строгість і недбалість обробки надає простору дивовижного, лофт характеру.

Як облаштувати таку квартиру? Є ... свобода. У перших лофтах, в яких мешкали в основному художники, панували випадкові меблі, і стилі поєднувались безперешкодно - ви можете йти цим шляхом або вибрати сучасну атмосферу лофт , що характеризується економією форми. Прості меблі, відсутність зайвих прикрас і хитрощів, функціональність та строгість - це сфера сучасних промислових інтер’єрів. Ви можете обладнати інтер’єр модними металевими світильниками, виготовленими вручну меблями з піддонів або чорною фурнітурою. Не хвилюйтеся, ховаючи кабелі, труби та радіатори - сприйміть їх як прикрасу та виділіть.

3. Скандинавський стиль

Якщо ви любите простоту, світлі кольори, дерево та інші природні матеріали і хочете, щоб ваша квартира була функціональною, затишною та повною світла, вибирайте скандинавський стиль . Цей напрямок оформлення є ідеальним поєднанням домашнього тепла з мінімалістичною простотою - пропагандируване жителями крайньої півночі, це повинно було бути насамперед способом облаштування сімейних та практичних інтер’єрів, в яких можна було б просто затишно жити. Скандинавський стиль любить білий колір, який оптично збільшує , освітлює та є чудовою основою для інших кольорів та різних матеріалів. Ми можемо пофарбувати ним стіни у всьому будинку, зберігаючи простоту та максимально освітлюючи весь простір. Меблі нейтральних кольорів також будуть незаміннимиз легкою, простою структурою - наприклад, на струнких ногах.

Головною особливістю скандинавського стилю є, звичайно, стосунки з природою - якщо ви любите оточувати себе деревом і любите рослини в горщиках, ви точно будете чудово почуватися в такій квартирі. Дотримуючись скандинавської практичності , вибирайте міцні матеріали, які збережуть цілістю довгі роки і дозволять безтурботно використовувати домашній простір. Замість м’якої деревини встановіть на підлогу міцний фарфор з дерев’яним ефектом у світлому відтінку. Вибирайте високоякісні меблі, покриті тканинами, які можна легко почистити, щоб довгий час виглядати естетично. Виключіть непотрібні аксесуари, які лише пиляться на полицях - одягніть те, що є не тільки красивим, але й необхідним та корисним.

4. Гламурний стиль

Мішура, блиск, мерехтливі матеріали, декоративні дзеркала, кристали та кольори металік - усі ці елементи можна знайти в інтер'єрах у стилі гламур . Це елегантні приміщення, стильні та дуже розкішні. Люди, які цінують вишукані поєднання та ексклюзивні матеріали, їм неодмінно сподобаються . Ви хочете почуватись у власній квартирі, як у розкішній квартирі? Ось ідеальний стиль для вас! Щоб влаштувати інтер’єр у стилі гламур, потрібна відповідна основа - наприклад, надзвичайно модний та вражаючий мармур . Однак використання природної породи може значно перевищити запланований бюджет, тому варто використовувати плитку, що імітує мармур - особливо у великому форматі та з глянцевим покриттям.

У салоні гламуру повинен бути комфортний відпочинок. Меблі в велюрових або оксамитом , а також тих , хто зі стильною стежки, вітаються . Варто прикрасити диван елегантними подушками різної фактури, а поруч журнальний столик - бажано зі скла або металу. Також не забувайте про елегантні аксесуари, такі як стилізовані світильники, свічники та вази, які можна наповнити живими квітами. Тут немає мінімалізму - все повинно сяяти , і кожне доповнення додає простору палацового шарму.

5. Мінімалістичний стиль

Набридло пиляти дрібниці на полицях? Вас переповнює надлишок предметів, кольорів та фактур? Ви хочете відновити контроль над своїм простором? Оформіть свою квартиру відповідно до правил мінімалістичного стилю. Це напрямок домовленості, який орієнтований на якість, а не на кількість, і дотримується принципу «менше - це більше» . У мінімалістичних просторах переважають яскраві кольори, прості меблі , а на шафах немає зайвих предметів. Він просторий, чистий, світлий, весь інтер’єр здається набагато просторішим і дозволяє відчувати себе по-справжньому спокійно. На підлозі переважає практична широкоформатна плитка, що утворює гладку поверхню, тоді як стіни пофарбовані фарбою або аскетичною структурою.

Влаштовуючи такий інтер’єр, ви з’ясуєте, що весь процес може бути швидким і приємним. Вам не потрібно думати про те, чи будуть декоративні подушки відповідати візерунку штор або килиму, і турбуватися про інші дрібниці - ви зрозумієте, що для цього вам не потрібен піт. Обмежтеся мінімально необхідним. Мінімалістичний стиль може здатися холодним і строгим, але насправді він стає способом звільнити квартиру від надлишку непотрібних речей . Якщо ви набридли всюдисущому хаосу - спробуйте!

Вінтажний, індустріальний, скандинавський, гламурний чи, можливо, мінімалістичний? Незалежно від того, в якому стилі ви вирішили облаштувати свою квартиру , ви і ваша сім’я є найважливішими в цьому просторі - скористайтеся нашими порадами та пристосуйте інтер’єр до потреб своїх близьких. Пам’ятайте, що вам не потрібно дотримуватися жорстких рамок! Ви можете створити унікальний еклектичний дизайн, повний контрастів - дизайн інтер’єру - це творчий процес, який часто приносить несподівані, але вражаючі результати.


Стаття створена у співпраці з торговою маркою Opoczno.