Найкрасивіші ароматні рослини для дому

Природний аромат живих квітів не можна замінити жодними свічками або ароматичними паличками. Вдома ніжний аромат нирок, що розвиваються, створює незвичну атмосферу і приносить задоволення перебуванню в приміщенні. Які ароматні рослини найкраще підходять для домашнього інтер’єру?

Перш ніж купувати квіти з ароматними властивостями, варто спланувати, де вони будуть розміщені. Ми вибираємо рослини з невеликою кількістю розвинених бутонів, завдяки яким їх кульмінації не буде, поки вони не з’являться в нашому домі. Щоб продовжити життя квітів та ароматів, ми можемо скористатися декількома хитрощами. Перш за все, давайте розмістимо рослини в дуже світлих місцях, але не під прямими сонячними променями. Квіти потрібно регулярно поливати, удобрювати препаратом, призначеним для квітучих рослин, а також забезпечувати вологу та трохи нижчу температуру вночі (наприклад, відкривши вікно). Також слід пам’ятати, що деякі види виділяють інтенсивний аромат лише ввечері, тож давайте відмовлятимемось від них у спальні або в невеликому інтер’єрі, або обов’язково відчиніть вікно, щоб сильний запах не давав нам головного болю.

Які квіти в горщиках пахнуть найкрасивіше?

Еухаріс - рослина цибулі, яка може давати кілька великих білих квіток у формі зірки навіть 2-3 рази на рік. Однак після цвітіння він вимагає короткого відпочинку при 16-18 ° C і в майже сухому грунті. Інакше відома як амазонська лілія, вона поширює в кімнаті чудовий аромат.

Ходжа буває декількох різновидів, але всі вони характеризуються дрібними квітами із запахом твердих цукерок або гвоздики. Поливаємо його лише тоді, коли ґрунт злегка висох. Вони не потребують постійного впливу світла, вони можуть довго рости без пересадки. Після обрізки вони не розгалужуються, але уламки їх пагонів можна знову обробити у вологому торфі.

Жасмин , квіти якого пахнуть, як у садового жасмину. У горщиках вирощують два види з 1,5-сантиметровими рожевими або білими квітками. Найкраще вони ростуть на злегка вологому родючому грунті. Вони потребують рясного запасу щотижня під час вирощування. Після весняного цвітіння їх слід коротко зрізати.

Стефанотісто - альпініст, який цвіте з травня або червня по вересень. Він прикрашений білими, трубчастими, інтенсивно запашними квітами. Вони видають конвалію, як аромат. Потрібен постійно злегка зволожений субстрат. Воду для поливу слід підкислити краплею лимонної кислоти.

Гарденія - 2-3 квіток досить, щоб наповнити кімнату солодким ароматом. Його квіти дуже інтенсивно пахнуть, видаючи запах, схожий на жасмин. Цвіте в різну пору року. На жаль, він чутливий і вимогливий до вирощування.

Квітучі рослини, безумовно, важче підтримувати, особливо якщо ми хочемо, щоб їх бутони розвивалися щосезону. Однак розслаблюючий аромат вартий того, щоб пожертвувати і попрацювати над ними. Тільки пам’ятайте, що в одній кімнаті слід використовувати один вид запашних рослин, щоб аромати не змішувались і не створювали сильний, нестерпний і занадто інтенсивний запах.