Невелика квартира з креативними рішеннями в залі - 5 ідей

Сучасний дизайн часто виявляється глибокою даниною маленьким інтер’єрам. Розумні системи організації простору, просторі і в той же час акуратні меблі та оригінальні обробки, що оптично збільшують простір, можуть перетворити непомітну студію у «міні» варіанті в шикарну та модну ергономіку міс. Дизайнери радять, щоб практичні рішення зустрічали сім’ю з самого порогу. Передпокій може виявитися справжнім царством функціональності, яке із задоволенням полегшить інтимну зону вітальні.

Способів одночасно створити ефектний і комфортний зал може бути безліч. Нижче ми представляємо деякі розумні домовленості, які нам особливо подобаються. Ми гарантуємо, що тут кожен знайде щось для себе - як шанувальник скандинавських інтер’єрів, так і мінімалістичний чи стилізований.

Як облаштувати великий зал в маленькій квартирі?

У невеликих квартирах часто спостерігаються значні диспропорції між розмірами кімнат. Наприклад, може статися так, що спальня займає менше шести-семи квадратних метрів, тоді як зал може похвалитися цілими десятьма. У цьому випадку варто використовувати простору вхідну зону і обладнати її зручною, просторою шафою. Такий предмет меблів вдало зіграє роль як гардеробу, так і практичного приміщення для зберігання речей. Радимо обладнати інтер’єр гардеробу розумними системами організації простору - кошиками з кришкою, контейнерами на рейках або підвісними органайзерами. Завдяки їм ви можете легко навести порядок у зовнішньому та сезонному одязі, а також взутті та аксесуарах. Цікаво, що в місткій шафі можна розмістити такі скарби, як прасувальна дошка і навіть ... пральна машина!Завдяки останнім ви можете легко звільнити простір у маленькій, нічим не примітній ванній кімнаті.

Як облаштувати невеликий зал в маленькій квартирі?

Дизайнери постійно змагаються в ідеях, які б зробили невеликий зал і смачним, і функціональним одночасно. Найчастіше інноваційні рішення стосуються струнких маленьких меблів. Наприклад, вузька підвісна шафа для взуття з навісними ящиками ідеально підійде для інтимного залу. Крім них, предмет меблів, як правило, має багато розумних відділень та куточків, завдяки яким ви можете легко відсортувати дрібні аксесуари, такі як засоби для догляду за взуттям. Ще однією цікавою особливістю стане невеликий розкладний столик, встановлений на стіні. Такий невеликий предмет меблів завжди буде під рукою, коли ви захочете прибрати ключі або зарядити телефон. Дзеркало настінне? Для невеликого залу чудово підійде модель з полицею і вішалками. Ці розумні деталі із задоволенням стежать за порядком та піклуються про зручні дрібнички.

Коробка для зберігання та коробка з коробкою для зберігання? Чому ні!

У маленькій квартирі на рахунку кожен сантиметр. Варто економити цінний простір завдяки складаним меблям, просторим приміщенням для зберігання та ергономічному плануванню простору. Однак пам’ятайте, що розумні схованки можна спроектувати не тільки у вітальні або спальні, але і в залі! Ідеальним прикладом є, наприклад, приміщення для зберігання, тобто місце для зберігання, розташоване прямо під стелею. Журнал може бути продовженням гардеробу або навіть частиною антресолі. На додаток до нього, варто розмістити в залі зручне сидіння на грудях, всередині якого, наприклад, поміститься якийсь сезонний одяг.

Ніша в залі - якщо не гардероб, то що?  - Якщо у вашому залі є невелика ніша, мабуть, не важливо ...

Ніша в залі - якщо не гардероб, то що?

Якщо у вашому залі невелике поглиблення, навряд чи вам слід заповнити його суворими меблями. По-перше, інтер’єр може виглядати занадто важким, а по-друге, це зробить його не функціональним рішенням. Якщо ви мрієте про оригінальний і водночас практичний акцент, ви можете поставити в поглиблення надзвичайну дерев’яну коробку. Предмет меблів буде служити одночасно і сидінням, і зручним місцем для зберігання, а також виявиться інтригуючим, декоративним елементом інтер’єру. Над коробкою ви можете встановити просту вішалку для верхнього одягу і вуаля! Ергономічна і водночас оригінальна композиція, готова.

Чому варто оформити книжкову шафу в залі?

Більшість людей ставляться до залу як до простору для зберігання верхнього одягу та взуття, рідше як до підсобної комори. Тим часом у нас є ще одна, зовсім інша пропозиція. Якщо ви книжковий хробак і у вашій вітальні чи спальні не вистачає місця для великої колекції літератури, ви можете успішно перетворити інтимний зал на домашню бібліотеку! Досить встановити серію полиць над входом і внутрішніми дверима, на яких будуть розміщені ваші улюблені томи. Якщо зал широкий, ви також можете встановити одну довгу полицю, яка проходить на всю довжину стіни. Така деталь може стати кульмінацією дерев'яної вагонки. Крім того, варто використовувати частину поглиблення в стіні і безпосередньо біля гардеробу, оформивши високу, вузьку книжкову шафу, що сягає стелі. Ми забезпечуємощо такі рішення є дуже практичними і в той же час додають приємні затишні нотки в інтер’єр.

Зал, як часто виявляється, - це простір з невикористаним потенціалом. Зазвичай лише невеликий розмір кімнат, що залишилися, змушує домочадців порушувати звичні схеми і ставитись до залу як до «повноцінної» частини квартири. Раптом виявляється, що непомітним інтер’єром може бути і зручний гардероб, і практична комора, і навіть книжкова шафа! Тому слід визнати, що багатофункціональність приміщення, призначеного для комунікаційних цілей, може бути дуже позитивним сюрпризом.