Як відремонтувати і не збожеволіти? 5 секретів Ули Міхалак, стиліста інтер’єру

Ула Міхалак , організатор Meetblogin , загальнонаціонального конгресу блогерів дизайну інтер’єру, сьогодні відкриває двері до свого дому! Комплексне оновлення, яке вона провела в ньому, порадувало нас, а також аранжування, які вона створює як стиліст інтер’єру та представляє в дизайнерському блозі Interiors. Власний та професійний досвід допоміг їй розробити ефективні трюки, які дозволять їй проводити ремонт надійно, без стресів та раз на багато років . То як ремонтувати і не збожеволіти? Відкрийте 5 таємниць Ула Міхалак.

Що дають вам зустрічі з іншими блогерами в Meetblogin?

- Meetblogin не призначений служити мені. Це зустрічі для блогерів та брендів. Блогери отримують знання, діляться досвідом та встановлюють нові стосунки з брендами. У свою чергу, бренди мають простіший шлях до творців, з якими вони хотіли б співпрацювати. Наразі це також дуже надихаюча та спонукальна зустріч . Ось що я отримую від учасників, які додають, що Meetblogin також сприяє заведенню друзів. Це божевільно приємно.

Ваші приватні інтер’єри часто змінюють свій стиль через вашу професію?

- Колись так було. Зараз я перебуваю у тривалому, але дуже корисному процесі розширення житла . Проект був створений у співпраці з дизайнером інтер’єру, який також є моїм другом, що значно полегшило його. Можливо, невеликі зміни у стилі все-таки відбудуться, але вони будуть делікатними, щоб не порушувати те, чого ми досягли за допомогою ремонтних робіт. Все дуже добре продумано, не виходячи з тенденцій, а з урахуванням нашого сімейного способу життя та наших естетичних уподобань. Це дуже персоналізований дизайн - як і всі.

Яких помилок вам вдалося уникнути під час ремонту власного будинку?

- Я був переконаний, що найпоширеніша помилка, допущена при ремонті, - це робота без робочого плану або графіку. Саме на цьому базується успіх проекту. Призупинення робіт через брак матеріалів та затримку поставок спричиняють збільшення терміну ремонту та збільшення витрат. Плануйте довго, і ви будете діяти коротше. Ось як би я підсумував своє припущення. Сьогодні я знаю, що мав рацію. Час підготовки до реконструкції має вирішальне значення . Не всі знають, що на гарні матеріали, предмети інтер’єру чи прикраси іноді доводиться чекати тижнями, вони доступні не відразу. Ви повинні це передбачити і розробити систему доставки продукції, щоб вони не припиняли роботу. Слідкувати за своїм розкладом також настільки важливо, як і відстежувати свій бюджет. Якщо у вас немає цих знань, настійно рекомендую співпрацювати з дизайнером, який також контролюватиме будівництво.

Чому ви найняли архітектора, хоча самі займаєтесь дизайном інтер’єру?

- Поразка врожаю. Це найкраще слово, яке я можу придумати. Або "віслюку в яслах дали ...". Моя проблема полягала в тому, що я знав занадто багато можливостей, варіантів та рішень, щоб прийняти один послідовний напрямок. Крім того, я вважаю, що, працюючи над дизайном власного будинку, ви втрачаєте дистанцію і можете втратити здоровий глузд. Я цього боявся. Крім того, я вирішив, що моїх знань недостатньо для проектування всього будинку, включаючи такі вимогливі інтер’єри, як ванні кімнати чи кухні. Я стиліст, моя робота "на час". Ви завжди можете змінити прикраси, які я влаштовую, особливо якщо я працюю над набором. У житті важче. Будинок призначений в першу чергу для проживання, а не для обкладинки журналу . Хоча я б не проти.

Робота архітектора дуже складна. Хотілося б зазначити, що він поєднує в собі безліч навичок. Окрім очевидних, таких як принципи дизайну, ергономіки та почуття естетики, дизайнеру часто доводиться бути хорошим психологом, переговорником чи посередником . На щастя, у нас не було такої потреби, оскільки ми готувались до цієї співпраці раніше. Ми зібрали свої вподобання та побажання і на цій основі був створений проект. Мабуть, ця підготовка до розмови, як і сама розмова з Магдою Собула, нашим дизайнером, були дуже точними, оскільки в представленому проекті ми практично нічого не змінили.

Почнемо з кухні: які рішення особливо полегшують ваше життя?

- Кухня для мене особливе місце. Я з самого початку знав, що хочу закусити. Я хотів цього з двох причин. Перш за все, я мама двох школярів. Щоб ранки не надто нервували, я повинен тимчасово керувати ними. Тому під час обов’язкових сніданків я стежу за своїми дітьми, коли готую їхній обід до школи або готую собі каву. По-друге, я маю приємні спогади про кухню в моєму сімейному будинку. Тут все життя тривало . Я хотів створити таку традицію у своєму домі. Спромігся! Куточок для сніданків - це місце для роботи, розмови та гри. Місце, де ми щодня вечеряємо, і де ввечері я сиджу з чоловіком за келихом вина для цікавих бесід, конспектів чи планів.

Розкажіть нам про метаморфозу вашої ванної кімнати, яка зачаровує палацовим виглядом!

- Я не думав, що ти можеш описати мою ванну як палац. (сміється) Це, мабуть, більше, ніж більшість тих, хто дивиться в Instagram, наприклад. Однак ми точно не дбали про вигляд палацу. Я думаю, що декоративні смужки, які з’являються у всьому будинку , вражають . Це теж я вбирав у дитинстві. Я виріс у довоєнному житловому будинку, де ліпнина була в найкращому вигляді і дуже багата. Сьогодні я знаю, що це також чудово виглядає в сучасних аранжуваннях і справляє вражаюче враження.

Темна стеля в маленькій кімнаті - чи спрацювала ця смілива ідея?

- Темна стеля - це моя перевірена ідея з моєї попередньої квартири. Я знаю, що стереотипи не дозволяють таких рішень. Я досить дражнити. У будь-якому випадку, Альберт Ейнштейн якось сказав: "Усі знають, що чогось не можна робити, поки не знайдеться той, хто не знає, що цього зробити не можна, і він це робить". Це те, що зі мною. Я вважаю, що фарбування стелі в невеликих інтер’єрах у темний колір викликає явище чорної діри . Не видно, де знаходиться стеля, і, отже, збільшує простір вгору. Офіс, про який йде мова в моєму будинку, прикрашений шпалерами, тут це не так. Однак цей інтер’єр повинен був бути дуже затишним, моїм, теплим, але в той же час надихаючим та елегантним. І воно є. Я в захваті.

Дитяча кімната - це інтер’єр, який важко впорядкувати. Ви розвінчаєте цей міф?

- На мою думку, дитяча кімната не повинна бути наївною та інфантильною. Існує багато вказівок на те, що з раннього дитинства інтер’єр, в якому ми живемо і виростаємо, має величезний, якщо не основний вплив на формування нашої особистості та естетики. Я не бачу причини, чому дитячі кімнати повинні бути кричущими, різнокольоровими, з мільйоном іграшок у дитини під рукою. Ми можемо повернути назад те, що задумали. Занадто інтенсивні кольори стимулюватимуть дитину, не даючи їй відпочити, а відсутність шаф або поличок для іграшок не навчить дитину впорядковувати і доглядати за своїми речами. На кожному кроці я намагаюся пам’ятати, що виховання дитини - це набагато більше, ніж просто турбота про неї. Це створення людини. І інтер’єр, в якому він проводить більшу частину дня, має величезний вплив на цю маленьку людину.

А як щодо бюджету на ремонт? Як досягти ефекту вау за низької вартості?

- При таких масштабних ремонтних роботах важко говорити про низьку вартість. Однак головне - визначити, який бюджет у нас на кожен інтер’єр, майже на кожен елемент. Давайте перевіримо всі доступні варіанти. Давайте порівняємо ціни . Однак головне - стежити за розкладом, щоб уникнути надзвичайних дій, які завжди пов’язані зі збільшенням витрат. "Це буде дорожче, але вони привезуть це відразу" - ми уникнемо таких ситуацій, якщо розробимо план дій і справді готові розпочати роботи. Давайте інвестуємо в більш дорогі, але перевірені рішення, які прослужать роками і які важко і дорого замінити, наприклад, сантехніку, підлогу. Але не давайте купувати шовковий килим, якщо у нас є діти та домашні тварини.

А на чому не варто економити?

- Безумовно найняти дизайнера . Окрім того, що наш дім буде естетично цілісним, відповідає нашим смакам та стилю життя, він запропонує безліч рішень, які заощадять ваші гроші. Він плануватиме поставки та координуватиме їх із ремонтними роботами, що дозволить оптимізувати час. І найголовніше, що навіть важко оцінити, забере низку складних рішень, від кольору плитки до вибору тканини для штор. Повірте, це запорука успіху!