Осінній сад. Як захистити рослини на зиму?

Осінь у саду може бути справді прекрасною! Дерева і чагарники покриті золотом і фіолетовим кольором, ранкові тумани чарівно чарують просто над землею, а індійське літо срібляться в променях денного сонця. Однак осінь у саду - це не тільки принади природи, а перш за все напружений час, протягом якого рослини слід належним чином підготувати до зимових морозів. У наступних параграфах ми розкриваємо, які види потребують особливого догляду в осінньо-зимовий сезон та як їх захистити, щоб вони прокинулись здоровими та бадьорими навесні.

Як доглядати за вічнозеленими рослинами до зими?

Не секрет, що за садовими рослинами слід доглядати цілий рік - здорові, добре підживлені та политі екземпляри краще переживуть осінь та зиму. Наприкінці осені особливу увагу слід приділити вічнозеленим рослинам , тобто тим, які не переривають т. Зв транспірація. Цей процес заснований на випаровуванні води та її неможливості згодом вивести її з ґрунту. Як виявляється, саме відсутність води, а не морозна погода призводить до того, що рослини пересихають. Щоб запобігти їх відмирання, пам’ятайте, щоб восени забезпечити їх водою, щоб ґрунт був дуже гарним і глибоко зволоженим.

Завдяки цьому вічнозелені види, такі як барбарис, самшит, червоне дерево, тис або туя , зможуть накопичувати великий запас води в своїх тканинах. Крім того, пам’ятайте обережно захищати їх від перших заморозків. Для цього можна покрити рослини спеціальними нетканими ширмами, натягнутими на забиті в землю колами. Кореневу систему, у свою чергу, слід захистити, посипаючи кору, листя або тирсу навколо рослин.

Як доглядати за багаторічними рослинами перед зимою?  - Деякі люди обрізають багаторічні рослини безпосередньо над землею, потім покривають їх ** листям, т ...

Як доглядати за багаторічними рослинами перед зимою?

Деякі люди обрізають багаторічні рослини безпосередньо над землею, а потім захищають їх листям, тирсою або корою . Однак багато садівники радять залишати висохлі пагони осторонь і використовувати їх як опору для покриву. Завдяки цьому покрив буде більш стійким, а всередині пагонів буде шанс зимувати корисних комах. Щоб навесні розвивалися нові пагони, вам достатньо обрізати дерев’яні гілки багаторічників із закінченням зимових холодів.

Чому я повинен вкривати свої рослини до зими?

Варто пам’ятати, що багато видів рослин потрапили в польські сади з теплих країн, тому вони погано переносять зимові застуди. Перш ніж почати захищати рослини від заморозків, не забудьте пристосувати кришку до їхніх вимог . Більшість рослин потрібно покрити тільки тоді , коли температура вночі опускається нижче -5 ° C . Якщо надворі занадто тепло, захист може стати своєрідною «теплицею», яка стимулюватиме пагони рослини рости і, отже, гнити. Що найкраще працює як обкладинка? Садівники найчастіше тягнуться до соломи, сухого листя, іржу, тирси, нетканого полотна і навіть картону . Торф, навпаки, погана ідея, оскільки він дуже швидко вбирає і утримує воду.

Як вкрити багаторічники?

Під час м’якої зими рослинам слід давати близько 10 сантиметрів покриву . Це може бути кора, тирса, сухе листя. Якщо морози стануть гіркими, а зима виявиться безсніжною, варто покрити їх додатковим шаром, щоб ціле становило приблизно 15-20 сантиметрів . Таким чином необхідно захищати такі види, як: цибулини, зазубрені первоцвіти, осінні хризантеми, японські анемони, а також значну частину цибулин і бульб.: гіацинти, іфеони, інкарвіли, іриси, крокосмаси, лілії, дезертири та тритоми. Крім того, подбайте про свіжовисаджені багаторічні рослини восени, а також про декоративні трави. Оскільки останні відносно високі рослини, солома, бур’ян або неткане полотно будуть найкращим вибором для їх покриття. З іншого боку, покрийте такі рослини, як лаванда, сантоліна або заправа, щедрими прикрасами.

Дерева та кущі скидають листя на зиму

Окрім багаторічних та вічнозелених рослин, не забувайте і про дерева та чагарники, які скидають листя восени. Вони включають, серед інших садові гортензії, сирійські кетмії, пальмові клени та роди, а також молоді катальпи, магнолії та тюльпани. Ці види видів найкраще захистити від холоду листям, корою, тирсою або солом’яною мульчею . Троянди, навпаки, варто обробити насипом грунту, що досягає близько 30-40 см, а потім покрити їх нетканим полотном або солом’яними матами. Деревні породи троянд можна закріпити солом’яним килимком або гофрованим картоном .

Осінь - це момент, коли ми все ще можемо насолоджуватися теплом золотого сонця, але ми також повинні пам’ятати про наближення холоду. Тому варто розподілити час, проведений у саду - не забуваємо, що крім садівництва, рекомендується також відпочинок восени!