Дизайнерські тенденції від виставки Salone del Mobile у Мілані - звіт

Щороку на кілька квітневих днів Мілан перетворюється на столицю дизайну - завдяки ярмарку Salone del Mobile . Цьогорічне 58-е видання ярмарку відвідало майже 390 000 відвідувачів, тоді як майже 2400 виробників представили свою пропозицію. Всіх, хто не брав участі у цій події, запрошуємо в Domoteka , де ви можете знайти найновіші та наймодніші дизайни прямо з Мілана.

Міланський ярмарок Salone del Mobile - це велике святкування дизайну, під час якого провідні бренди інтер’єрів представляють як найновіші колекції, так і знакові вироби, відомі роками, часто після «підтяжки обличчя» - в новій кольоровій версії або в іншому покритті. Відвідуючи вигадливо влаштовані стенди (щоб вони якомога більше привертали увагу гостей), серед новинок різних компаній можна спостерігати домінуючі тенденції , присутні як протягом декількох сезонів, так і абсолютно нові. Візит до Домотеки - це можливість відчути новітні тенденції, де ми можемо знайти продукцію понад ста брендів, що представляють свої колекції під час ярмарку в Мілані. Звіт про дизайн, підготовлений Domoteka, може послужити своєрідним орієнтиром як для тенденцій, так і для магазинів .

Назад до природи

На сьогоднішній день наймодніше дерево в натуральному виданні - дуб, червоне дерево, палісандр середньо-коричневих відтінків з гладко шліфованою поверхнею в матовому або атласному покритті, з видимими зернистими елементами. в пропозиції італійських брендів Tonin Casa і Pedrali, продукція яких доступна в салоні Italmeble Warszawa в Домотеці.

Domoteka також пропонує широкий асортимент меблів з елементами з природного каменю або похідних матеріалів та імітацій, таких як агломерати або ламінат. Варто звернути увагу, серед інших для журнальних столиків із кам’яними стільницями , наприклад, Zanotta у магазині NAP, Tonin Casa у Italmeble Warszawa або Bonaldo у Galeria Wnętrz. В останньому магазині ви також можете побачити пропозицію компанії Ozzio, яка має в своєму каталозі меблі з фасадами, прикрашеними декоративним мотивом кам’яних жил . Цікаво, що світлі камені поступово поступаються місцем темнішим, таких відтінків, як коричневий, зелений і навіть рожевий.

Прямо з Мілана "Домотека" також отримала надзвичайно ефектне , барвисте, товсте скло з цікавою, нерівномірною структурою та вигнутими краями. Багато виробів, виготовлених з його використанням, пропонує бренд Fiam Italia, доступний у магазині Aksonometria. Відомий польський дизайнер Mac Stopa розпочав співпрацю з цим італійським виробником - результатом цього стала колекція столів Coral Beach з красивими скляними стільницями , фактура яких натхнена кораловим рифом. Скляні світильники для світильників і люстри все ще в моді - цікаві моделі чудових брендів, таких як італійські Кундаліні та Вістосі (Венеція, відома склом), можна придбати у виставкових залах з освітленням - Koma та Exclusive Lights.

зелений диван з оксамитової тканини, тенденції від ярмарку salone del mobile Диван Kim від Ditre Italia, Інтер’єрна галерея, Домотека

Колірні тренди від Мілана

У Домотеці, а також на ярмарку Salone del Mobile у Мілані ви можете побачити велику популярність зелених насаджень - пов’язаних з природою, заспокоюючих та допомагаючих відпочити. Цього сезону дизайнери зробили акцент на його спокійних, приглушених відтінках, як світлих, так і темних. Варто переконатися на власні очі, відвідавши салон Galeria Wnętrz, дистриб'ютора таких італійських брендів, як Ditre Italia або Bontempi Casa.

Синій дуже популярний у всіх своїх відтінках - від синього через кобальт до глибокого темно-синього, і його також багато в пропозиції Домотеки - Боналдо (Italmeble Warszawa) або Magis (NAP) використовують у своїх колекціях. Любителі світлих кольорів, наприклад, дуже модний блідий, пудровий, ніжний рожевий , також знайдуть щось для себе у згаданих салонах, наприклад, остання колекція пуфів Боналдо або м'які меблі від Pianca.

Зразковий дизайн

зелене крісло з квітковим візерунком, тенденції від ярмарку salone del mobile Крісло Calatea від Pianca, Italmeble Warsaw, Domoteka

На додаток до природних візерунків популярних матеріалів (деревне зерно, кам'яні жилки) та гладких поверхонь, дизайнери охоче прикрашають свої малюнки геометричними візерунками у макроверсії, наприклад, у вигляді чітких фігур чи ліній або мікро, у вигляді дрібних візерунків. Також у Мілані відбувся ренесанс квіткових мотивів . На оббивці меблів цвітуть троянди - дивовижне поєднання цього традиційного візерунка з сучасним дизайном та матеріалами презентувало цього року бренд Kartell (світильники цієї компанії можна переглянути в магазині Koma). Різнокольорові квіти , як із райського саду і популярна тема екзотичного листяу відтінку соковито-зеленого кольору, серед іншого вони використовувались у своїх колекціях Zanotta (NAP) та Pianca (Italmeble Warsaw). Тема тераццо також сміливіша і сміливіша - у сучасному, оновленому, барвистому виданні. Він прикрашає не тільки тверді поверхні, такі як стільниці, стіни або підлоги - він з’являється на оббивних тканинах та аксесуарах.

Ми запрошуємо всіх любителів найкращого дизайну на світовому рівні до Domoteka, де ви можете знайти дизайни провідних брендів дизайну інтер’єру, представлені на ярмарку Salone del Mobile. Ми також запрошуємо вас прочитати звіт про дизайн, підготовлений Domoteka у співпраці з Homebook.pl - це керівництво по трендам із висловлюваннями експертів - дизайнерів інтер’єрів та продуктів, архітекторів та спостерігачів за трендами.