Оцет в домашніх умовах - як використовувати оцет при прибиранні будинку?

Оцет обов’язково повинен бути у кожному будинку. Він дешевий, широко доступний і має ряд властивостей, що роблять його чудовим миючим засобом . Оцет легко впорається з кальцинованим чайником, брудною духовкою і навіть допоможе позбутися неприємного запаху від пральної машини. Перевірте, як ви можете використовувати спиртовий оцет у своєму будинку!

Спиртовий оцет - властивості

Оцет має безліч властивостей, серед яких:

  • дезінфекція - оцет має дезінфікуючу дію, тому його можна використовувати для очищення місць, особливо підданих розвитку бактерій;
  • видалення накипу - оцтова кислота справжнє вбивство каменю, тому вона легко справляється з кам’янистим чайником або пральною машиною;
  • розблокування - оцет у поєднанні з харчовою содою створює піноутворюючу суміш, яка не тільки засмічує стік в умивальнику або в раковині, а й усуває неприємний запах, що надходить із сифона;
  • освіжаючий - завдяки вмісту алкоголю оцет вбиває бактерії, відповідальні за утворення неприємних запахів;
  • полірування - властивості оцту означають, що його можна використовувати як натуральний ополіскувач для посудомийної машини.

Як почистити праску? Використовуйте оцет і харчову соду

Вам цікаво, чим почистити праску? Все, що вам потрібно зробити, це зробити правильний розчин оцту та соди для швидкого та безпечного очищення обладнання. Для очищення підошви вам знадобиться:

  • ½ склянки оцту;
  • ½ склянка харчової соди;
  • м'яка тканина.

Влийте оцет в соду , почекайте, поки квартира перестане збиватися, потім змочіть тканину і потріть холодну підошву праски. Якщо бруд дуже сильний, ви можете повторювати цю дію, поки не отримаєте задовільних результатів. Також можна прочистити отвори або бак праски отриманим розчином. Для цього вилийте суміш у ємність, підключіть праску до електрики та увімкніть пару приблизно на 5 хвилин. По закінченню цього часу заповніть резервуар водою (бажано м’якою або дистильованою) та повторно запаріть, щоб видалити всі залишки та усунути дратівливий запах оцту.

Як почистити духовку? Вибирайте оцет і соду

Як почистити піч плямами і плямами від спаленого жиру? Знову ж таки, звичайний харчовий оцет може бути рішенням! Все, що вам потрібно зробити, це змішати: 5 столових ложок оцту з 4 столовими ложками соди і декількома краплями рідини для миття посуду , а потім нанести отриману пасту на брудні поверхні. Залиште суміш на кілька годин, а потім ретельно очистіть її вологою ганчіркою.

Як зняти накип з чайника? Оцет і вода допоможуть

Як безпечно очистити чайник від накипу, не використовуючи хімікатів? Рішення простіше, ніж ви думаєте. Все, що вам потрібно зробити, - це змішати оцет і воду у пропорції 1: 1 , вилити в кам’янистий чайник і залишити приблизно на годину. Цегельний ефект!

Як почистити мікрохвильовку? Змішайте оцет з водою

А як почистити мікрохвильовку, щоб позбутися від неприємних запахів? Для цього вам знадобиться 1: 1 розчин оцту та води . Налийте суміш у миску, а потім помістіть її в мікрохвильову піч і увімкніть пристрій на кілька хвилин. Розчин оцту на пару не тільки нейтралізує неприємні запахи, але і пом’якшує бруд, полегшуючи видалення тканиною.

Як почистити клітку кролика або морської свинки? Октем!

Регулярне очищення клітин лагоморфів та гризунів є важливим. Якщо на дні кошика для сміття з’являється упертий осад, для очищення можна використовувати оцет. Все, що вам потрібно зробити, - це збризнути плями оцтом , почекати кілька хвилин, а потім протерти м’якою тканиною. Також пам’ятайте, що тварини мають дуже чутливий нюх, тому необхідно ретельно промити клітку!

Оцет - вирішення багатьох домашніх проблем. Якщо вам цікаво, чим почистити згоріле залізо або як зняти накип з чайника, просто використовуйте оцет. Завдяки своїм властивостям, оцет є чудовим засобом для чищення , який, на відміну від хімічних речовин, безпечний і дуже дешевий.