Фасадні жалюзі - сучасна віконна кришка і спосіб зберегти в будинку тепло

Весняні та літні дні - це не лише блаженний відпочинок на вулиці та насолода прекрасною погодою. Йдеться також про проведення часу всередині - вдома та на роботі. Сонячні промені можуть взяти своє, особливо якщо, непрошені, вони розбудять вас вранці, заважають вашій роботі і швидко нагрівають інтер’єр, змушуючи мріяти про прохолодний душ. Однак є спосіб ефективно затінити вікна від сонця, не змінюючи дизайн інтер’єру - фасадні жалюзі . Це тип віконної кришки, встановленої зовні, яка підходить як для класичних, так і для сучасних будівель, а також ідеально підходить для скління великих розмірів. Зовнішні жалюзімають багато переваг - чому варто їх мати у себе вдома? Ми несемо відповідальність разом із брендом Selt , виробником внутрішніх та зовнішніх систем захисту від сонця.

Фасадні жалюзі - переваги

  • Природний кондиціонер та енергоефективність

Зовнішні жалюзі захищають інтер’єр будівлі від нагрівання, поглинаючи сонячні промені. Завдяки цьому вони допомагають зменшити витрати, пов'язані з використанням кондиціонера, а отже - і електроенергії. Такі зовнішні сонцезахисні жалюзі запобігають утворенню т.зв. подушка безпеки. Повітря здуває вітром, який підтримує охолодження склопакета.

  • Оптичний комфорт

Фасадні жалюзі складаються з горизонтальних лопатей - ламелей, які є рухомими. Регулюючи кут нахилу планок, ви можете регулювати ступінь затемнення інтер’єру відповідно до ваших індивідуальних уподобань. Таким чином, ви можете пропустити в кімнату рівно стільки світла, скільки вам потрібно на даний момент - закрийте вікна повністю або лише частково, для найкращих оптичних умов.

  • Естетика

Сучасна архітектура має свої правила, а сучасні форми та дизайнерські обробки потребують відповідної обстановки. У цьому випадку зовнішні жалюзі ідеальні! Таке покриття підкреслить характер сучасного фасаду, а можливість вибору форми ламелей та кольору лаку дозволяє ідеально підійти до віконних столярних виробів та фасаду будівлі.

  • Автоматизація

Вибравши фасадні жалюзі з електричним приводом , ви забезпечите безпрецедентний комфорт використання. Таким покриттям можна також керувати за допомогою автоматики погоди - тоді він буде регулювати відтінок інтер’єру до погодних умов зовні.

  • Довговічність

Фасадні жалюзі Selt виготовляються з алюмінію з порошковим покриттям, а найвища якість лакових покриттів підтверджується сертифікатами якості (Qualicoat та Qualicoat Seaside). Для збільшення міцності системи штифти, що відповідають за направлення жалюзі в напрямній, виготовлені з цинкового та алюмінієвого сплавів. Текстиль, який використовується при будівництві, стійкий до погодних умов, розтягування та стирання, а сходи зміцнені кевларом®, одним з найміцніших штучних матеріалів.

  • Універсальність

Яке рішення найкраще підійде для вас: фасадні жалюзі, що встановлюються врівень, або жалюзі на фасаді ? Система зовнішніх жалюзі Selt має обидва варіанти чохлів, і з її допомогою ви можете створити будь-яку кількість взаємопов’язаних модулів.

Фасадні штори або зовнішні рулонні штори?

Багато людей, які вирішили встановити зовнішні чохли, стикаються з цим питанням . Що буде працювати краще? На відміну від фасадних жалюзі, зовнішні ролети не дозволяють регулювати рівень затінення . Це може бути проблематично, якщо ми хочемо не тільки повністю відрізати приміщення від сонячного світла, але і частково закрити вікна. Навіть якщо ми не повністю опустимо штору, пропускаючи всередину трохи світла - ефект буде не таким. Фасадні жалюзі завдяки пластинчастій структурі не обмежують видимість, роблячи їх більш функціональними та забезпечуючи більший комфорт використання.

Більше того, установка більшості типів ролет повинна плануватися на етапі проектування будівлі - інакше може знадобитися пристосувати поглиблення вікон або вибрати інше рішення. Ролети не завжди відповідають фасаду сучасних будівель, порушуючи мінімалістичний ефект нецікавою алюмінієвою конструкцією. На відміну від ролет, фасадні штори мають сучасний та привабливий зовнішній вигляд. Все виглядає дуже привабливо, а широка колірна гамма дозволяє ідеально підібрати зовнішні жалюзі під фасадний стиль.

Перевагою зовнішніх ролет є зменшення потреби в енергії взимку - щільно закриті ролети забезпечують менші втрати тепла, сприяючи економії витрат на опалення будинку. Більше того - вони також підвищують звукоізоляцію, зменшуючи рівень шуму.

Зовнішні штори - яку вибрати?

Selt пропонує високоякісні фасадні жалюзі C80 і Z90. Чим вони відрізняються і що краще працюватиме у вашому домі?

  • Система C80

Фасадні жалюзі С80 оснащені С-подібними ламелями, а рулонні краї надають їм додаткову міцність, захищаючи стрічки від стирання. Всі текстильні елементи виготовлені з стійкого, термічно збереженого поліестеру, а сходи зміцнені кевларом®. Зовнішні жалюзі C80 можна встановлювати в прихованій будівлі або на фасаді в будь-якій кількості модулів. Ви можете вибрати їх колір із 15 варіантів, серед яких білий, різні відтінки сірого, бежевого, коричневого, а також червоний, синій та жовтий. Залежно від ваших уподобань, шторами можна керувати вручну або електрично.

  • Система Z90

Модель Z90 має Z-подібні ламелі для більшого затемнення. Текстильні елементи виготовлені з міцного поліестеру, а сходи додатково посилені кевларом®. Цей тип фасадних жалюзі оснащений профілем, який зменшує роботу системи при закритті планок , завдяки чому конструкція працює дуже тихо - можна вибрати ручний або електропривод. Зовнішні жалюзі Z90 можна встановлювати як на рівні, так і на фасаді, і з їх допомогою ви можете створити будь-яку кількість модулів. Алюмінієві ламелі покриті вологим лаком у 12 кольорах на вибір - нейтральний сірий, бежевий, білий, коричневий та чорний, а також привабливі кольори насиченого фіолетово-червоного, синього та жовтого кольорів.

Сучасні зовнішні жалюзі - чудовий вибір як з практичних, так і з естетичних міркувань. Мінімалістичний дизайн підкреслить характер сучасних будівель, а також захистить інтер’єр від надмірного впливу сонячних променів. Це інвестиція в повсякденний комфорт, а також спосіб зменшення витрат, пов’язаних із використанням кондиціонера. Пам’ятайте, що завдяки використанню зовнішньої системи затінення, близько 80-90% сонячних променів залишаються перед склом - отримайте повний контроль над впливом сонячних променів у внутрішню частину, і ми гарантуємо, що в спекотні дні ви відчуєте різницю!