2 шляхи для позачасової ванної кімнати: класика проти мінімалізму

Після періоду знесення, встановлення стін, видалення сміття та встановлення інсталяцій настав час прикрасити ванну кімнату ... і перші серйозні дилеми, такі як: «ванна або душ», «мозаїка або широкоформатна плитка», «підвісний унітаз або, можливо, традиційний компакт». Питань нескінченно багато, і їх кількість зростає з кожною сторінкою з натхненням або відвідуванням магазину дизайну інтер’єру. Тож для того, щоб запобігти катастрофі з домовленістю та заощадити собі нерви, варто спочатку вибрати конкретний стиль - бажано такий, який вважається позачасовим і стійким до коливань тенденцій. Про який напрям ми говоримо? Це класика або мінімалізм , дві тенденції, які ніколи не стануть нудними, як ми переконуємо з брендом GROHE .

Класично не означає нудно

Класика, здається, наповнена кліше та натхненнями, взятими з минулої епохи - не дивно, адже історія тенденції сягає Франції 17 століття. На думку багатьох, це далеко не випадковий сканді чи міський клімат. Однак це лише видимість, оскільки класичний стиль обстановки не має жорстких рамок і не означає інтер’єри прямо з музею. Це суміш рішень, які з роками виросли до рангу позачасових. Він може включати ретро-акценти, елементи стилю гламур або аксесуари, характерні для модернізму - тому ванни з левиними ногами, кришталеві люстри або драбинні радіатори будуть працювати в ньому. Цей тип декору поєднує сучасність з традицією , заснований на високоякісних матеріалах та послідовності підбору обладнання.Все це елегантно, цілісно, ​​гармонійно та зі смаком - і все тому, що головними правилами композиції є помірний контраст, пропорції та симетрія.

Класичний стиль ідеально підійде тим, хто цінує простоту і затишок. Кольори та матеріали, що використовуються в ньому, створюють приємну атмосферу і, на відміну від суворого мінімалізму, вони не справляють враження холоду. Це бастіон правопорядку, далекий від палацового блиску. Єдиним спільним знаменником між королівськими палатами та сучасними ванними кімнатами є ... простір. У зв’язку з тим, що декор виготовлений з масивних меблів або стильних дрібничок, варто забезпечити їм відповідну поверхню. Натовп ефективних рішень менших розмірів може створити відчуття хаосу. І хоча скласти безлад неважко, беручи до уваги більшу кількість прикрас та сировини, які вимагають особливого догляду (наприклад, дерево), класична ванна кімната - одне з найелегантніших напрямків в облаштуванні.

Класичні основи аранжування

класичний змішувач для басейну

Що стосується кольорів і форм, то існують певні правила, які стосуються класичної ванної кімнати . Стиль виражається приглушеними кольорами - від бежевих, відбілених кремів та перлинних сортів до палітри сірих та коричневих тонів. В основному це стосується підлоги та стін, оскільки меблі та прикраси відрізняються більш широким діапазоном тонів. У цій категорії переважають золото, срібло, антична бронза, чорне дерево, латунь, бордовий, антрацит, темно-синій, а також чорний (особливо на противагу білому). Крім рівномірних будівельних поверхонь або плитки, також добре використовувати тверді та благородні матеріали - як справжні, так і ті, що імітують оригінал. Мова йде про дерево, мармур або граніт, які завдяки своєму походженню внесуть благородну атмосферу.

Класичні вітальні або спальні можна впізнати за паркетом на підлозі, що з практичних міркувань у ванній виявиться неможливим. Тоді варто вибрати деревоподібну плитку, влаштовану у вигляді довгастих плит або французької ялинки. Атмосферу розкоші також створить широкоформатна плитка, що відображає красу каменів, чорно-біла шашка або вагонка - їх декоративний характер цікаво відповідатиме незвичайній ліпнині на стелі.

Санітарно - гігієнічний класичний стиль

У класичній ванній кімнаті переважають овальні та круглі форми. Тонкі арки та вигини асоціюються з традиційним підходом до обстановки і тим самим підкреслюють дизайн композиції. Це стосується як кераміки, тобто умивальників або унітазів, так і фурнітури . Замість сучасних одноважільних пропозицій краще вибрати варіанти з двома ручками, а популярний хром замінити золотом або латунню. Як результат, змішувачі для умивальника, ванни та душу мають закруглені носики та декоративні ручки, такі як GROHE Atrio або GROHE Grandera, буде посиланням на класичний дизайн, і в той же час - завдяки інноваційним функціям - відповідатиме потребам сучасних користувачів. Широкий вибір рішень для колекцій додатково забезпечить узгодженість, що є головною метою в цьому типі проектів!

Якщо простір не є перешкодою, варто обладнати ванну кімнату з душовою кабіною і ванною - бажано окремо стоячими, розміщеними в центральному місці. Добре поділити таку модну ванну на зони - миття та розслаблення - що сприятиме функціональності. У першому, крім душу та ванни, повинен бути оригінальний змішувач, що стоїть окремо, або тропічний душ, що нагадує решту обладнання, наприклад, набір з колекції GROHE Rainshower . Друга частина ідеально підходить для меблів для зберігання та відпочинку, тобто просторих полиць і шаф, а також зручних шезлонгів або крісла, що дозволить максимально розслабитися після важкого робочого дня.

Сучасний проти, тобто мінімалізм

На противагу класиці не менш елегантний сучасний мінімалізм , попередником якого став Людвіг Міс ван дер Рое. Це напрямок, де комфорт, практичність та гарний дизайн стикаються на одній поверхні , що виражається у зменшенні зайвих аксесуарів. Вони - на думку прихильників зниженого дизайну - порушують гармонію та псують враження порядку та чистоти, що є результатом використання яскравих кольорів. Білий, сірий бетон і приглушені пастельні висвітлюють кімнату та додатково збільшують її візуально, що є особливою перевагою, особливо у випадку невеликих ванних кімнат у блоці або тієї, яка призначена для гостей. Бажано також протистояти цим кольорам на більшій території. Тоді ми досягнемо результату збільшення просторості, який ідеально впишеться в правила обстановки відповідно до мінімалістської тенденції .

Переважання світлих тонів не означає, що мінімалісти не використовують насичені тони. Навпаки! Вони є ідеальним інструментом для побудови клімату в приміщенні. Такі відтінки, як чорний або графітовий, найчастіше використовуються як аксесуари, що надають стилю чіткість і характер. Виняток становлять ситуації, коли простір дозволяє більше свободи, а використання сильних тонів не завалить ціле. Тоді сильні кольори становлять головне тло монохромних декорацій, демонструючи модні аксесуари, циліндричні батареї або меблі з чіткими геометричними контурами.

Мінімалістичний стиль має як багато прихильників, так і противників. До першої групи належать прагматики та ті, хто хоче візуально збільшити простір . Все тому, що яскраві кольори і прямі лінії посилять відчуття простору, а відсутність дрібниць допоможе зберегти порядок і, безумовно, прискорить прибирання. Противники побоюються холоду та стерильності в результаті використання однорідних поверхонь скла, каменю та металу. Шлях подолання цього ефекту - це введення дерев’яних або мідних елементів , а також використання великої кількості природного світла; що протікають через великі вікна без штор, а також штучні у вигляді підвісних світильників, настінних світильників, світлодіодних світильників та тих, що інтегровані в дзеркало.

Мінімалізм ванної на практиці

Влаштовуючи мінімалістичну ванну, суть у тому, щоб вибрати лише той асортимент, який необхідний. У список найнеобхіднішого входять дзеркала (без рами, бажано врівень із поверхнею стіни), підвісні унітази з вбудованим баком або умивальники; стільниця - характерна для сучасних композицій - або вбудована у стільницю, що дозволить швидко впоратися з брудом і бризками води. Якщо зоною миття буде душ, її слід збагатити вбудованою кабіною зі зливом, розташованим у підлозі, і прихованими кранами. Приховані до стіни сантехнічні установки розчинів GROHE Essence не піддаються механічним пошкодженням, але також забезпечують акуратний зовнішній вигляд.

У зоні ванни, умивальника та унітазу повинні домінувати елементарні форми та кутові форми. Всюди присутня геометрія у вигляді прямокутної кераміки GROHE Cube , кубічних змішувачів GROHE Eurocube або тропічного душу Rainshower Cube допоможе упорядкувати простір та підкреслити суворість розташування. Щоб пом’якшити декор, варто також - замість мінімалістичних рішень - зупинити свій вибір на овальній кераміці та витонченим вигинам змішувачів GROHE Essence . Злегка вигнутий носик порушить стилістичну холодність і додасть цілісності та динамічності.

Важливою складовою мінімалістської ванної кімнати є також меблі з простою структурою , без будь-яких прикрас, відкритих на дотик. Це можуть бути модульні пропозиції або варіанти розробки аж до стелі, які запровадять візуальний порядок і дозволять ефективно організувати простір. Просторі висувні ящики, полички або полички вмістять усі аксесуари для догляду та косметику та зменшать необхідність розміщувати їх на вулиці. Їх топи - це місце, де ви можете відобразити деякі корисні деталі, такі як рушники, мильниці або чашки для зубних щіток. Ці вироби повинні грати дві ролі - декоративну та функціональну.

Оздоблення ванної кімнати - це інвестиція! Обраний стиль буде супроводжувати нас під час ранкових ритуалів та під час розслаблюючих ванн, тому слід вибирати його з розумом, щоб через кілька років він не нудьгував і не дратував. Тож, щоб не потрапити в пастку модних тенденцій , варто зробити ставку на класику або мінімалізм ! Обидва напрямки гарантують цікавий стилістичний ефект, і завдяки рішенням асортименту GROHE вони означають не лише естетичний декор, але також практичність та безпеку - і ці три елементи є найважливішими складовими на шляху досягнення мети позачасового інтер’єру .