Ми влаштовуємо ванну - як вибрати меблі для ванної

Влаштовуючи квартиру, ми приділяємо все більше часу та уваги облаштуванню ванної кімнати. Це не тільки місце для ранкових та вечірніх туалетів, але і місце для відпочинку та регенерації. Ідеально оформлена ванна кімната повинна бути не тільки приємною, але найбільше функціональною. Як вибрати меблі для ванної?

На сьогоднішній день на ринку представлено багато моделей фурнітури та меблів для ванних кімнат, які дедалі більше схожі на кімнатні. Вони бувають різних кольорів і виготовляються з різних матеріалів. Однак, вирішуючи придбати меблі, зверніть особливу увагу на те, чи стійкі матеріали, з яких вони виготовлені, до складних умов у ванній. Підвищена температура, вода та волога є чинниками, що сприяють пошкодженню меблів - розшарування краю або набухання верхівки є найпоширенішими результатами неадекватно підібраних або погано захищених матеріалів, з яких виготовлені меблі.

Дерево - недооцінений матеріал, який використовується у ванних кімнатах. На відміну від зовнішнього вигляду, це один з найкращих матеріалів, який при правильному закріпленні служитиме нам довгі роки. Дерево добре працює в будь-якому інтер’єрі, при цьому дарує відчуття тепла і затишку, і воно чудово поєднується з іншими матеріалами, такими як кераміка або скло. Дерев’яні шафи, стільниці, консолі під умивальник оптично збільшать інтер’єр маленької ванної кімнати. У великих світлих кімнатах вони можуть стати головним елементом, що привертає увагу.

марнославство від старої машини співачки, біла плитка для ванної

Вибираючи меблі для ванних кімнат, слід врахувати розміри ванної кімнати і відповісти на питання - «для чого потрібен предмет меблів у моїй ванній?». Якщо ми дбаємо про естетичні цінності, ми можемо вибрати стилізовані дизайнерські консолі або шафи під умивальник. Стилізовані меблі додадуть різноманітності та аромату будь-якій композиції.

Підвісні шафи з дзеркалами виявляються хорошим рішенням, коли ви хочете зберегти багато вільного місця або додати у ванну кімнату кілька сантиметрів. Дзеркало - відмінний метод освітлення ванної кімнати. Крім того, правильно підібрана дзеркальна шафа, інтегрована в стіну, стане частиною ванної кімнати, яка набуде мінімалістичного естетичного характеру.

Нестандартні ванні кімнати вимагають нестандартних рішень. Вибираючи меблі для ванних кімнат, варто виміряти стіни та підлоги та підібрати індивідуально меблі для інтер’єру. Зокрема, невеликі ванні кімнати або ванні кімнати на горищі потребують унікального обладнання. Меблі на замовлення або індивідуальні замовлення в цьому випадку будуть чудово працювати. Меблі, які ми розробляємо, мають ще одну перевагу - це дозволяє облаштувати ванну кімнату відповідно до наших індивідуальних потреб. Безліч ящиків, довга стільниця, високі ніжки, ніші з поличками - чому б і ні?

Організовуючи простір у ванній кімнаті, варто вдатися до ще одного ідеального рішення. Індивідуальні шафи, які є складним модулем з декількох одночасно. Умивальник або підвісна шафа можуть доповнювати один одного і проникати, створюючи ідеальну композицію. Відповідна лінія меблів особливо підходить для великих ванних кімнат. У маленьких кімнатах краще уникати зайвих меблів і вибрати одну конкретну.

Вибираючи меблі для ванної, варто зупинитися на цікавих, унікальних рішеннях. В даний час ми маємо багато варіантів, починаючи від меблів, доступних у магазинах, і закінчуючи своїми руками. Перевага індивідуального складання меблів полягає в тому, що ви економите простір. Широкі окремо стоячі шафи вмістять предмети, необхідні у ванній, підвісні шафи з косметикою, а полиці у ванній кімнаті дозволять вам встановити ваші улюблені прикраси.