Два рівні замість старого горища - як функціонально використовувати горище?

Високий мансарда дозволяє облаштувати простору і повноцінну квартиру. Додатковий рівень на горищі можна використовувати для атмосферного антресолі або ще одного поверху. Як облаштувати такий простір, використовуючи кожен його метр?

Мансарда висотою в кілька метрів - справжнє задоволення! Звичайно, ми можемо залишити гострий дах перевагою високої квартири. Однак створення затишного куточка на антресолі здається більш спокусливим, правда? Існує багато можливостей для облаштування дворівневого мансарди, але варто піти в універсальному стилі, використовуючи природні матеріали, такі як дерево і скло, і світлі кольори - білий, сірий і коричневий з додаванням чорного або темно-зеленого.

А може, підлога нагорі?

Якщо горище відміряє кілька метрів, шкода залишити порожній простір під дахом. Хоча високі інтер’єри виглядають ефектно і велично, варто розділити цю зону і використовувати її в повному обсязі. Одним із рішень може бути побудова додаткового поверху на горищі. Завдяки цьому ми отримаємо більше кімнат і навіть квартиру, відокремлену від першого поверху. На нижньому рівні давайте створимо зону відпочинку та повсякденності, тобто простору вітальню з кухнею та їдальнею та ванною кімнатою, відкритою всюди. Зверху буде місце для спалень та гардеробу. Коли ми не плануємо влаштовувати фуд-корт на горищі, оскільки він розташований на першому поверсі будинку, ми можемо облаштувати там кімнати для домочадців та гостей та створити ігрову кімнату для дітей на верхньому поверсі,домашній кінотеатр з проектором та великим матрацом з подушками або бібліотека зі зручними кріслами для читання.

Як влаштувати антресоль на горищі?

Нам не завжди потрібен другий (або третій) поверх або ми хочемо зберегти чарівність високого інтер’єру на горищі. У такому випадку ідеальним буде антресоль, побудована лише над частиною першого рівня. Це може бути місце для атмосферної спальні, кімнати відпочинку, гардеробу або кабінету. Така додаткова «кімната» - чудовий спосіб використовувати простір, а сам антресоль - цікавий декоративний елемент для всього інтер’єру. Облаштування цього місця залишає низку можливостей залежно від пункту призначення. Якщо вгорі є спальня, варто обладнати її дерев’яним ліжком, наприклад з європіддонів, великою кількістю подушок та романтичним освітленням (бавовняні кульки, настінні світильники, приглушені світильники). Однак над спальнею на горищі ми можемо влаштувати шафу для одягу або бібліотеку у вигляді антресолі.Сходи або сходи, що ведуть на вершину, будуть цікавим відволіканням на весь проект. Коли це дозволяють умови на нижньому поверсі, де розташована вітальня, варто встановити камін, який обігріє всю мансарду, і в той же час внесе неповторну атмосферу, що нагадує гірський котедж.

Мезонін найчастіше будують з дерев’яних дощок, що підтримуються опорами, іноді його роблять на бетонній плиті, але для створення додаткового приміщення ми можемо використовувати «дах» приміщення, побудованого на горищі. У високій вітальні ми відокремлюємо спальню стінами, накривши її стелею, а на ній антресоль із кріслами, кушетками і телевізором. Це менш популярне рішення, яке дозволяє функціонально використовувати додатковий простір. Нагорі може бути спальня або кабінет.

У якому стилі облаштувати двоповерховий мансарду?

Обидва поверхи повинні бути влаштовані в подібному стилі, бажано мінімалістському або скандинавському. Великий простір вимагає відчуття розташування, щоб не заповнити його непотрібними, переважними елементами. У вітальні одягнемо зручні дивани, пухнастий килим та яскраві меблі. Декорації слід використовувати в помірних кількостях, але вони можуть бути в більш сильних, привертаючих увагу кольорах. Використовувані матеріали повинні відповідати стилю всього мансарди, тому не повинно бракувати дерева, наприклад, у вигляді відкритих крокв, підлоги, столів або сходів. Останніми можуть бути лише сходи, що виступають зі стіни, або оригінальні металеві сходи у вітальні. Сходи також можуть вести до антресолі. На горищі ідеально підходять сира цегла, скло (балюстради, освітлення, прикраси) та зелені рослини, які доповнять весь декор та внесуть екзотичну атмосферу.Не забуваємо про освітлення - переважно природне, завдяки великому ефективному склінню - а також у вигляді підвісних, підлогових та точкових світильників.

Мансарда, де ми можемо влаштувати два рівні, є ідеальним місцем для людей, які цінують простір та нестандартні рішення. Незвичайна атмосфера мансарди в поєднанні з природним розташуванням створить унікальне місце на землі.