Фасадні жалюзі в сучасних будинках

Сучасна архітектура любить прості та функціональні рішення, які підкреслюють геометрію корпусу будівлі. Венеціанські штори - це елегантний виріб, який відповідає тенденціям та вимогам сучасного будівництва. Завдяки їм ми можемо захистити інтер’єр від сонячних променів, але також отримати цікавий фасад.

Велике скління - одна з відмінних рис сучасного будівництва. Склопакети, сягаючи від підлоги до стелі, вносять багато денного світла в інтер’єр будівлі і створюють враження взаємопроникнення внутрішнього та зовнішнього просторів. Завдяки їм кімнати набувають просторості. То які сонцезахисні окуляри слід використовувати для підтримки сучасної геометричної форми будівлі, забезпечуючи при цьому потрібну кількість денного світла? Рішенням, яке ідеально вписується в естетику сучасності, є алюмінієві фасадні жалюзі.

Фасадні штори - це такий естетичний та декоративний елемент, що немає необхідності використовувати додаткові чохли у вигляді внутрішніх рулонних штор або жалюзі. Виготовлені з алюмінію та доступні в широкому діапазоні кольорів відповідно до кольорової діаграми RAL, вони ідеально відповідають матеріалам, які найчастіше використовуються в сучасних будівлях: скло, бетон, дерево, алюміній, створюючи продумані, інтригуючі композиції. Візуальний ефект посилюється встановленням ламелей під прямим кутом, в межах від 90º до 180º. Зміна кута нахилу планок забезпечує максимально комфортне проникнення світла і тепла в приміщення.

Функціональність фасадних жалюзі

Легка і проста структура жалюзі з високоякісного алюмінію не тільки впливає на остаточний вигляд фасаду, надаючи йому оптичну легкість, але і не обтяжує будівельну конструкцію. Стійкість і довговічність системи, а також захист від надмірного вітру забезпечуються напрямними та сталевими тросами. Використання атмосферостійкого алюмінію та додатковий захист високоякісними лаками роблять фасадні жалюзі належним чином захищеними від пошкоджень, спричинених водою, вологою або інтенсивним сонячним світлом.

Системи управління відповідають за безпроблемну роботу фасадних жалюзі. Їм можна керувати вручну, за допомогою кривошипно-шатунного механізму або електрично, за допомогою двигуна. Один двигун може управляти одним або кількома жалюзі. Також можливо інтегрувати механізм управління із системою автоматизації погоди та з інтелектуальною системою управління будівлею.

Ізолюючі властивості жалюзі

Алюмінієві фасадні жалюзі не тільки ефективно захищають інтер’єр від перегріву та регулюють кількість світла, що проникає в приміщення. У випадку великих скляних фасадів вони виконують роль ізолятора, впливаючи на відповідний розподіл температури всередині, підтримуючи тим самим роботу кондиціонера. Між ламелями та склом створюється повітряна подушка, яка є ефективним тепловим бар’єром, який уповільнює тепловіддачу. При 35ºC на вулиці можна знизити температуру всередині будівлі навіть на кілька градусів. Перевага фасадних жалюзі також полягає в тому, що вони покращують акустику інтер’єру, зменшуючи рівень шуму ззовні.