Яку москітну сітку вибрати? Ми радимо

Москітна сітка - це не що інше, як сітка від комах, яка захищає інтер’єр вашого будинку не тільки від комарів, а й від мух, ос та молі, залучених світлом. На ринку існує безліч рішень та типів сіток - чи знаєте ви, які з них вам найкраще підійдуть? Сьогодні ми пропонуємо вибрати москітну сітку, щоб вона найкраще виконувала свою функцію.

Види москітних сіток для вікон

Комахи, що врізаються в квартиру , найбільше турбують вечорами, і в спекотне літо це єдині випадки, коли ви можете прохолонути, випускаючи повітря через широко відкриті вікна. Якщо ваші вікна не закріплені сіткою, ви можете вибрати між проведенням вечора в повній темряві або прийняттям присутності комарів та інших неприємних комах, залучених блиском ламп у вашій квартирі.

З москітними сітками все простіше - ви можете провести вечір так, як вам подобається, широко відчинити вікна і спокійно читати газету, замість того щоб використовувати її для полювання на комах. То яку москітну сітку для вікон вибрати ? Розглянемо одне з трьох найпопулярніших рішень.

Москітна сітка на липучці

Цей тип москітної сітки - це просто сітка, яку ви вирізаєте за розміром вікна та легко встановлюєте її за допомогою застібок-липучок, що входять до комплекту. Якщо ви хочете захистити дуже великі поверхні від комах або у вас просто є більше маленьких вікон для покриття, ви також можете придбати москітну сітку на метр . Москітна сітка на липучках - це дешеве та просте у встановленні рішення, яке ефективно захищає від комах.

Москітна сітка на рамі

Москітні сітки, встановлені на рамах (найчастіше з алюмінію), є дещо дорожчим рішенням, ніж текстильні, але якщо ви оберете правильний розмір, вони будуть служити вам багато сезонів. Ви можете знімати та вмикати таку раму багато разів, не боячись, що ви пошкодите конструкцію.

Саморобна москітна сітка

Якщо хочете, можете спробувати зробити москітну сітку самостійно - тоді вона буде працювати так само, як москітна сітка на липучці. Щоб зробити ефективне покриття від комарів, вам потрібні лише москітна сітка і звичайна клейка стрічка. Який матеріал для москітної сітки вибрати ? Доречною буде спеціальна сітка для комах або дрібна вінілова сітка (її можна придбати в будь-якому будівельному магазині).

Яку москітну сітку вибрати для балконних дверей?

Москітна сітка повинна бути перш за все практичною. Не можна заблокувати балконні двері звичайною сіткою-липучкою або рамою, оскільки вони не будуть виконувати свою основну функцію. Москітна сітка для балконних дверей перш за все повинна дозволяти вільний прохід.

Найкраще в цій ролі працює москітна сітка на рамі . На ринку існує безліч рішень такого типу, і якщо ваші балконні двері мають незвичайні розміри, ви можете замовити москітну сітку за розміром. Після придбання балконна москітна сітка на рамі прослужить вам роками.

Якщо ви шукаєте дешевше рішення, ви також можете спробувати москітну сітку на липучці , схожу на вікно, але що складається з двох смуг, які перекриваються або з'єднуються за допомогою магнітів. Однак пам’ятайте, що таку москітну сітку набагато легше знищити, тому це рішення на один, максимум два сезони.

Яка москітна сітка буде найкращою для дахового вікна?

На відміну від зовнішнього вигляду, ви також можете легко захистити свої дахові вікна від комах. Все, що вам потрібно зробити, це встановити спеціальну москітну сітку на раму на стіні навколо вікна - це може бути звичайна сітка з отвором, що дозволяє вам дістатись до ручки і нахилити вікно, або плісирована москітна сітка, яку ви можете будь-коли згорнути і повністю розкрити вікно.

Встановлення москітних сіток у вікна не повинно бути пов'язано з великими витратами, а може значно підвищити комфорт проживання влітку. Дізнайся сам і проведи свої літні вечори спокійно.