Яке ліжко вибрати для спальні? Ми рекомендуємо найбільш зручні ліжка для спальні

Ліжко якої спальні слід вибрати, щоб мати два в одному - хороший сон і гарний інтер’єр? Це нічого важкого! Величезний вибір ліжок, більших і менших, простих за формою та декоративних, означає, що кожен може знайти ліжко, яке відповідає його очікуванням. Як вибрати хороше ліжко для спальні ? Що шукати? Радимо!

Яке ліжко для спальні - дерев’яне або м’яке?

Найпопулярнішими моделями є дерев’яні та м’які ліжка. Який вибрати?

Цілісне, якісне дерев’яне ліжко - це придбання на довгі роки. Це також універсальний предмет меблів - якщо ви виберете просту, класичну модель, ви зможете використовувати її практично в будь-якій композиції - будь то сучасна, скандинавська чи еклектична.

Великою перевагою м'якого ліжка є, в першу чергу, відсутність твердих або гострих країв та зручного, м'якого і великого підголівника, який ідеально підходить для спалень любителів вечірнього читання. Цікавим видом м’якого ліжка є континентальне ліжко . Його характерною особливістю є цілих три матраци - нижній, розміщений у коробці, верхній відповідний матрац та тонкий топпер . Така конструкція робить ліжко надзвичайно зручним і ідеально облягає тіло. Це також гарне рішення, якщо ви шукаєте відповідь на питання: яке ліжко в спальні вибрати, щоб воно не скрипіло?

Яке ліжко для спальні - 160 або 180 см?

Вибір ліжка для вашої спальні полягає не тільки в тому, як воно повинно виглядати. Адже ліжко повинно бути зручним насамперед. А зручні засоби також доволі широкі. Стандартні розміри односпального ліжка - 90 × 200 см - такого ліжка буде достатньо для односпального, але якщо ви хочете затишку і вам подобається зручно лягати під час сну, виберіть ширину 120 см і більше.

А як щодо двоспального ліжка? Краще вибрати ліжко з розмірами 140 або 160 см , а може, 180 або 200 см? Ну… чим ширше, тим комфортніше. Вибирайте такий широкий предмет меблів, наскільки дозволяють розміри вашої спальні. Найпопулярніші розміри - 160 і 180 см. Чи варто зупинятися на величезному ліжку з розмірами 200 × 200 см? Батьки маленьких дітей, які люблять приходити до ліжка матері та батька вранці, напевно підтвердять, що це того варте.

Яке ліжко вибрати для маленької спальні?

У маленькій спальні кожен сантиметр має значення. Дуже часто також немає місця для стандартних тумбочок. У невеликих приміщеннях чудово підійде трохи вужче ліжко, шириною 140 або 160 см, з практичним підголовником, який також буде полицею, на яку можна покласти книгу або чашку води. У невеликих кімнатах також чудово підходять континентальні ліжка, оскільки рама не виступає за межі матраца і, отже, не займає додаткових сантиметрів.

Невеликі розміри кімнати або всієї квартири є ознакою того, що кожен кут слід використовувати на всі 100%. Ваше зручне і красиве ліжко також може стати практичним місцем для зберігання речей. Виберіть ліжко з контейнером, в яке ви зможете помістити у своєму будинку не тільки постільну білизну, але і масу інших необхідних речей.

Як вибрати ліжко для стилю спальні?

Ліжко повинно бути красивим, зручним і, звичайно, відповідати стилю вашої спальні. Континентальне ліжко ідеально підходить для номерів, оформлених в готельному стилі. Крім того, важкі щільні штори, повне покриття підлоги і велика лампа з тканинним абажуром - ефект, що електризує, гарантований. Каркас із світлого дерева, хороший матрац та яскрава, красива постільна білизна стануть ідеальним доповненням до інтер’єру в скандинавському стилі.

Якщо ваша спальня оформлена в стилі прованс або пошарпаний шик, обов’язково перевірте металеві ліжка з декорованими узголів’ями - вони ідеально впишуться! Найкраще в таких кімнатах будуть виглядати моделі у світлих тонах. Метал також добре впишеться в спальню в індустріальному стилі - якщо ви шукаєте ліжко для такої кімнати, виберіть чорний, простий каркас без зайвих прикрас.

Який матрац вибрати для ліжка в спальні?

Міцне і стабільне ліжко для спальні - важливий вибір, але ще важливішим є правильний вибір матраца. Він повинен бути зручним, не надто жорстким, не надто м’яким і з урахуванням ваших уподобань та ваги. Навіть самий пишний каркас ліжка не буде виконувати свою функцію належним чином без хорошого матраца. Про те, який матрац краще, твердий чи м’який, ми писали у статті Твердий чи м’який матрац - який буде кращий для вас?

Сон займає близько ⅓ нашого життя. Це багато! Ви несете відповідальність за забезпечення якості сну, вибравши зручне ліжко, щоб ви спали краще і красивіше, щоб ви засинали приємніше. Перш ніж ви вирішите вибрати ліжко для своєї спальні, перевірте принаймні десяток моделей і, по можливості, перевірте, наскільки зручно вам лежати на них. Не поспішайте і думайте про свою покупку - красиве, зручне і міцне ліжко для спальні - це основа вашого здорового сну!