ЕКО-будинок: дешева та екологічна білизна

Екологічне прання має багато переваг, що відчуває майже кожен, хто хоч раз намагався жити в гармонії з навколишнім середовищем. Він такий же ефективний, як і той, до якого ми звикли протягом багатьох років, тому нам не потрібно турбуватися про чистоту нашого одягу. Крім того, натуральні порошки корисніші для нашої шкіри, оскільки вони не містять дратівливих речовин, які можуть викликати алергію та запалення. Чому варто переходити на екологічне прання, ми з’ясуємо за мить.

Екологічно добре

Тенденція до екологічного життя означає, що ми все більше уваги приділяємо тому, як живемо, чи здоровими та безпечними є наші повсякденні звички . Ми також помітили, що надмірна експлуатація природних ресурсів призвела до значної деградації навколишнього середовища, що також спонукало нас відмовитись від використання одноразових мішків та придбання води у пластикових пляшках на користь фільтруючих глечиків. Отож час зробити крок далі і дізнатися про екологічне прання , яке є не тільки дуже безпечним, але й надзвичайно ефективним.

Переваги екологічного прання

Перш ніж ми дізнаємось про переваги екологічного прання, варто знати, що робить це у відповідності з екотрендами. Пам’ятайте, що правильного миючого засобу недостатньо, щоб можна було говорити про екологічну поведінку. Також важливо:

  • економія води - і хоча в Польщі у нас немає проблем з доступом до води, її стає все менше. З цієї причини варто щотижня складати план прання, щоб уникнути ситуації, коли ми вмикаємо майже порожню пральну машину;
  • придбання пральної машини з високим енергетичним класом - сучасні пральні машини мають високий енергетичний клас, завдяки чому енергоспоживання знаходиться на досить низькому рівні.

Домашній пральний порошок

Порошок не повинен надходити з магазину. Ми могли б зробити це самі . Його головна перевага - висока ефективність, оскільки він без великих проблем виводить плями , напр. з: фрукти, жир, фарба, червоне вино, кров, маркери.

Як зробити екологічну пудру самостійно?

Щоб зробити 600 грам екологічного порошку, нам знадобиться:

  • 1 склянка кальцинованої соди,
  • 1 склянка бури,
  • 1 склянка перкарбонату натрію,
  • захисні рукавички,
  • 1 літрова банка.

Саморобний порошок слід зберігати в закритій банці, щоб запобігти накопиченню вологи. Для 1 вмивання достатньо 4 плоских столових ложок , що становить близько 50 грам.

Паста для складних плям - Серед екологічних миючих засобів ми також можемо виділити пасту для складних плям.  Щоб ...

Паста для складних плям

Серед екологічних миючих засобів ми також можемо виділити пасту для важких забруднень. Для його виготовлення вам знадобиться розчин бури (1 столова ложка бури на літр води). Суміш потрібно натирати губкою на брудному місці, почекати кілька хвилин, а потім промити. Якщо у нас є проблеми з виведенням жирної плями, ми можемо використовувати евкаліптову олію. Для розчинення впертого бруду досить кількох крапель.

Екологічний засіб для прання підгузників

Для підгузників ідеально підходить суміш з декількох ложок лимонної кислоти та приблизно 2-3 літрів гарячої води. Ми змочуємо тканину, залишаємо на кілька годин, потім дістаємо і вимиваємо як зазвичай. Не забудьте увімкнути прядіння, щоб видалити зайву воду перед сушінням.

Натуральний пральний порошок, який ми можемо придбати в магазині

У добре укомплектованих магазинах ми також можемо знайти готові органічні порошки з протиалергічними властивостями. Їх вартість, порівняно з традиційними миючими засобами, трохи вища, але вони відрізняються високою ефективністю, завдяки чому вони прослужать дуже довго.

Миття кульок, тобто миття без використання порошку

Цікавою ідеєю екологічного прання може стати т. Зв багаторазові миючі кульки. Як вони працюють? На жаль, вони не є самодостатніми, оскільки всередині є гранули, які ми повинні додати самі. Однак ми не наповнюємо їх перед кожним пранням, тому що досить зробити це раз у кілька десятків застосувань , що пов’язано з великою економією.

Самостійне виготовлення натурального прального порошку не займе багато часу, і наслідки можуть нас позитивно здивувати. І нам не потрібно витрачати багато грошей на аптечні товари, які - як показує досвід - не завжди відповідають деклараціям виробників.