Як влаштувати осінній куточок для читання?

Домашні домовленості все більше і більше відображають не лише наш характер і смак, а й ... пори року. Влітку інтер’єри наповнені свіжозрізаними квітами і сонцем, що світить крізь вікна, а взимку вони пахнуть корицею, мандаринами та сімейною атмосферою Різдва. Осінь вважається найбільш гнітючою пора року, тому варто зробити так, щоб наші чотири кути допомогли нам пережити майбутні сірі та довгі вечори.

Осінь, безсумнівно, одна з найкольоровіших пір року, - це час погодних контрастів, і її прихід часто змінює наш настрій. Інтер’єр натхненний кольорами навколишньої природи - коричневим, золотим та червоним, які дозволяють ловити останні сонячні промені в чотирьох кутах. Однак, коли надворі починає сіріти та похмуро, ми починаємо відчувати потребу втекти до теплого притулку.

Незважаючи на несприятливу ауру, спробуємо внести радісні акценти в наш інтер’єр. Все довші та довші вечори будуть висвітлюватися атмосферними ліхтарями або свічками, тоді як ароматичні палички та олії огортатимуть квартиру запахом ранньої осені. Текстиль, пухнасті ковдри з флісу і теплі килимки також відіграватимуть важливу роль в композиції. Коли дощові дні та тижні застають нас, варто подумати про створення вдома місця, яке доставить нас у теплу та розслаблюючу подорож.

Достатній простір

Влаштовуючи осінній куточок для читання, давайте переконаємось, що він розташований у тихій частині квартири, подалі від домашньої суєти. Атмосферу близькості забезпечить освітлення настрою, а необхідний комфорт - зручне крісло. М'яка подушка, маленький столик і гарячий напій доповнять ціле, створивши місце, придатне для всіх книжкових хробаків. Цей простір також буде урізноманітнено рослинами, які допомагають зосередитись і розслабити наш зір

Якщо в нашому будинку немає окремої кімнати, яка служить офісом чи книжковою шафою, ми можемо створити унікальний осінній куточок у кожній кімнаті, навіть у залі чи залі - все залежить від нашої творчості. У окремих будинках ми часто вирішуємо створити відкриті сходи, під якими варто розмістити пуф, невеликий диван чи крісло. Таким чином ми створимо невелику зону комфорту - ми зможемо читати улюблені книги, вчитися до іспиту, спілкуватися з друзями по телефону або слухати музику. Варто прикрасити такий притулок зручними подушками та ковдрою, в якій ми зможемо обійматися кожного неприємного та холодного вечора.

Ми можемо відокремити подібну зону комфорту у вітальні або в спальні. Це можна зробити, використовуючи різні кольори на стінах, або просто відокремивши його екраном або маленькою книжковою шафою. Наш маленький притулок повинен змусити нас почуватись у безпеці та розслабленості. Однак, незважаючи на відокремлення окремого простору, ми не повинні відступати від основної теми в оформленні всієї кімнати, щоб уникнути непотрібного хаосу. Отже, якщо ми влаштовуємо квартиру у вінтажному стилі, яка переживає свій ренесанс, варто зупинитися на чітких та контрастних кольорах - чорному, жовтому, фіолетовому - тоді як, якщо ви хочете створити власний лофт, ви не можете забути про його підказку - строгість в поєднанні з природним , теплі начинки.

Осінні прикраси

І що це за статисти? Вибір сезонних прикрас дозволить внести недорогі зміни в дизайн інтер’єру. Восени варто надіти запашні свічки, які огорнуть нас своїм теплом та розслаблюючим запахом, а також теплі ковдри та килимки - візерунок, пов’язаний з найдощовішим сезоном року, це червоний картатий візерунок. Осінь також дає нам багато природних акцентів. Збір каштанів, що падають з дерев, завжди був і буде одним з улюблених занять під час сімейних прогулянок. Ви можете зробити цікаві прикраси самостійно з насіння кінського каштана, наприклад, центральні елементи, які чудово прикрасять наші серванти або журнальні столики.

Осінь дуже швидко змінюється від різнобарвного листя і сонячного світла до калюж і ранкового дощу. Будинок, який є нашим притулком, повинен допомогти нам пережити цей найнестабільніший сезон.