Як облаштувати зимовий сад в скандинавському стилі?

Природний світ протягом століть був захоплюючим, інтригуючим і захоплюючим. Хоча домашнє тепло - це те, чого прагне кожна людина, природа залишається для нього надзвичайно близькою. Століттями навколо будинків та замків проектувались сади та парки, де можна насолодитися красою клумб, пишних дерев та чагарників. ХVІІ-ХVІІІ століття належали мальовничим оранжереям, охоче зведеним палацовими особняками. Це були одноповерхові садові будівлі з опаленням з високими вікнами та скляними дахами. Колишні апельсини, як їх ще називали, були домом для різних видів екзотичних рослин, а також місцем зустрічей, соціальних ігор та театральних вистав. В даний час зимові сади - це чарівний замінник старих оранжерей, які особливо люблять північну архітектуру.

Скандинави, які люблять простори, сповнені світла, дедалі більше охоче роблять вибір на користь сучасних будинків із зимовими садами. Однак сьогодні мова не йде про вирощування екзотичних рослин. Завдяки чудовому склінню корпус будівлі набуває інтригуючого характеру, і домочадці можуть милуватися красою природи за вікном, також у морозні дні, коли дерева заморожені, а газони дрімають під м’якою білою ковдрою. Якщо ви також зачаровані скандинавською атмосферою і мрієте про світлий, затишний простір з видом на сад, обов’язково ознайомтесь із натхненнями.

Як облаштувати міні-вітальню в скандинавському зимовому саду?

Зимовий сад - це чарівне місце, де домашнє тепло зустрічає прохолоду засніжених пейзажів. Звичайно, обличчя інших пір року також можуть бути чарівними, але саме зимові пейзажі, якими милуються скляні стіни, можуть найбільше зачепити серце. Тепло каміна, м’яка ковдра і аромат чаю з гвоздикою, а відразу за матовим склом, закручені сніжинки ... Хто не хотів би провести такий вечір? Тому не дивно, що скандинави найчастіше влаштовують у своїх зимових садах затишні вітальні. Комфортний лаунж-люкс із журнальним столиком та сяйвом біокаміна - це стильна обстановка, що сприяє релаксації та спокою. Цікавою ідеєю може бути також оформлення довгої зручної лавки біля однієї зі скляних стін кімнати.Це буде чудове місце, щоб спостерігати, як панорама тоне в білому порошку! У зимовому саду повинна переважати яскрава кольорова палітра та м’ясисті теплі матеріали - вовняні ковдри, хутряні ковдри та сила м’яких подушок. Обов’язково подбайте також про м’яке, привітне світло - і настільні лампи, одягнені в полотняні абажури, і мерехтливе сяйво свічок або ліхтарів.

Чому варто влаштовувати обідню зону в зимовому саду?

Сад із скляними стінами також є ідеальним місцем для облаштування стильної їдальні в скандинавському стилі. Якщо у вашій вітальні чи кухні не вистачає місця для столу, зимовий зимовий сад буде радий вас розмістити! Над стільницею можна повісити модну лампу на довгому шнурі або вражаючу багатоплічну люстру. Якщо сирий дизайн - це ваша казка, зупиніть свій вибір на меблях та аксесуарах з натуральної масивної деревини. Завдяки цьому ви отримаєте прекрасний скандинавський стиль з модним натяком на шале. Щоб додати йому характеру, розставте цікаві акценти «в атмосфері» - оленячі роги, вовняний килим, штучна шкіра або трохи сільський, лляний текстиль. У святковий сезон прикрасьте простір ялинковими гілками або прикрасами омели. Якщо вам подобається зимовий сад у такому виданні, можливо, ви колись організуєте в ньому сімейний Святвечір?

Зимовий сад у скандинавському стилі як продовження кухонного простору

Зимовий сад у стилі сканді - продовження житлової площі

Прибудова у вигляді зимового саду дуже часто є продовженням одного з класичних житлових інтер’єрів - наприклад, вітальні або кухні. Скандинави зазвичай їх переробляють, якщо у них великий сад, а в кімнатах спочатку тісно і темно. Якщо ви боретеся з подібною проблемою, подумайте про дизайн скляного додатку! Розширивши вітальню, ви можете влаштувати там чудовий куточок відпочинку, вирішити розширити кухню, влаштувати зручний острів чи бар в зимовому саду. Така процедура не тільки реально збільшить корисний простір у вашому домі, але і додасть приємній легкості та надзвичайного характеру корпусу будівлі. Лише від вас залежить, який дизайн зимового саду ви оберете - його стіни можна розділити ефектними мантінами або порадувати однорідною прозорою панеллю.Більшість людей також обирають засклену конструкцію даху. Однак пам’ятайте, що влітку температура в зимовому саду може досягати 60 ° C! Тоді варто захистити стелю стильними маркізами.

А може, скандинавський зимовий сад в оригінальному варіанті?

Зимовий сад може змінювати свою функцію залежно від пори року. Влітку це може бути чарівна кімната переходу, що з’єднує терасу на задньому дворі із зоною вітальні, а взимку, якщо вона добре утеплена, вона може перетворитися на затишну спальню або додаткову кімнату для гостей у стилі сканді. Пам’ятайте, що скандинавський тренд любить простоту, тому ви можете дозволити собі абсолютно мінімалістичний декор. Відмовтеся від непотрібних прикрас і покладіть на ліжко із сирої деревини, табурет, який буде служити тумбочкою, кілька плетених кошиків-органайзерів та класичну підставку з дровами. Утепліть інтер’єр сяйвом ламп і м’якістю високоякісних тканин. Накиньте овечу шкіру на стілець у кутку кімнати, укутайте ліжко м’якою ковдрою з вільного плетіння і поставте біля каміну два в’язані пуфи.Зачаруйте яскравою палітрою кольорів, характерною для тренду сканді - білий, бежевий, чорний і цілою палітрою сірого.

Які прикраси будуть працювати в зимовому саду в стилі сканді?

У зимовому саду панують скляні поверхні, але це не означає, що ви не можете їх прикрасити! Однак прикраси в скандинавському стилі слід розміщувати збалансовано і тонко, щоб уникнути калейдоскопічного ефекту. Тому вибирайте скромну підвіску у вигляді зірки або сплітайте чарівні вінки з листя падуба та гілок тису. Такий невибагливий, мальовничий декор буде красиво виглядати на вражаючих скляних панелях. Крім того, скандинавському зимовому саду, безсумнівно, сподобаються мінімалістичні ліхтарі, прості підсвічники з товстого скла та дерев’яні ящики. Також будуть вітатися елементи з ротанга та лози, а також текстиль із мотивами зірок чи оленів. Якщо у вас під рукою старі старовинні сани, перетворіть їх на клумбу або створіть з них оригінальну настінну полицю. Чарівна сканді не любить гламур,при цьому оцінивши цікавий, оригінальний дизайн!

Скандинавія не така холодна, як її малюють! Як виявляється, навіть зимовий сад у стилі сканді, хоча спочатку може асоціюватися з прохолодою, може зачарувати теплом і затишком. Однак це скандинавський стиль - хоч і простий і природний, він може здивувати та привернути увагу незвичайними рішеннями.