7 найпоширеніших помилок при чищенні. Уникайте їх особливо зараз

Прибирання - надзвичайно суперечлива тема. Для одних це спосіб розслабитися і прекрасний засіб від поганого настрою, для інших - неприємний обов’язок. Однак, до якої б групи ви не належали, варто детальніше розглянути логістику прибирання . У наш час, коли багато хто з нас залишається вдома, добре організувати генеральну прибирання . Серед чистого, впорядкованого простору ви будете почувати себе приємніше і безпечніше, що, безумовно, позитивно позначиться на вашому самопочутті ! Однак як прибрати, щоб не помилитися і мати можливість довгий час насолоджуватися порядком? Ось 7 найпоширеніших нещасних випадків, які трапляються під час прибирання будинку!

1. Неправильний порядок чищення кроків

Правило просто! Завжди чистіть зверху вниз . Це означає проводити роботи з прибирання з найвищих ділянок в інтер’єрі до найнижчих. Якщо ви побачили під стелею заблукану павутину, завантажте її першим! По одному зніміть штори, почистіть вікна і підвіконня. Міняйте простирадла або витрушуйте подушки. Протріть стільниці меблів від найвищого до найнижчого . Нарешті, пропилососьте підлогу і ретельно вимийте його. Вуаля, готово! Дотримуючись цієї послідовності, ви будете впевнені, що на чисту підлогу зі столу не потраплять крихти і що пил від зміненої постільної білизни не осяде на тумбочках.

2. Використання невідповідних чистячих засобів

Це одна з найпопулярніших помилок, яка може згубно позначитися на стані поверхонь, що очищаються. По-перше, не слід наносити засіб для чищення безпосередньо на поверхню меблів . Безумовно, краще розпорошити на тканину якийсь миючий засіб і протерти ним стільниці. В іншому випадку поверхню може бути важко видалити. Інше питання - неправильний вибір миючого засобу. У вас є подряпини на сантехніці для ванної? Можливо, виною миючий засіб з гранулами, який не підходить для хромованих поверхонь . Остання поширена помилка - це очищення духовки, зіскрібкуючи засохлий бруд. Помилка Краще скористатися одним з популярних засобів для чищення, яке швидко і ретельно розчинить спалений жир. Досить залишити його на 30 хвилин на поверхні духовки, а потім змити теплою водою.

3. Залишаючи плями висохнути

Думаю, у кожного з нас є така помилка на рахунку! На жаль, за це часто доводиться дорого платити, особливо коли пляма з’являється, наприклад, на оббивці дивана. Тому вперте пляма слід негайно обробити відповідним засобом для видалення плям і не чекати, поки воно назавжди проникне через волокна тканини. Особливо це стосується плям, які важко піддаються лікуванню, наприклад, кави, жиру, крові або червоного вина.

4. Використання холодної води

Миття посуду холодною водою теоретично здається економічним варіантом, але ... ну, це лише теорія! Замочування посуду в холодній воді дуже ускладнює його подальше очищення - особливо жирний або дуже сухий бруд. Тому їх краще відразу залити водою з високою температурою . Те саме стосується миття вікон - гаряча вода з ними набагато краща . Цікаво, що виняток становить підлога з панелей - щоб ви не бачили смуг на них, краще використовувати холодну воду з невеликою кількістю оцту.

5. Брудні швабри та полотна

На жаль, багато людей роблять такі упущення. І ця помилка не тільки ускладнює прибирання, але й може бути дуже негігієнічною ! Пам’ятайте, що неправильно очищена губка або швабра є середовищем для розмноження бактерій і неприємного запаху . Отже, губку слід регулярно класти в посудомийну машину або кип’ятити в каструлі, або просто замінювати новою. Однак швабра повинна надходити до пральної машини кожного разу, коли миється підлога.

6. Чистка вікон у сонячний день

Мало хто знає, що суворе сонце може створити неприємні смуги на віконних панелях. А все тому, що сонячні промені швидко висушують миючий засіб на скляній поверхні, викликаючи непривабливі плями. Щоб зробити скло кришталево чистим згодом, потрібно багато сил і терпіння! Тому краще прибирати вікна в теплий день, але коли сонце ховається за хмарами .

7. Недотримання правила 15 хвилин

Чи знаєте ви, що чверті години прибирання на день достатньо, щоб удома було в порядку? Все, що вам потрібно зробити, це поставити кілька завдань, які ви зможете виконати за 15 хвилин, не відволікаючись ні на що інше. Це може бути пил, прибирання посуду з посудомийної машини, прибирання підлоги, винесення сміття або зміна постільної білизни - ви ставите собі завдання, які зможете виконати протягом певного терміну . Така чверть години для дому справді працює і дозволяє реалізувати т. Зв порядок ведення домашнього господарства . Завдяки їй ви будете щодня робити щось для свого інтер’єру, не будучи фізично обтяженим.

Прибирання - справжній біль для багатьох людей! Як виявляється, існують перевірені трюки, щоб зробити це набагато приємнішим. Добре організована прибирання не повинна бути такою поганою, як багато хто її малює ... Варто пам’ятати, що винагородою завжди є не лише чистий, але й безпечний, здоровий дім !


Стаття написана у співпраці з торговою маркою CIF.