Зроби сам: як зробити гіпсову лампу?

Створюючи світильник, ми керувались трьома основними припущеннями: оригінальним, корисним та відповідним інтер’єру горища. 

Я дуже хотів, щоб проект був відносно простим - щоб кожен із вас міг зробити це в комфорті власного будинку. Отже, ми звели до мінімуму використання електроінструментів, матеріали також легко доступні - власна модифікація проста в реалізації. Тож підемо :)

Щоб зробити ламу, нам потрібно:

- рами з кабелем (я купив наш у Касторамі - коштував близько 8 злотих);

- гіпсова пов’язка (я використовував 5 рулонів - вартість одного шматка становить близько 3 злотих у медичному магазині, в аптеці це, мабуть, буде набагато дорожче);

- пляжний м’яч (я хотів великого розміру - мені вдалося знайти такий діаметром 40 см, вартість 4 злотих).

Необов’язкова фарба або спрей для додання кольору та захисту поверхні.

Ми починаємо з того, що надуваємо кульку (наша виявилася страшенно квадратною) і поміщаємо її в банку, банку тощо, щоб знерухомити. Раджу нарізати бинт шматочками довжиною близько 10-15 см, завдяки чому він буде краще прилягати до поверхні кулі. Занурте бинт у воду і витягніть його прямо на кульці. Пояс за поясом (з нахлестом), поки не вирішите, що глибина тіні вас задовольняє.

Наступний шар бинтів слід накладати перпендикулярно попередньому - це збільшить міцність всієї конструкції. Таким же чином продовжуємо з наступними шарами.

Дайте їй висохнути близько години, потім спустіть кульку - не хвилюйтеся, ідеально відкотитись від штукатурки.

Мій абажур асиметричний і не має ідеальної поверхні - тому я вважаю ефект феноменальним! Зубчасті краї бинтів також надавали цілому певний шарм.

На нашій майбутній кухні з’явиться багато чорного. Ми вирішили, що абажур зовні буде чорним, всередині буде білим завдяки властивостям білого. З цієї причини зовнішню частину рами я пофарбував у чорний колір. На ринку існують різні рівні блиску - я вибрав матовий чорний. Те, що мало залишитися цілим, я закріпив звичайною паперовою стрічкою, решту зашпаклював наждачним папером 220.

Однією з властивостей гіпсу є його сильна вбираюча здатність - щоб зменшити його після того, як цвіль повністю висохне (раджу залишити його хоча б на добу), я пофарбував його стельовою фарбою, якої я зараз маю вдосталь. Закріпивши середній шар, я пофарбував зовнішній тим самим спреєм, що і тримач. В кінці я зробив отвір для всієї електрики - тобто для вставки тримача. Раджу свердлити свердлом! Свердло вкручується в бинти, і легко нашкодити собі та лампі. Для мене фрезерний верстат працював добре, звичайний палітурний ніж також буде дуже хорошим.

Це кінець :) Наш світильник був у нас більше півроку, і ми цим здивовані. Світло чудово поширюється по кімнаті, штукатурка не деформується і не відпадає.

Я планую зробити ще більше :)

І як? Ви будете спокушатися? :)

Ви можете знайти більше проектів на: моєму веб-сайті. Я вас запрошую!

Дивіться навчальне відео: