IKEA LATTJO - колекція, створена для задоволення

Наша точка зору в IKEA чітка - діти - це найважливіші люди у світі, а дім - це найбільший ігровий майданчик. Тому наша місія полягає в тому, щоб перетворити особистий простір кожної дитини на таке ж радісне місце, як вони. Неважливо, це їх власна кімната чи куточок у спільній вітальні.

Минулого року, як наслідок нових досліджень та відкриттів, ми дізналися, що веселощі не тільки корисні для дітей, але й важливі для людей різного віку. "Наше дослідження показало, що половина дорослих хочуть знайти свою внутрішню дитину і що і діти, і батьки хотіли б проводити більше часу, граючись разом" , - говорить Марія Торн, менеджер з продуктів IKEA для дітей. Це також основна доповідь колекції LATTJO. Його мета полягає в тому, щоб люди витрачали більше часу на гру. Граємо разом.

ПРЕДСТАВЛЯЄМО LATTJO - КОЛЕКЦІЮ, ЗРОБЛЕНУ ДЛЯ ВІСНІ

У листопаді цього року IKEA представляє колекцію ігрових статей, які надихають молодих та старих на спільні щоденні розваги. Завдяки широкому асортименту ігор та іграшок, що заохочують активну гру через рольові ігри, ігри в приміщенні та музику, книгу рецептів та додаток, щоб грати разом, навіть коли ми не разом, прийдешня зима обіцяє бути періодом справжньої розваги. Ласкаво просимо до барвистого світу LATTJO!

ЗАБАВИТИСЯ, ЩОБ ЗДІЙСТИТИ СВОЄ ЩОДЕННЕ ЖИТТЯ

Гра - це як робота на повний робочий день для наших дітей. Це також чудовий спосіб вчитися протягом усього життя, формуючи соціальну поведінку, мову та емпатію. Марія Торн є пристрасною і великою шанувальницею веселощів, незалежно від віку: «Гра разом робить нас більш креативними, сильнішими та активнішими. Завдяки грі ми дізнаємось багато нового про світ і про себе, випробовуємо ідеї та вчимося вирішувати проблеми ".

У той час, коли сімейне життя може бути напруженим через тривалий робочий час, домашню логістику, повсякденні справи та заходи, ідея спільних розваг здається такою ж абстрактною, як спокійний сніданок у понеділок. Гра не повинна розглядатися як примус чи інша клопотна справа, але іноді включення її елементів у наш повсякденний режим може насправді зробити нас менш напруженими та щасливішими. “Я пам’ятаю, коли мої діти були маленькими, і вони допомагали мені повісити білизну. Ми зробили це весело. Сама діяльність зайняла вдвічі більше часу, але ми чудово провели час, і врешті-решт білизна повісилась », - каже Марія. Тому що , коли справа доходить до цього, це дійсно дуже просто: «Play це все про веселощі . »

УНІВЕРСАЛЬНА МОВА ДЛЯ РОЗВАГИ

Колекція LATTJO призначена для всіх - незалежно від того, чи тобі 7 чи 97 років. Для дорослих це велике натхнення проводити більше часу, граючись із найважливішими людьми світу - їхніми дітьми. Гра представляє всім, незалежно від віку, трохи веселощів.

Правда в тому, що багатьом з нас потрібна допомога та натхнення, щоб щось відбулося. Відповідно до Звіту про відтворення IKEA за 2015 рік (докладніше на сторінці 32), майже половина батьків хотіла б проводити більше часу, граючись зі своїми дітьми, але третина з них відчуває надто стрес, щоб насолоджуватися цими моментами. Кожен четвертий батько навіть зізнається, що гра їм трохи набридла.

Ніколас Кортолецці, керівник відділу розробки продуктів, бачить багато переваг спільних розваг: «Гра - це універсальна мова, яка перетинає кордони, пов’язує покоління. Завдяки грі ми спілкуємося один з одним і будуємо стосунки - насолоджуючись цим. Це так само важливо для дорослих, як і для дітей. Дослідження показують, що радість робити щось без конкретної мети, найкращим прикладом чого є розваги, знижує рівень стресу, стимулює нашу креативність та розвиває нашу уяву ” .

LATTJO надихає на гру скрізь - на роботі, вдома та в школі. Ми не припускаємо, що наступна зустріч буде більш конструктивною, якщо всі носять шапки у формі мозку у формі LATTJO. Ми просто думаємо, що це може бути.

ЗУСТРІЧІТЬ ГРАВЦІВ ...

Багато людей співпрацювали, щоб колекція LATTJO стала реальністю. Ілюстратори, дизайнери, співробітники дизайнерського агентства, а також відомий американський дослідник веселощів - усі зіграли свою роль.

Дует ілюстраторів Мая Стен та Тайра фон Цвайгберг, що базується в Стокгольмі, брав участь на ранніх етапах дизайнерського процесу. Вони винайшли світ, з якого походить колекція LATTJO: "Він складається з трьох паралельних світів, таємного підземного світу, чарівного саду та замку, кожен з яких населений різними фантастичними істотами", - говорить Тайра. «Персонажі, натхненні комахами, корінням та рослинами, з’являються в різних частинах колекції, таких як головоломка, фрагменти якої мають три розміри, щоб кинути виклик і молодим, і старим. Ми, мабуть, створили 100 версій картини, перш ніж були повністю задоволені результатом », - каже Мая.

Перш ніж продовжувати працювати над візуальними ідеями та розвивати зовнішній вигляд виробів, дизайнери IKEA познайомилися з американським ученим доктором Стюарт Брауном, який провів більшу частину свого життя, вивчаючи гру та її вплив на нас усіх. "Ігрове дитинство змушує нас рости щасливими, розумними дорослими, і все життя в грі може зробити нас розумнішими в будь-якому віці", - говорить Стюарт, засновник Національного інституту розваг США (і працює в його офісі на дереві). ).

... ДЯКУЮЧЕ, ЩО СТВОРЕНО КОЛЕКЦІЮ LATTJO

Для створення колекції LATTJO зібралася велика команда дизайнерів з різних куточків світу. "Ми хотіли створити колекцію, яка викликає допитливість та надихає дітей та дорослих на спільні ігри", - каже Сігга Хейміс, дизайнер, яка входить до команди LATTJO.

Вироби виготовлені з натуральних матеріалів, з увагою до деталей та використанням унікального графічного дизайну. «Іграшки з колекції LATTJO старіють з великою грацією. Вони чудово виглядають на полиці або на підлозі, і абсолютно не потрібно їх ховати в шафі, коли вони не використовуються. Таким чином, це набагато простіше , щоб повернутися до забави і почати грати знову . "

Іграшки з колекції можна розділити на: використовуються для активної гри, використовуються в інтер’єрах, для створення музики та ігрових ролей. Завдяки цьому кожен знайде щось для себе. «LATTJO буде працювати в дощові дні і коли світить сонце, чи хочете ви бігати і стрибати або просто згорнутися на дивані . »

ЧЕТВЕРТИ ВИМІРИ ЛАТТЖО

Колекція LATTJO дозволяє легко почати веселитися разом, чим би ви не займалися. Асортимент іграшок розділений на чотири частини: іграшки, ідеальні для активної гри, для гри в приміщенні та вечорів з настільними іграми, для рольових ігор та винахідливі іграшки для музикування.

ГРАЙТЕ ВНУТРІ - ЧАС ПОЧАТИ ІГРУ

Ви ніколи не можете передбачити заздалегідь, чи буде це одним із тих тихих, тихих вечорів із настільними іграми чи захоплюючим поєдинком, поки не пролунає мат. Згідно з висловом, що практика робить досконалим, колекція LATTJO включає багато настільних ігор, які, окрім чудового збору та залучення людей, вчать дітей та дорослих як перемагати, так і програвати. І якщо ви втомилися від змагань, колекція також включає головоломки, ідеально підходить для сольної гри або з друзями.

АКТИВНА РОЗВАГА - СПІВРОБІТНИЦТВО

Рухливі ноги і неспокійні голови? Навіть якщо надворі дощить, LATTJO працюватиме в будь-якій ситуації. Створіть свій власний лазерний макет між кількома стільцями або перетягуванням каната в спальні. Як тільки сонце вийде, ви можете легко винести веселощі на вулицю.

РОЛОВА ІГРА - ХТО ВИ СЬОГОДНІ?

Дуже ймовірно, що дорослі не захочуть розлучатися з костюмами LATTJO, коли опиняться в їх руках. Зрештою, нерідкі випадки, коли костюм орла або костюм робота підходить дорослому (костюми колекції LATTJO розроблені на будь-який розмір). Більше того, всі костюми продаються окремо, що робить можливим майже незліченну кількість комбінацій.

МУЗИКА - ВІДЧУВАЙТЕ РИТМ

Для того, щоб бути барабанщиком, вам не потрібні барабани, а набір барабанних паличок є хорошою відправною точкою. Створіть ударну групу, яка видає такт із каструль або каструль, або вражте всіх, зігравши фірмове соло на кексній формочці та дверях шафи. Будь-хто може приєднатися до команди, використовуючи все, що є під рукою. Якщо воно стає занадто гучним, дайте вухам відпочити і змініть звук, переключившись на щітки.

ІГРАЙТЕ РАЗОМ-WHENAPART-APP

Додаток LATTJO створений для спільного розваги, навіть якщо користувачі перебувають не в одному місці. «Ми хотіли знайти нові способи весело провести час разом, і нам було цікаво, як боротися з проблемою відстані між учасниками. Додаток розроблено таким чином, що поєднує цифровий світ із реальним. Це продовження колекції продуктів, завдяки якій ви можете створювати щось разом, де б ви не були ”, - говорить Нілс Ларссон, креативний директор LATTJO.

Оскільки розробка цифрових продуктів є для нас новим напрямком, IKEA на самому початку процесу налагодила співпрацю зі Стокгольмським дизайнерським агентством Acne. «Ця співпраця є першим кроком у створенні інноваційних продуктів, які заохочують сім’ю та друзів до взаємодії. Це унікальна можливість для Прищів поєднати наш творчий потенціал з неймовірним досвідом IKEA » , - говорить Йохан Холмгрен, креативний директор Акне.

ЗАБАВЛЕНИЙ ЗВІТ

В IKEA веселощі досить серйозні. Насправді це настільки серйозно, що нещодавно це надихнуло на найбільше у світі дослідження з цього питання. Майже 30 000 людей, понад 16 000 батьків, 6 000 дітей та 7 000 молодих людей з 12 країн світу відповіли на питання про веселощі та повсякденне життя. Цей багатий матеріал дав нам уявлення про сімейне життя, а зібрані ідеї знайшли місце в нашому новому спеціальному звіті.

То що ми з’ясували? Усі респонденти погодились, що гра дуже важлива і що будинок є чудовим майданчиком. Однак більшість батьків зізнаються, що вони хотіли б мати можливість більше спілкуватися зі своєю внутрішньою дитиною, щоб гра стала більш природною. Ще однією перешкодою, яка заважає частішим іграм, є наше сучасне повсякденне життя.

Стрес, тривалий робочий час та безліч інших обов’язків, як правило, домінують у нашому житті та сильно виснажують нас. Маючи це все на увазі, ми зрозуміли, що маємо важливу місію: допомогти створити краще повсякденне життя вдома, нам потрібно надихнути і дати можливість людям більше грати разом.

Гра заразна. Поділіться!