Спосіб зробити маленьку ванну кімнату

Велика ванна кімната дає безліч варіантів облаштування. Тоді ми можемо збожеволіти, розпустити фантазію і спробувати створити домашній спа-центр, зону відпочинку та відпочинку для домочадців. Справа ускладнюється, коли інвестор надає дизайнеру кімнату всього на кілька метрів, часто без природного освітлення, з низькими стелями або похилими стелями. Очікування великі, і можливості ... ну ... треба створити.

Меблі куточки

У випадку з маленькою ванною кімнатою варто скористатися простими прийомами розташування, які дозволять повністю освоїти наявний простір. Ідеальним рішенням є, наприклад, розміщення просторих висувних ящиків для косметики, щіток для волосся та сушарки безпосередньо під раковиною. Все ще актуальним способом приховання дрібних предметів у ванній є також використання шафи за дзеркалом. У стіні з сусідньою ванною або душовою кабіною ви також можете оформити поглиблення для зручної косметики.

Ще одна ідея - розмістити шафу над рамою унітазу. Отриманий простір для зберігання рушників або туалетного паперу можна хитро приховати, покривши вбудовану раму унітазу тим самим матеріалом, з якого були зроблені фасади шафи.

Правильно спроектовані будівлі ванних кімнат також дозволяють заховати побутову техніку, наприклад, пральну машину. У маленькій ванній кімнаті краще розміщувати її безпосередньо під стільницею, на одній лінії з умивальником. У приміщеннях із більшою площею ми можемо використовувати високі будівлі, щоб сховати пральну машину. Варто виділити вільний простір над пристроєм на полицях, де ми будемо зберігати хімікати та засоби для чищення, або використовувати висувні кошики, наприклад для брудної білизни.

Уміле поводження з ілюзією

Щоб оптично надати ванній кімнаті більше простору, архітектори інтер’єру використовують рішення, що створюють ілюзію більшої кімнати. Великі дзеркала, освітлені дизайнерськими настінними світильниками, точковими світильниками або світлодіодними наборами, виявляться безцінними для досягнення глибини та тривимірного ефекту стін. Також варто задуматись про використання фрески з мотивом вулиці, мосту чи пейзажу. Хорошим патентом на збільшення ефекту вирівнювання приміщення є також використання лінійного дренажного рівня врівень з поверхнею підлоги та вхідної кабіни з великих скляних стін, яка встановлюється безпосередньо на підлозі.

Простір належним чином управляється

Планування та простір ванної кімнати значною мірою нав'язують розташування дизайнеру. У ванній кімнаті, розташованій на горищі, відмовимося від душу на користь ефективної окремо стоячої ванни. Існує безліч цікавих моделей з кераміки, акрилу, чавуну, сталі або імітації природного каменю. Завдяки розташуванню ванни вздовж довшої стіни, ми додатково знайдемо місце для унітазу та біде. Простір безпосередньо під нахилом слід використовувати, наприклад, для шафи, де ми можемо заховати рушники та хімікати.

Невеликий розмір ванної кімнати - це виклик, але також можливість для дизайнера проявити креативність. Впорядкований та правильно облаштований простір дозволить облаштувати приміщення не тільки функціонально, але естетично, відповідно до останніх архітектурних тенденцій.