Яке дзеркало вибрати для ванної?

"Дзеркало, скажи мені, хто найкрасивіший у світі?" - читає рядок з однієї з найвідоміших казок, написаних братами Грімм, «Білосніжка». Ці слова мала вимовити зла мачуха-відьма, яка шалено заздрила феноменальній красі милої принцеси.

Чи існують зачаровані дзеркала лише у світі казок? Ну, дивлячись на деякі пристосування для ванної, складається враження, що не тільки! Дивовижна магія дзеркал може змінити інтер’єр до невпізнання - візуально збільшити його на добрі кілька метрів, значно скрасити і додати пишноти. Тому дзеркала є таємною зброєю дизайнерів, якою вони користуються часто і охоче. Якщо ви задаєтеся питанням, як правильно вибрати дзеркальну панель для приміщення у ванній, наступна стаття для вас!

Чому варто поставити дзеркальну стіну?

Маленька ванна кімната? Велике дзеркало! Це принцип, якого дизайнери послідовно дотримуються. Нещодавно справжній фурор зробили чудові дзеркальні панелі, які приклеюються до стіни за допомогою спеціалізованого клею (на основі розчинника, з нейтральним силіконом або гібридом). Щоб скло міцно зчепилося зі стіною, перед використанням клею підкладку слід ретельно очистити, запилити, висушити та вирівняти. Цікаво, що дзеркальна поверхня не повинна стояти лише над умивальником - вона може прикрасити всю стіну ванної кімнати. Дуже модна тенденція - "ховати" дзеркало за умивальником, що продається поза рецептом, і навіть встановлювати на його поверхні кран для умивальника або настінні світильники. Така укладка виглядає надзвичайно ефектно і візуально збільшує простір ванної кімнати. Недоліки? Неестетичні смуги та плями, які можуть з’явитися на дзеркальній поверхні.Приймаючи рішення щодо цього виду обробки, пам’ятайте, що у ванній кімнаті повинен бути досить приглушений стельовий світильник, доповнений яскравими настінними світильниками з боків дзеркала. Дуже різке світіння стельового світла додатково посилить дзеркальна поверхня, роблячи інтер’єр ванної кімнати незручним, а ваші очі втомленими.

А може, дзеркальна шафа?

Шафи з дзеркальними дверима чудово підходять для невеликих ванних кімнат. Цей тип предметів меблів може бути не тільки дизайнерським, але і практичним. Коли у ванній кімнаті немає місця для великої полички для косметики та туалетно-косметичних засобів, це допоможе вам підтримувати порядок. Тільки пам’ятайте, що глибина шафи повинна бути не менше 15 см - на жаль, в більш дрібних моделях мало що вміститься. Завдяки тому, що дзеркало розміщується на дверях шафи, воно стає рухомим елементом. Це означає, що, відкривши двері, ви можете легко побачити себе в дзеркалі з різних сторін. Більшість шаф для ванних кімнат з дзеркалами освітлені. Найчастіше дзеркальна панель висвітлюється сучасною світлодіодною стрічкою, яка займає мало місця, дає м’яке, привітне світло і робить обличчя рівномірно освітленим.Якщо ідея шафи з дзеркальною фасадою вас не приваблює, можливо, у вас виникне спокуса вибрати класичне настінне дзеркало з полицею.

Дзеркало з рамою або без неї?

Вибираючи дзеркало для ванної, слід звертати увагу не тільки на його розміри, але і на його стиль. Останнім часом все більш популярними стають пишні дзеркала, укладені в декоративні рами. Такі моделі зазвичай є інтригуючим контрапунктом в нейтральному інтер’єрі ванної кімнати або доповнюють характерну еклектичну композицію. Дзеркальні рами часом бувають сріблястими, золотистими, обробленими керамікою або синтетичною смолою. Великою популярністю користуються як прямокутні, так і круглі моделі. Яка форма буде кращою для вашої ванної? Якщо ви любите гармонійні стилі, зверніть увагу на форму умивальника, крана, ванни. Якщо обладнання має плавні, обтічні лінії, ви можете вдало вибрати кругле дзеркало. У разі кутових форм вибирайте дзеркало прямокутної форми. Звичайно,Це не правило - деякі люди люблять агресивні композиції і вибирають овальні моделі для прямокутних умивальників. Все залежить від ваших уподобань та почуття стилю. Якщо вам не подобаються «закриті» композиції, вибирайте безрамне дзеркало. Моделі цього типу добре працюють як в сучасному, так і в стилізованому інтер’єрі. Якщо ви є власницею гламурної ванної кімнати у французькому або палацовому стилі, можете вибрати варіант з декоративним скосом або ніжним кроєм.можна вибрати варіант, прикрашений декоративним скосом або ніжним кроєм.можна вибрати варіант, прикрашений декоративним скосом або ніжним кроєм.

Чи достатньо одного дзеркала у ванній?

Якщо у вас є розкішна ванна кімната з двома умивальниками або вражаючим умивальником для жолобів, вам слід спокуситися придбати два дзеркала. У гармонійних гармонійних інтер’єрах вони повинні бути однаковими, тоді як у ванній, де живуть еклектичні варіації, варто відійти від цього жорсткого правила. У людей, які люблять неочевидні стилізації, може виникнути спокуса повісити кілька дзеркал різного розміру. Щоб було цікавіше, розташуйте їх асиметрично на стіні. Вибираючи велике настінне дзеркало для ванної кімнати, подумайте, чи можна використовувати для нього помічники меншого розміру. Невелике збільшувальне дзеркало, встановлене на розумній руці, прикріпленій до стіни, допоможе вам створити ідеальний макіяж або ретельно очистити шкіру обличчя.

Яке дзеркало з підсвічуванням вибрати?

Прагматикам варто розглянути сучасне дзеркало з підсвічуванням. Більшість моделей можуть похвалитися спеціальними молочними панелями, які дають трохи приглушене, але все-таки дуже чітке світло. Не забудьте вибрати дзеркала, які підсвічуються теплим світлодіодним світінням. Дизайнери наголошують, що галогенні лампи ідеально підходять в якості стельового освітлення, але вони не підходять для освітлення дзеркала. Їх сильне світло створює тіні на обличчі, що може істотно перешкоджати діяльності в туалеті, наприклад, нанесення макіяжу або гоління. Все більше дизайнерів проектують дзеркала з підсвічуванням за розміром і встановлюють саме те освітлення, про яке ви мрієте. Якщо вам подобається наявність настінних світильників у ванній, надіньте дзеркало, пристосоване до їх складання.Ця модель може похвалитися спеціальними отворами в склі.

Досить поглянути на вищевказані композиції, щоб побачити, наскільки важливим елементом декору ванної є дзеркало. І хоча це не дасть відповіді на запитання "хто найкрасивіший у світі", це, безумовно, зробить інтер'єр, який вас оточує, красивішим. Хіба цього недостатньо магії?

Не тільки про дзеркала для ванної кімнати ви можете прочитати у статті Дзеркала - відкрийте стильні та модні дзеркала для будь-якого інтер’єру