Пошарпаний шик: як облаштувати модне приміщення для дівчини?

Тонкий, делікатний, романтичний. Це нагадує інтер’єри романів Джейн Остін, наповнені пастельними тонами, антикварними меблями та візерунками троянд. Ось що таке пошарпаний шик - стиль, який любить все недосконале.

Пошарпаний шик можна перекласти як "пошарпаний шик", тому що він любить натирання та розтріскування. Це відносно молодий стиль - про нього вперше написали в 1980 році на сторінках американського журналу "Світ інтер’єрів". Чи варто облаштовувати кімнату дівчини в дусі пошарпаного? Звичайно! Ця тенденція схожа на коробку, повну солодких шоколадних цукерок, яка сподобається кожній маленькій жінці.

Помірна кольорова палітра

Пошарпана композиція любить чисто білий, але її можна успішно доповнити іншими витонченими кольорами. Особливо їй подобаються нотки пудингу, слонової кістки, бліді відтінки рожевого, м’ятний та вибілений блюз. Ви також можете спробувати легкий чай або лавандові тони. Пам’ятайте, що дитяча кімната повинна бути його притулком, вона повинна бути тихою і забезпечувати хороший сон. Пошарпаний колір здається ідеальним. Варто зазначити, що стіни не повинні бути однорідними! У них можуть жити милі дівочі смужки, горошок або діаманти.

Меблі як з казки

Меблі в пошарпаному стилі мають надзвичайну магію. Вони красиві та романтичні, і водночас створюється враження, що вони пам’ятають багато фантастичних історій. Ліжко з декоративним каркасом, комод із золотою фурнітурою або письмовий стіл на точених ногах ідеально підійдуть для кімнати дівчинки. Меблі повинні бути виготовлені з масиву дерева і в той же час створювати враження дуже легкого. У пошарпаній композиції повинні переважати білі прилади, бажано прикрашені легкою тканиною та тріщинами. Щоб вони виглядали застарілими, застосовуються спеціальні методи протирання і подряпин фарби (ручні або механічні). Деякі моделі можуть бути увінчані стільницею з натурального дерева.

Стильні дрібниці

Пошарпаний шик - це не мінімалістичний стиль. Брелоки - це його власність! Зазвичай у кімнаті маленької принцеси багато що відбувається, саме тому пошарпаний тренд має чим похвалитися. Його смак - чарівні стилізовані дрібнички - порцелянові ляльки, коні-гойдалки, дерев'яні ящики, побілені плетені кошики та херувимові фігури. Аксесуари - як і меблі - можна прикрасити ефектною тканиною або витонченими тканинними акцентами, такими як мереживо, банти та стрічки.

Сувеніри з дитинства

Пошарпаний стиль чудово розуміється на елементах vitage, тому якщо ви ховаєте іграшки з дитинства внизу гардеробу, подаруйте їх своїй доньці! Так, пошарпаний - це насамперед новинки, стилізовані лише під старомодні форми, але сувеніри з історією додадуть унікальний колорит інтер’єру. Ви пам’ятаєте ляльку-коляску, яку подарувала вам бабуся? Покажіть це в кутку дитячої кімнати! А може, одна з коробок на горищі приховує вашу забуту земну кулю? Подаруйте йому нове життя! Такі аксесуари - справжні дорогоцінні камені, які приховують добрий настрій минулих років.

Море м’яких матеріалів

Тканини відіграють величезну роль у пошарпаному шикарному оформленні. Тож обов’язково подбайте про дівочий м’який текстиль: постільну білизну, покривала, килимки та штори. Всі вони повинні бути зроблені з яскравих, затишних матеріалів. Буде вітатися обробка з мережива, воланів, рюшів та декоративних аплікацій. Варто пам’ятати, що пошарпаний любить мотиви троянд! Тому чарівні пампушки можуть успішно цвісти в царстві вашої дитини.

Пошарпаний у стриманому сяйві

Багато малюків бояться темряви. Це можна зробити одним способом - чарівні бічні світильники, що зачаровують кімнату м’яким теплим світлом. Аксесуари на струнких, побілених ніжках підійдуть до пошарпаного шикарного інтер’єру, як рукавичка! Вони можуть побути вдома на тумбочці біля ліжка або на комоді в кутку кімнати. Їх абажури повинні бути прикрашені тонкими бахромами, бісером та вишивкою.

Стиль пошарпаний шик - це стиль прямо з казкової землі, ідеально підходить для всіх маленьких принцес. Варто зачарувати ним кімнату вашої дитини! Незалежно від того, чи їй рік, чи вже рішучий старий хлопчик, вона буде почуватися в ньому особливою.