Який перила вибрати для внутрішніх сходів? 6 ідей для оригінальних перил для сходів

Біг, майданчики, сходинки, душа, балюстради - це найважливіші конструктивні елементи сходів. Останні відіграють надзвичайно важливу роль в інтер’єрі - вони не тільки полегшують рух по сходах і захищають від падіння з висоти, але й можуть бути фантастичною прикрасою.

Вибраний вами тип перил матиме величезний вплив на естетику приміщення. Перила можуть додати грайливої ​​легкості або відмінності композиції, гламуру або сільському шарму. Таким чином, як і колір стін або матеріал, вибраний для підлоги, це значною мірою визначає кінцевий ефект від проекту. Якщо ви не уявляєте, який тип балюстради вибрати, ми представляємо сходи у шести різних, цікавих варіантах - можливо, один із них стане вашим натхненням!

Дерево - завжди класичне, то чому варто вибирати дерев’яну балюстраду?

Так само, як і в підзаголовку - дерево - це чиста, позачасова класика! Балюстрада в «сирому» варіанті, що дозволяє милуватися природним зерном і малюнком дерева, чудово виглядає в інтер’єрі в сільському, середземноморському або старовинному стилі. Ефективно побілений, він красиво виглядає в англійських та прованських космосах, а якщо прикрасити його пюре - у стилі пошарпаний-шик. Вибирати ніжну простоту чи вишукані точені елементи залежить лише від вас. Перші напевно сподобаються просторам промислових лофтів та ідилічних садибних будинків, другі одразу опиняться в квартирах з атмосферою французького гламуру. Дерев’яна балюстрада також буде дуже гарна в суворих інтер’єрах, які вимагають трохи затишку. Яке дерево вибрати найкраще? Фахівці пропонуютьщо тверді породи, такі як дуб або бук, та середньотверді породи, такі як ялина, вільха, ялиця або модрина. Якщо вам подобається колоніальна естетика, вибирайте високоякісну екзотичну деревину, наприклад, баді, тик або червоне дерево.

оригінальні мотузкові сходові перила

Мотузкова балюстрада? Чому ні!

Якщо вам подобаються оригінальні, але прості рішення, ви можете вибрати балюстраду з дерева та… мотузки! Товсті та плетені, схожі на класичну мотузку, можна успішно натягнути між стійкими дерев'яними колонами. Такий природний вигляд ідеально відповідатиме естетиці заміських котеджів та інтер’єрів з морською ноткою. Канатні перила можна виготовити самостійно або на замовлення. Вибираючи шнур, обов’язково зверніть увагу на матеріал, з якого він виготовлений - найбільш довговічними і популярними є поліпропілен і поліестер. Класичний, надзвичайно стійкий до стирання джут також буде ідеальним. Любителям екологічної обробки сподобається такий елемент.

Мотузкові перила з металу - для яких інтер’єрів?

Цікаво, що мотузкові балюстради не обов’язково робити з класичних мотузок. Дизайнери все частіше вибирають оригінальні моделі з ... металу! Металеві троси, що тягнуться від сходинок до стелі, можуть створити класичну паралельну конструкцію або привернути погляд абстрактними формами. Іноді дизайнери розміщують кріплення мотузок збоку від сходів або, якщо перила мають бути вертикальними та горизонтальними мотузками, встановлюють кріплення від стіни до стіни та до стелі та підлоги. Мотузкові перила з металу надзвичайно довговічні, дизайнерські і, що особливо важливо, не перевантажують інтер’єр. Вони ідеально підходять для мінімалістичних приміщень, особливо для приміщень у стилі лофт та хай-тек.

Декоративні перила: сталеві або латунні?

Для стилізованих приміщень варто вибирати балюстради з таких металів, як сталь або латунь. Перші можуть бути полірованими, матовими, атласними або шліфуваними. Найчастіше він покривається порошковою фарбою, яка ефективно запобігає корозії. Ковані сталеві поручні можуть приймати будь-які, навіть найвигадливіші форми, саме тому вони ідеально підходять для гвинтових сходів. Оформлені квітковими деталями та ефектним ажурним декором, вони привертають увагу та додають інтер’єру характеру. Латунні перила також стають дедалі популярнішими. Поліровані моделі прекрасно старіють, оскільки з часом покриваються природною коричнево-зеленою патиною. Якщо ви хочете швидше досягти подібного ефекту, виберіть окислені латунними перилами. Пам’ятайте, що старовинний метал чудово поєднується з деревом,ось чому ти можеш збожеволіти від цього дуету за бажанням!

Для кого призначені скляні перила?

Вам подобається скляний шик? Це чудово! Дизайнери потужні, оскільки розробляють красиві та міцні скляні балюстради. Прозорі та легкі, вони чудово виглядатимуть у маленьких сучасних кімнатах, додаючи блиск та оптично збільшуючи їх. Наймоднішими є т. Зв суцільноскляні балюстради, тобто ті, що не відокремлені стовпами. Ви можете прикріпити їх до сходинок за допомогою затискних з'єднувачів, ротулі (для чого потрібно буде просвердлити отвори в скляній панелі) або "закрити" їх у дерев'яних або металевих рамах. Загартоване скло найкраще підходить для перил, оскільки воно має підвищену механічну міцність порівняно з класичним флоат-склом. Деякі люди також вибирають багатошарове скло, тобто склеєне спеціальною полівінілбутиловою фольгою. Деякі також обирають декоративне скло, тобто пофарбоване,покриті фольгою або надруковані кольоровою графікою. Звичайно, такі поручні можуть бути ефективними, але це зв’язуючий елемент, якому не вистачає нейтральності прозорих склопакетів.

Що робити, якщо пластик?

Хоча на перший погляд це може здатися дещо своєрідним, все більше людей обирають балюстради з пластмас, наприклад, ПВХ або полікарбонату. Ці матеріали можна поєднувати з деревом або металом або використовувати як «соло». Такі поручні, як правило, дуже легкі за формою і вражають вигадливими формами. Наймодніші форми - це геометричні та органічні, які ідеально підходять як до сучасних композицій, так і до вінтажних нот. Деякі замість балюстрад вибирають нетрадиційні ажурні стіни. Такі панелі виглядають інтригуюче і тонко, незважаючи на те, що вони ефективно відокремлюють кімнату від сходів.

Зал чи зал - це інтер’єри, де підбір відповідних аксесуарів особливо важливий. Вони повинні бути стильними і невибагливими, ефектними та ергономічними. Зручні сходи та красиві перила - це, отже, ідеальний дует, який подбає про безпеку та комфорт домочадців і одночасно завершить розташування в естетичному плані.