Тротуарна плитка - матеріал для сучасної тераси!

Облаштування простору навколо будинку ґрунтується на критеріях естетичності та якості. Тераса, під’їзд, звивисті садові алеї та доріжки повинні враховувати характер власності та одночасно гарантувати повну міцність та стійкість до зовнішніх факторів - зміни погодних умов, навантажень, ударів чи інтенсивного використання. Шукаючи відповідні оздоблювальні матеріали, покладаймося не тільки на архітектурні тенденції, а й на високі експлуатаційні властивості рішення. Що вибрати серед безлічі варіантів, які можна знайти на ринку?

Розум підказує - бруківка. Це популярний матеріал, який можна знайти як в приватному, так і в громадському просторі, де він створює тротуари, паркінги та проїзди. Він пройшов тест на вимогливих поверхнях, тому, ймовірно, він буде працювати в приватному саду. Однак серце і почуття прекрасного підказують нам йти зовсім в іншому напрямку і тягнутися до сучасних, модних широкоформатних плиток, які чудово виглядають серед мінімалістичних акцентів та геометричних мотивів, характерних для сучасного будівництва. Сьогодні разом із брендом Bruk-Bet - серед інших виробник терасна та садова плитка, бруківка або декоративний камінь - ми розвіємо всі сумніви і запропонуємо, чому терасна плитка - хороший вибір!

Терасна плитка або куб?

Дивлячись на обидва рішення з практичної сторони, можна записати, що і плити, і кубики чудово підійдуть на терасі або на садових доріжках. Це матеріали з високими технічними параметрами - довговічні, стійкі до змін погодних умов і гарантують стабільність. Однак в епоху популярності мінімалістичного напряму відкриті простори, поєднуючи внутрішні та зовнішні зони, а отже великі формати та прості форми, плитки для тераси збирають почесний лавр перемоги. З точки зору дизайну вони підкуповують своєю простотою та елегантністю, сприяючи створенню цілісної, однорідної поверхні. Вони бувають усіх відтінків - від теплого бежевого та кремових, що пристосовуються до класичних та традиційних композицій, до сирих сірих та графітових кольорів - доповнюючи модерністський чи сучасний стиль.

Багата пропозиція торгової марки Bruk-Bet доводить величезний спектр можливостей матеріалу. Привабливі кольори та великі розміри тротуарної плитки гармонійно інтегрують садовий декор, поєднуються із зеленим фоном простору та забезпечують набагато більше естетичних вражень, ніж бруківка. Розколота та неправильна поверхня плит Kwarcyt®, що імітує пісковик, підкреслить необроблений характер об’єкта, в якому переважають геометричні фігури та симетрично позначені доріжки. Пропозиція "Травертин" завдяки своїм характерним порожнинам і пористій структурі стане вірною копією природної породи, посилюючи атмосферу релаксації, яка супроводжує зону відпочинку.

Які переваги широкоформатних бетонних плит?

Немає сумнівів, що візуально матеріал перевершив свою конкуренцію: кубики, дошки або керамічна плитка, які, незважаючи на більший розмір, все ж відрізняються від модного максі-тренду. Технічно вони також належать до групи фінішних розчинів, які переживуть багато примхливих осені та сувору зиму цілими, і не змінять свій колір під впливом сильного УФ-випромінювання. Використовувані для облаштування внутрішніх двориків та зимових садів, вони створюють симетричні доріжки навколо будинку, сходів, тротуарів та території навколо басейну. Все це впливає на можливість створення послідовного дизайнерського простору - відповідність відтінку, типу обробки та формату характеру будівлі та саду.

Терасна плитка Romantica® доступна у розмірах 40x40, 40x80 та 80x80, тому ми можемо вибрати її форму та розмір, які найкраще відповідатимуть дизайну нашої тераси. Вишукані кольори та незвичне покриття цих дощок, наприклад, колір металік, додадуть йому унікальності. Для змін плитка Architect® характеризується сирою формою, яка в поєднанні з ретельно підібраними кольорами буде елегантною та мінімалістичною прикрасою тераси. Наземне покриття Terazzo та дробеструйне покриття Teratec із благородних базальтових, мармурових, гранітних та порфірових пісок гарантують не тільки високі естетичні якості, але й безпеку у вологих приміщеннях, оскільки ці дошки мають протиковзні властивості.

Терасна плитка серій Romantica® та Architect® також відрізняється простотою чищення. Вони не вимагають просочення, як деревина, і не вимагають видалення вапняного вицвітання. Інноваційна технологія виробництва, заснована на системі захисту Perlon® Lamino®, гарантує, що дошки демонструють менше поглинання води та усувають проблему постійних слідів та бруду під час повсякденного використання. Завдяки цьому тераса та поверхні, облицьовані плиткою, не тільки виглядають сучасно і стильно, але також зменшують обов’язок частого догляду та значно спрощують видалення важких забруднень, наприклад, смаженого на грилі, кави чи кетчупу.

Як укласти плитку на терасі?

Укладання плит тераси було пов’язано з досить важким і важким заняттям. Однак у століття інноваційних технологій ми можемо попрощатися з процедурами, що полягають у заливанні бетону, проведенні гідроізоляції або використанні дорогих клеїв. Ефективним, а також швидким і довговічним способом встановлення тротуарної плитки є будівництво на землі, широко відоме як "сухий" метод. Це не вимагає багато роботи чи часу, а також є дуже практичним, оскільки дозволяє замінити пластину у разі будь-яких пошкоджень. До цього завдання ми маємо підходити ретельно, починаючи всі заходи з підготовки відповідного проекту, враховуючи розміри тераси, її форму або тип поверхні. Також варто врахувати, яким буде розташування панелей, тип окантовки або навіть кількість ступенів, що ведуть до саду.

Після частини планування настав час реалізувати. Першим кроком є ​​т. Зв korytowanie, тобто видалення верхнього шару на глибину 20-30 см. Позбувшись гумусу та рідного ґрунту, ми вирівнюємо поверхню і при необхідності покриваємо територію геотекстилем. Потім нам потрібно посипати місце шаром піску товщиною 10 см або розкласти геотекстиль і загартувати його компактором, не забуваючи дотримуватися відповідних нахилів схилу (приблизно 2%). Такі дії дозволять правильно відводити дощову воду на землю від будівлі. Наступні кроки пов’язані з будівництвом бордюру з частоколів або сходових блоків, а також спорудженням подрібненого заповнювального фундаменту товщиною від 15 до 20 см. Ущільнивши поверхню, посипте все зерном (2-8 мм) товщиною від 4 до 5 см.

Завершальний етап - збірка дощок. Ми розміщуємо їх відповідно до конструкції, витримуючи стик шириною 3-10 мм. У самому кінці ці щілини заповнюються смоляним з’єднанням, промитим піском або Гранофугою, тобто сумішшю дорогоцінних заповнювачів фракцією 0,5-2,0 мм, що ідеально ущільнює щілини та усуває явище вимивання. Гранофуга Bruk-Bet доступна у чотирьох варіантах природного кольору і може використовуватися не тільки для затірки терасної плитки, але і блоків.

Терасна плитка - один з найбільш часто використовуваних оздоблювальних матеріалів. Вони набули популярності завдяки високим показникам корисності, пов’язаним із довговічністю та стійкістю до несприятливої ​​аури. Вони також, перш за все, є ефективною кульмінацією проекту, перетворюючи будинок та його околиці на естетичну вітрину людей, що живуть у ньому.