Як облаштувати робоче місце вдома?

Працювати вдома? Для одних це неприємність, для інших - благо. Кухонний стіл провисає під вагою нот, купи документів, різнокольорові картки, приклеєні прямо до стіни, ручки, які ми знаходимо під диваном під час більш ретельного прибирання - це, очевидно, неприпустимо. Хоча деякі люди чудово функціонують і потрапляють у безлад або - як вони кажуть - художній, творчий хаос, робота вдома буде найефективнішою, якщо ми виділимо для неї конкретний, виділений простір.

Повнорозмірний домашній офіс

Ідеальне рішення - організувати комфортний домашній кабінет в окремій кімнаті. Давайте виберемо такий, який протягом усього дня отримує сонячне світло, подалі від основної частини будівлі, кухні чи холу, завдяки чому ми відокремимося від шуму і суєти. Основою буде правильно підібрана меблі - та, яка буде відповідати всім нашим потребам і дозволить реалізувати доручені завдання.“Потреби, звичайно, дуже індивідуальні. Ми працюємо з ПК чи ноутбуком? Де ми розмістимо принтер? Скільки моніторів вам знадобиться? Яке додаткове електронне обладнання нам потрібно вставити? Які його розміри? Які документи, книги чи публікації ми зберігатимемо в офісі. Ми збираємось приймати клієнтів та відвідувачів? Відповіді на такі запитання дозволять нам визначити необхідне місце », - пояснює Магдалена Гацковська зі студії Cat Inside Interior Design. Як підкреслює експерт, у випадку окремого домашнього офісу ми маємо велику свободу, коли справа стосується декору. Ми влаштовуємо простір так, щоб вам було максимально комфортно та комфортно в ньому.“На мою думку, кольори офісів необов’язкові, ми можемо спробувати більше в домашньому офісі, ніж в офісній будівлі. Однак добре, щоб кольори мали творчий та спонукальний вплив на нас. Тому краще бути обережним, використовуючи лише темні або навіть чорні кольори, кольори з високою контрастністю », - каже Магдалена Гацковська.

Що ще? Також корисним буде надихаючий вигляд за вікном - на хмарочоси або красиві квітчасті луки, які диктують малюнок міста. Звичайно, ми представили тут ідеальний сценарій, коли кожен фрілансер або підприємець має відповідний простір для створення офісу. Насправді розмір найчастіше не дозволяє організувати повнорозмірний домашній кабінет , тому ми повинні підходити до теми дуже креативно.

Домашній офіс до речі

Відкритий простір дає нам багато можливостей - досить розділити його книжковою шафою або перегородкою. Але що, якщо навіть таке рішення не є варіантом? Якщо дизайн не включає офіс або розміри нашого будинку чи квартири не дозволяють мати таку кімнату, ми повинні організувати домашній офіс в іншому, теоретично не призначеному для цього місця. Основою тут є поділ, розмежування зон і водночас підтримка стилістичної, естетичної безперервності та послідовності, завдяки чому письмовий стіл та стілець, розміщені за диваном або поруч із кухонною стільницею, не будуть нагадувати інтер’єр гуртожитку.

Поруч з диваном

Найчастіше ми обираємо один із двох варіантів: влаштовуємо домашній кабінет у вітальні або спальні. Звичайно, вибираючи меблі, ми повинні керуватися загальним декором, заснованим на подібних матеріалах та кольорах. Що стосується вітальні, то справа відносно проста - зв’язок між двома зонами може бути схожий на світильники або однакову оббивку крісла та диванів. Тут будуть працювати меблі в стилі шафи, вишукані письмові столи та парти, в які ми зможемо сховати необхідну документацію, пристосування. У свою чергу, було б досить ризиковано оснащувати офіс принтером та іншим подібним обладнанням - по можливості давайте помістимо їх у шафу, що замикається, або навіть шафу з розсувними дверима.

Робота з перервою на сон

Тихе, відокремлене місце, де нам ніхто не заважатиме? Звичайно, спальня! Хоча вчені сперечаються щодо необхідності розділення функцій, особливо зон для відпочинку та роботи, розташування письмового столу в спальні часто є єдиним раціональним рішенням. Між ліжком і вікном або ліжком і дверима, у поглибленні чи кутку кімнати, завжди буде кілька десятків сантиметрів вільного простору, який ми можемо перетворити на скромний, але зручний домашній кабінет .“Це може бути місце безпосередньо біля вікна (де невеликий письмовий стіл також можна використовувати як тумбочку або туалетний столик). Додатково можна встановити карнизи з шторами і закрити «кабінет», відокремивши його від решти кімнати. Ви також можете укласти все це у високий предмет меблів, який відкривається лише під час роботи (це зручно, оскільки всі додаткові аксесуари щодня приховуються) », - говорить Кароліна Сковронська, дизайнер інтер’єру зі студії Nieskromne Thogi.

Офіс повинен відповідати інтимному, будуарному характеру, він не повинен вносити дисонанс у приватний простір, а доповнювати його. Ми неминуче тут відмовляємося від важких офісних меблів, замість цього перетворюємо їх на туалетний столик із м’яким затишним кріслом. «Усі розкладні настінні столи - теж гарна ідея. А також бадилля на ногах кіз. Рішення, які не займають багато місця і за необхідності можуть бути легко зібрані або розібрані, які можуть виконувати багато різних функцій », - продовжує Кароліна Сковронська.

Здається, немає місця, яке розділяло б більше кухні та робочої зони. Однак виявляється, що вони можуть ефективно працювати разом. Ми не говоримо про обробку проектів безпосередньо на кухонному прилавку або надсилання електронних листів із ноутбука, розміщеного на столі. Ми повинні поставити письмовий стіл у місці, де ми не будемо заважати домочадцям - ні користування кухнею, ні спілкування. Це може бути віконний простір або позаду ряду шаф. Гарною ідеєю є відокремити письмовий стіл від кухонної струни легкою перегородкою або навіть встановити предмет меблів за розсувними дверима, що відповідає зовнішньому вигляду фасаду будівлі. Досить пересунути їх, додати стілець і ... приступити до роботи.

Є й інші креативні рішення. Парта під сходами виглядає досить оригінально, але ми отримуємо куточок, де теоретично нас ніхто не заважатиме. Кабінет, розташований у колишній вбиральні, може не мати вікна, але принаймні ми відокремимо його дверима, тому нас не потурбує легкий розлад. Також ми успішно перетворимо підвал або підвал на офіс. Необхідність - це мати винаходу для домашніх працівників!

Робота в спільній кімнаті з іншими членами домогосподарства вимагає мотивації та дисципліни. Іноді нашу концентрацію порушує сусіднє ліжко або холодильник, що стоїть у нас під рукою. Слід пам’ятати, що послідовно реалізований план та комфортне обладнання забезпечать, що ми не обміняємо роботу вдома ні на що інше. Хоча наш домашній офіс розташований у спальні, кухні чи вітальні.