Матроський стиль - розсуньте вітрила в облаштуванні квартири

Свобода, пригоди, небезпека, властиві цій професії - моряки колись викликали великий інтерес у жінок та заздрість у чоловіків. Тож не дивно, що морський стиль завжди був у моді. Жінки-моряки вибирали сукні з біло-блакитними смужками, а крапка вгорі та червона хустка на шиї. Морський стиль також прокрався в інтер’єр.

Матроський стиль дуже універсальний завдяки своїй простоті, тому він вдало впишеться в будь-який інтер’єр. Його функціональність заснована на тому, що він зарекомендує себе не тільки серед любителів вітрильного спорту, але і стане характерним декоративним мотивом, який додасть різним інтер’єрам відчуття легкості.

Вітерець морського вітру

Влаштовуючи інтер’єр у морському стилі, на початку вашої водної пригоди варто задуматися, чи це повинен бути головним декоративним мотивом у нашому домі, чи ми хочемо створити просто морський куточок. Це стиль, який в основному асоціюється зі світлими меблями, пофарбованим у біле дерево, біло-блакитними аксесуарами та типовими морськими пристосуваннями, такими як снаряди, корабельні моделі або компаси.

Вітальня в морському стилі характеризується легкістю, яскравістю та прозорістю. Їх дарують приміщенням завдяки введенню світла, а також білим стінам, які оптично збільшать будь-який інтер’єр. Отже, навіть власники невеликої території зможуть занести в неї частину великого моря. Вибір білого або світло-блакитного дивана доповнюється великою кількістю подушок - яскравих або темно-синіх, червоних або смугастих для контрасту. Весь приморський вигляд додадуть приморські прикраси. Інтригуючі картини чи фотографії узбережжя, маяка чи рами, наповненої черепашками, - це бичаче око.

Спальня - це святиня, де ми хочемо відновитись після важкого дня. Розташувавши його в морському стилі, ми внесемо в нього приморську атмосферу, яка асоціюється із спокоєм та релаксацією. Варто вибрати легке ліжко з балдахіном - ніжний матеріал, що хитається, як морські хвилі, змусить вас почувати себе як на пляжі у вашому спальні. Декоративним доповненням буде добір біло-блакитних постільних речей та картин з видом на море.

Піратська кімната нашого малюка

Матроський стиль у своїй базовій версії тонкий і тонкий, але - в іншому варіанті - також сміливий і контрастний. Якщо наша дитина активна і має живу уяву, варто створити для неї ігровий куточок, який перенесе його в інший світ. Найкращий спосіб використовувати морський стиль - перетворити його на… піратський стиль. Кімната маленького пірата стане барвистою та цікавою завдяки використанню контрастних кольорів, таких як білий, різні відтінки синього та червоного. Всю композицію доповнить ліжко з незвичайними формами, наприклад човен. У кімнаті не може бракувати пристосувань прямо з корабля Джека Горобця - наприклад, імітація щогли з іменем дитини, фреска з піратом або компас. Клімат інтер’єру змусить не лише наймолодших бажати залишитися в ньому.

Сувенір з морського відпочинку

Справжні любителі вітрильного спорту можуть використовувати своє хобі як декоративний мотив. Власники типових атрибутів мореплавства не повинні ховати їх у шафах або підвалі. Якщо у нас є морські мотузки та мотузки, ми можемо покластися на різні типи вузлів, незвичайні форми яких прикрасять будь-яку стіну у вітальні або в офісі. Сентиментальні мандрівники можуть також використовувати пісок з далекого пляжу як прикрасу, закритий в оригінальній банці або пляшці, завдяки чому спогади повертатимуться до нас кожного разу, коли ми на нього дивимося. Цікавим рішенням є також настінний розпис із зображеннями типів щогл або кораблів, які можна використовувати у справжньому матроському кабінеті.

білі та сині смуги на стіні ванної кімнати, кругле дзеркало в дерев'яній рамі, дерев'яна стільниця для ванної

Водне натхнення

Незважаючи на те, що матроський стиль вписується в будь-яку кімнату, цікавим рішенням є його використання при облаштуванні інтер’єру, найбільш пов’язаного з водою - тобто у ванній. Якщо він характеризується великою площею, ви можете прикрасити його настінним розписом з приморським принтом, який ми розміщуємо, наприклад, за ванною. Завдяки цьому кожна лазня буде нагадувати нам про святкову поїздку на море. Більш делікатні композиції ванної кімнати в морському стилі можуть базуватися на синьо-білих аксесуарах, таких як рушники, килимки та туалетно-косметичні засоби.