Як вибрати дерев'яний обідній стіл?

Меблі з дерева - класика сама по собі! Незалежно від змін тенденцій, дерево роками демонструє благородний вигляд у виставкових залах. Цього разу ми будемо говорити не про вітальню, а про їдальню, а точніше про вибір ідеального столу.

Промисловий, провансальський чи ретро?

Стіл повинен грати першу скрипку порівняно з іншими меблями в їдальні, але також гармоніювати з рештою інтер’єру. Якщо ми вже визначили стиль, в якому хочемо рухатися, облаштовуючи їдальню, пошук буде набагато простішим. Дерево - це настільки витончений і благородний матеріал, що йому можна надати безліч форм, ідеально відповідаючи промисловим лофтам, провансальському особняку або квартирі, де переважають старовинні меблі.

Якщо ми мріємо про їдальню з ноткою романтики, то стіл на білих різьблених ніжках стане ідеальним рішенням.

Любителі більш сучасних інтер’єрів можуть використовувати поєднання металу з дерев’яною верхівкою. Якщо ми хочемо трохи спецій у відносно суворому інтер’єрі, ми можемо вибрати стіл з різнокольоровими (не плутати зі зламаними ногами!) Ногами.

Великі бенкети чи невеликі зустрічі?

Area - ключовий пароль, який сильно визначає, яку таблицю ми виберемо. Чим більша їдальня, тим більша кімната красуватися. Що робити, якщо наша їдальня - це справді маленька вітальня? Також у таких випадках функціональність можна поєднувати зі стильним дизайном. Якщо ми хочемо час від часу приймати ширшу групу друзів, варто вибрати розкладний стіл. У невеликій квартирі-студії ідеально підійде маленький столик, який також буде виконувати роль письмового столу між прийомами їжі. Таким чином у нас є два предмети меблів в одному, а маленька міні-кухня є більш просторою та функціональною.

Деревина не рівна деревині!

Дерев’яний стіл часто є інвестицією на роки. Що ми можемо зробити, щоб довго служити нам вірно? Стіл з листяних порід, безумовно, варто вибрати. Я маю на увазі тверду деревину дуба, яка користується незмінною популярністю протягом багатьох років саме завдяки своїй довговічності, благородству та гарному зовнішньому вигляду. Також слід використовувати відповідні засоби для підтримання чистоти деревини, особливо якщо це натуральне просочувальне покриття. Тоді таку поверхню також потрібно час від часу консервувати. Однак дерев’яний стіл, який є серцем кожного будинку, залишається з господарем довгі-довгі роки, розповідаючи загальну сімейну історію. Дерево набуває свого справжнього характеру через багато років, - каже Анія Квач з Project Wood, власна столярна студія, яка орієнтується на індивідуальний дизайн.