З чого зробити домашній під’їзд, тротуари та алеї? Практичний посібник

Тротуари, доріжки, проїзд та провулки навколо будинку - це необхідність для безпеки взимку, комфорту пересування влітку чи навесні, а також калюж та бруду під час осінньої хуртовини. Це крапка над символом «і» будь-якого майна, яке впорядковує простір і захищає рослинність від пошкодження. При плануванні цих загартованих поверхонь враховуються функціональність та естетика, а їх секрет полягає не тільки в продуманому дизайні, але і в правильно підібраному матеріалі. Тож ключове питання: що буде найкращим? Брук-Бет має відповідь.

Широкоформатні таблички для проїзду та багато іншого

Більші дошки вписуються в архітектурний ландшафт сучасного будівництва . Вони відповідають геометричній формі будівлі і допомагають підтримувати мінімалістичну атмосферу. Однак їх використання пов’язане не тільки з питаннями модного дизайну, але і з функціональністю. Велика плитка у випуску XL - ідеальний матеріал для тераси, тротуару, що розділяє різні частини ділянки або під’їзду . Вони відрізняються, серед інших, такими хороша стійкість до навантажень , а отже - вони не бояться тріщин або пошкоджень, спричинених рухом більш важких транспортних засобів.

Практична перевага широкоформатних плит полягає в тому, що їх легко підтримувати в чистоті, що у випадку з рішеннями Bruk-Bet забезпечується інноваційною системою захисту поверхні Perlon® Lamino® , яка використовується, серед іншого, в у серії Novator® Solo . Він запобігає поглинанню бруду, проникненню різних рідин (включаючи жири та оливи), а також появі вицвітання вапна, водоростей і мохів.

Широкоформатні плити - це не лише функціональний зв'язок між різними частинами майна. Вони також відповідають за естетичну сферу облаштування зовнішніх просторів, про що свідчать пропозиції Romalit® від торгової марки Bruk-Bet . Ці чотири плитки з різними розмірами дозволяють зробити цікаві романські або рядкові композиції , що дозволяє оригінально забудувати землю. Їх ніжна структура та колір додатково гармоніюють із зеленню навколо, стаючи окрасою ділянки.

Бруківка для тротуарів та проїзду

Найпопулярнішими рішеннями, що використовуються для облаштування простору навколо будинку, є також бруківка , яка - як і плитки - є одним з найбільш довговічних матеріалів . Однак перед покупкою варто розглянути питання, пов’язані з його призначенням, і відрегулювати відповідну товщину. Якщо це буде під’їзд, на якому рухатимуться пасажирські автомобілі вагою до 3,5 тонн, він повинен мати довжину 6 см, як у Visio® або Prospect® , від торгової марки Bruk-Bet . Коли, у свою чергу, потрібно призначити шляхи сполучення, де відбувається рух транспорту вагою понад 3,5 тонни, краще вибрати варіанти піаніно Novator® Piano товщиною 8 см.

Бруківка також пов’язана з непростим способом укладання, який дозволяє розмітити різні стежки та алеї в саду - наприклад, лінійні піаніно Novator® або Prospect® . Під час монтажу матеріал не вимагає мокрих в’яжучих речовин, і це також не дуже проблематично, коли справа стосується експлуатації. Це матеріал, стійкий до стирання , низького водопоглинання і простий в утриманні. Як восени, так і взимку це не створює проблем з видаленням засохлого листя або шарів снігу.

Патіо-плитка, доріжка та доріжки

Доріжки навколо будинку, тротуари та тераси також повинні виділятися своєю стійкістю до зовнішніх факторів та практичністю . Плануючи ці зони, варто врахувати терасну плитку, яка поєднує в собі функціональні цінності з естетикою природних матеріалів. Хоча вони виготовлені з бетону, вони схожі на справжнє дерево або камінь.

Прикладом цього є, серед інших серія " Травертин ", що відображає красу скелі або слабкі 120x100 см від лінії Planta від Bruk-Bet . Їх перевагою є також нерегулярні поглиблення, а також кольори та функціональні параметри, пов'язані з протиковзкими властивостями . Ці шорсткі поверхні запобігатимуть нещастям і стануть запорукою безпеки для всіх домочадців.

Візуальні міркування терасової плитки мають особливе значення при облицюванні садового простору. Їх природна естетика гарантує гармонійне поєднання вимощених поверхонь із навколишньою зеленню. Результат - повна злагодженість, і якщо все стильно поєднується, задоволення перебувати на лоні природи подвоюється.

Набережна плитка ідеально підходить для тераси та садових доріжок

романтична тераса, плитка, що імітує камінь, тераса в природному стилі

Ще одним матеріалом, який можна використовувати в садовому просторі, є набережні плити, вирізаний камінь від Bruk-Bet . Це вироби, що нагадують природну сировину, що робить їх ідеальними для інших елементів сюжету. Цю ілюзію посилюють унікальні кольори та шарувата поверхня, яка ефективно грає зі світлом. Такі альтернативи можуть створити симетричні смуги , цікаві макети або окремі плитки, віддалені один від одного довжиною кроку. У кожній версії вони визначатимуть первісний вигляд об’єкта та не створюватимуть проблем самим користувачам, оскільки вони не потребують інтенсивного догляду - на відміну від справжніх каменів чи дерева.

Створення садової доріжки - справа не мала. Плануючи це, варто керуватися практичністю та розміткою тротуарів, щоб домочадці одночасно не скорочували свій проїзд і не руйнували газон. Безумовно, корисними можуть бути алеї, що ведуть до гаража, садової альтанки чи сміття, а також доріжки між клумбами, а також доріжка, що з'єднує стратегічні точки на карті власності, такі як хвіртка, вхідні двері та тераса .

Усі вимощені поверхні, будь то тераса, доріжка чи тротуари , повинні бути безпечними, довговічними та відповідати стилю будинку. Що враховувати під час покупок? Як естетика, так і технічні та фізичні параметри, пов’язані зі стійкістю до навантажень, водопоглинанням, товщиною, стійкістю до ковзання та стирання. Завдяки цьому зони навколо будинку стануть справжньою вітриною будівлі і не стільки справлятимуться з примхливою погодою, скільки урізноманітнюватимуть та прикрашатимуть простір .