Стале будівництво - це майбутнє. Перше видання 4Buildings позаду

Понад 2000 професіоналів та 2,5 тис. ентузіастів екологічного будівництва, 5 тис м² площі, 70 виставок, дебатів, виставок, зон для консультацій, майстер-класів, консультаційних стендів, презентацій, зеленої зони - перше видання 4Builidngs відбулося 15-17 листопада цього року. , в Міжнародному конгрес-центрі в Катовіце.

4Buildings розпочались 15 листопада 2019 року з днем ​​для професіоналів, під час якого було проведено 17 тематичних сесій. Конференція висвітлила чотири найважливіші тенденції в будівельній галузі 21 століття: відновлювані джерела енергії (GoGreen), стале будівництво (NoWaste), нові технології (InTech) та інтелектуальні рішення в будівлях (BeSmart). У заході взяли участь власники будівельних компаній, лідери інноваційних рішень, виробники, постачальники, архітектори, інженери, інвестори, забудовники, місцева влада, законодавці та експерти з Польщі та світу.

- Як будувати стійким способом, використовуючи інноваційні будівельні технології та відновлювані джерела енергії, щоб будівлі створювали умови для кращого життя та роботи? Шукаючи відповіді на ці питання, ми створили 4Buildings, нову подію в будівельній галузі, яка відповідає на зміни тенденцій у будівництві та архітектурі. Інтерес до першого видання свідчить про те, що тема була правильною. Напевно, стільки важливих слів було сказано в Польщі про стале будівництво та його вплив на наше життя та здоров’я. Висновок 4Buildings говорить про те, що безсмітне будівництво - це не примха, а надійне майбутнє. Це чудовий стимул розвивати та продовжувати ідею 4Buildings - стверджують Малгожата Бурцек-Левандовська та Роберт Поситек, автори програми 4Buildings, редактори Propertynews.pl та Propertydesign.pl.

4Будівлі були урочисто відкриті дебатами під назвою "Нульові відходи в будівництві" . Скільки ми втрачаємо, будуючи традиційно, скільки отримуємо, будуючи свідомо? Здорові, безпечні, ефективні, спираючись на природу, які матеріали та будівельні технології слід використовувати, щоб бути сумісними з круговою економікою? Це питання, на які відповіли учасники.

- Будівництво у світі відповідає за половину світового видобутку сировини та за третину викидів вуглекислого газу. Загалом, ми досить отруйні. Дійсно, за відходи головним чином відповідають підрядники, але не тому, що вони цього хочуть. Ми знаходимось на початку ланцюга інвестиційних процесів, створеного законодавцями, користувачами, інвесторами та архітекторами, які не завжди хочуть використовувати більш дорогі продукти в короткостроковій перспективі , визнав Даріуш Блохер , президент Budimex.

- У багатьох галузях промисловості, наприклад, у житловому будівництві, недостатньо обізнаних щодо екологічних рішень. Саме тому ми не дивимось на інших, ми йдемо своїм шляхом, зосереджуємось на сталому розвитку, - сказав Шимон Войцеховський з APA Wojciechowski. - Думати про нульові витрати з точки зору архітектора слід починати з проектування будівлі з думкою, що її не зруйнують через кілька-десяток років, - додав він.

- Стале будівництво - надзвичайно важлива тема, - підкреслив Яцек Сівінський, президент Velux Polska. - Ще мало будівель мають екологічні сертифікати, але ця обізнаність зростає. У майбутньому екологічні споруди стануть більш привабливими для орендарів, і, отже, інвестори отримають вигоду , стверджував він. - Підвищення обізнаності про екологічні рішення є тривалим і важливим процесом, але велика роль держави полягає у просуванні проекологічних рішень за допомогою нормативних актів, - сказав Марсін Мандри , директор з маркетингу та стратегій Lafarge. -За останні 30 років цементна промисловість зменшила викиди приблизно на 30%, у тому числі шляхом зміни промислового палива. Сьогодні в Польщі спалюється близько 10% комунальних відходів. Щороку Лафарж використовує стільки відходів, скільки може утворити місто з мільйоном жителів, - сказав він.

Протягом першого дня 4 Будівлі також обговорювались сучасні матеріали, використані в будівництві. - Багато середніх будівельних компаній цікавляться збірними конструкціями. Вони шукають можливості придбати виробничі заводи або мають намір побудувати власні заводи. Вони хочуть освоїти нові ринки в Польщі або запропонувати пропозицію за кордоном, - підкреслив Ян Стилінський , президент Польської асоціації будівельних роботодавців. -Польща ніколи не буде світовим лідером у галузі інновацій у будівництві, але це не означає, що наші компанії не впроваджують сучасні технології. Бракує стратегічного, управлінського погляду не лише на те, що відбувається зараз, але і через два роки. Ми повинні планувати бізнес-процеси в компаніях у Польщі з перспективою на сім-десять років. Тоді ми зможемо сміливіше підходити до інновацій, необхідних підприємству для виживання на ринку, - вважає Ян Стилінський.

Яке відношення мають розумні будинки до зеленого будівництва? Як інноваційні технології та ІТ-системи можуть підтримувати зелене будівництво? Що є абсолютним «обов’язком» сучасного об’єкту? Учасники сесії під назвою "Розумні будівлі = стійкі будівлі" шукали відповіді на ці запитання .

- Будинки із зеленими дахами та зеленими фасадами - майбутнє будівництва. Такі будинки будуть живитись від чистої, відновлюваної енергії та виготовлятись за екологічними технологіями, - прогнозував Тадеуш Павлачик , експерт з управління якістю та сертифікацією пасивних будівель, координатор інвестиційних проектів / проектів з низьким рівнем викидів та житлових будинків зі стандартами ***** ефективності. Мацей Турський , експерт з інтелектуальних технологій, власник Futunext, автор книги "10 міфів про розумні будинки", аргументував правомірність встановлення розумних рішень. -Автоматизація прибула в наші будинки назавжди. Навіть якщо ми не маємо інтегрованої системи розумного будинку, ми все одно матимемо автоматизацію. Варто усвідомлювати, що коли ми думаємо про сучасний будинок, ми повинні купувати автоматизацію в тій чи іншій формі, - сказав він.

- Я поміркований оптиміст. Пам’ятаю, коли наша компанія 4,5 роки тому розпочала проекти розвитку, ми намагалися переконати людей використовувати розумні рішення в квартирах. Ми стикалися з ситуацією, коли це вважалося непотрібним, непотрібним. В даний час розробники, які не покладаються на розумні рішення, знаходяться на "хвості" ринку, - прокоментував Міколай Пертек , директор з Центральної Європи у Fibaro.

Зелений офіс, що це що? - обговорювались під час дискусії, присвяченої першому дню 4-х місць у Катовіце. Тема сесії включала низку детальних питань: енергія на сучасному робочому місці, витрати на інвестиції проти переваг, типи систем опалення та охолодження в офісних будинках, а також освітлювальні установки та супутнє питання енергоспоживання електричного обладнання. Рафал Шурма , президент Польської асоціації зеленого будівництва PLGBC, власник visio | архітектори та консультанти також звернули увагу на переваги низькотехнологічних рішень, наприклад, в контексті піклування про якість повітря в будівлі. -Якщо ми хочемо відкрити вікно, а надворі смог - ми можемо покластися на автоматизацію. Тут цікаві низькотехнологічні рішення. Менеджер будівлі може встановити герметичні вимикачі на вікнах, і таким чином знає, які вікна закриті, і може надіслати електронне повідомлення людям, які знаходяться найближче до вікон, та вказати, які слід закрити, - сказав він.

- Очікуваний стан - кожен наступний офіс буде зеленим. Швидше, немає повернення назад і повернення до того, що було , стверджував Радослав Стоєк , віце-президент Dalkia Polska Solutions. - Все, що відбувається навколо нас, прямо виправдовується нашою продуктивністю. У 2018 році дослідження показали, що лише 12 мг на кубічний метр повітря значно знижує нашу продуктивність, додав він.

Кристян Вавер , партнер студії Horizone, Польська асоціація зеленого будівництва PLGBC наголосив на перевагах консультування проекту з майбутніми користувачами. - Важливим аспектом є спільне проектування із залученням працівників. Проектуючи офіси, ми можемо спроектувати будівлю для конкретного одержувача та провести опитування. Інвестору варто скористатися можливістю прислухатися до голосів своїх співробітників, - наголосив він.

Другий і третій дні (16-17 листопада цього року) 4Buildings прийняли формулу Днів відкритих дверей. Любителі зеленого будівництва взяли участь у зустрічах з експертами, виступах та семінарах. З чого побудувати будинок 21 століття? Рахунки за енергію - як їх прочитати та зберегти? Розумні будівлі, найцікавіші рішення, ринкові тенденції, ізоляційні матеріали - на що зважитися і скільки це коштує? Чи можна зменшити кількість побутових відходів? На ці інші запитання відповіли експерти та практики, присутні на Днях відкритих дверей 4Buildings. У Експертній зоні 4Buildings були доступні професіонали з різних галузей, що стосуються економії комунальних послуг, зменшення відходів, фотоелектрики, «розумних» рішень для квартир та будинків та фінансування проекологічних заходів (включаючи програму «Чисте повітря»).

16 та 17 листопада цього року. було також шоу 4Buildings - протягом двох днів видатні польські архітектори розповідали про те, як створювались проекти майже 20 найцікавіших будинків з усієї країни - наприклад: Тихий будинок презентував Марек Вавржиняк з архітектурної студії Toprojekt. Пьотр Токарський з TTAT показував на Styku 2, а Бартломій Драбік із Superhelix Pracownia Projektowa описав Dom Rozcięta.

Район 4Buildings мав власну Зелену зону та Зону обміну рослин . Програма вихідних була насичена захоплюючими заходами для дорослих та дітей. Були, серед інших майстер-класи: апциклінг - як зробити господарську сумку з футболки, «Насіннєві картопляні діти» - як вирощувати та садити рослини самостійно, вермікомпостування вдома та зовні, або як будувати та доглядати власний компостер. Додаткові атракціони, ігри та розваги для дітей забезпечив стенд журналу "Ну живе".

Дні відкритих дверей 4Buildings проводили: Катажина Доубор , журналістка та телеведуча, Дарек Столарц , столяр та дизайнер меблів, ведучий станції HGTV та Домінік Стшелець , ведучий станції HGTV, садівник та любитель саморобних робіт. Захід супроводжувався конкурсом 4Buildings Awards 2019 , в рамках якого були нагороджені прогресивні інвестиції, інноваційні технології та люди з баченням. Ідея конкурсу полягає у просуванні сучасного будівництва, що відповідає принципам сталого розвитку. Переможців було оголошено на вечірньому гала 15 листопада цього року. в Міжнародному конгрес-центрі в Катовіце.

Організатором 4Buildings є PTWP Group, видавець галузевих журналів та порталів, а також організатор конгресів, конференцій, ярмарків, семінарів та навчальних курсів під керівництвом Європейського економічного конгресу в Катовіце та 4 дні дизайну - найбільшої події ринку нерухомості, архітектури, інтер'єру та інтер'єру в цій частині Європи. дизайн.

4Збудови соціальних медіа:

Facebook - профіль 4Buildings

Facebook - подія 4Buildings 2019